fbpx

Na območju Policijske uprave Koper čez vikend prijeli 95 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Na območju Policijske uprave Koper so od petka do ponedeljka do 6. ure, obravnavali 95 ilegalnih prebežnikov.

V petek so policisti skupno prijeli 45 ilegalnih prebežnikov; pri Kozini so prijeli petnajst državljanov Afganistana; v Kortinah enega državljana Pakistana; v Hrpeljah enega državljana Afganistana; na Kastelcu enega državljana Afganistana; pri Tubljah štiri mladoletne državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil; pri Brežcu devet državljanov Afganistana, dva državljana Pakistana in enega državljana Nepala; med Kozino in Klancem pa nato še sedem državljanov Afganistana, enega državljana Pakistana, enega državljana Irana, enega državljana Indije in enega državljana Mjanmara. Vsi, razen štirih Afganistancev, ki so zaprosili za azil, so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so policisti skupno prijeli trinajst ilegalnih prebežnikov; Pri Brežcu sta bila prijeta dva državljana Irana; pri Ospu šest državljanov Afganistana; Pri Obrovu dva državljana Kosova in enega državljana Albanije; pri Rakitovcu dva državljana Sirije; Osebe so bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti skupno prijeli štirinajst ilegalnih prebežnikov; Pri Kastelcu so prijeli enega državljana Pakistana; v Podgorju štiri državljane Irana in kasneje še štiri državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil; v Pregari pa še pet državljanov Kosova. štirje državljani Afganistana so bili nastanjeni v azilni dom, ostali bodo vračani hrvaškim varnostnim organom.

V ponedeljek do 6.00 so policisti skupno prijeli 23 ilegalnih prebežnikov, in sicer pri Movražu, kjer je bilo prijetih pet državljanov Palestine, državljanov Iraka in dvanajst državljanov Kuvajta. Vsi so zaprosili za azil zato bodo nameščeni v azilni dom v Ljubljani.

Sara Kovač