Motorist, ki ga je v UKC pripeljal helikopter, se bori za življenje

Helikopterska nujna medicinska pomoč

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 560 klicev, od tega 185 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega  se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir ter 69 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 9 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12-krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7-krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škode je za okoli 800 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro in alarmni sistem. Škode je za okoli 2200 tisoč evrov.
V Trbovljah je bilo vlomljeno v vikend, od koder so bila odtujena čistila. Škode je za okoli 200  evrov.
V Vodicah je bilo vlomljeno v kovinsko skladišče, od koder so bila odtujena olja. Škode je za okoli 1000  evrov.

Prometna varnost
Včeraj nekaj pred 16. uro je na cesti med Predgradom in Jelenjo vasjo padel motorist. Ugotovljeno je bilo, da je po prehitevanju zapeljal nazaj na desni pas in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom  in  zapeljal  desno  izven  vozišča na travnik. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP in preprečili nadaljnje iztekanje tekočin iz motorja. Poškodovanega motorista je v UKC Ljubljana prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku. Motorist se je huje poškodoval, njegovo življenje je ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Motoristom svetujemo, naj še preden se odpravijo na prvo vožnjo poskrbijo za tehnično pripravo motorja ter ustrezno psihofizično pripravo. Posebno previdni naj bodo ob začetku sezone – hladen asfalt, pesek in poškodbe na vozišču so lahko skupaj z nepazljivostjo vzrok za padec ali prometno nesrečo.

Utrip Ljubljana