Na območju Primorske in Brežic tekom vikenda prijeli preko 600 nezakonitih migrantov

Migranti v Sloveniji, slika je simbolična (Foto: epa)

Zahvaljujoč politiki odprtih vrat Golobove vlade nezakonite migracije še naprej sunkovito naraščajo. Na območju Policijske uprave Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali kar 127 nezakonitih prehodov državne meje. Na območju Policijske postaje Brežice je bilo še bolj pestro, saj so izsledili skoraj 500 nezakonitih migrantov. 

Na območju Čateža ob Savi so v soboto pri izvozu z avtoceste policisti ustavili voznika Mazde. 23-letni voznik je potem, ko je ustavil avtomobil na voznem pasu, zbežal proti tamkajšnji njivi koruze. Policisti so uspeli voznika prijeti in nato ugotovili, da je prevažal štiri iraške državljane, ki so na nezakoniti način prestopili državno mejo.

Vozniku je bila odvzeta prostost
Vozniku je bila po navedbah policije odvzeta prostost, prav tako so mu zasegli avtomobil. Voznik bo priveden pred preiskovalnega sodnika, kjer bo soočen s kazensko ovadbo zaradi pomoči pri prepovedanem prehajanju meje ali ozemlja države. Policijski postopki z migranti zaenkrat še niso končani.

Zelo pestro pa je bilo med 21. julijem in 24. julijem na območju Policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Čatež ob Savi, Jesenice na Dolenjskem, Slovenska vas, Bukošek, Nova vas, Bizeljsko). Tam so namreč policisti izsledili in prijeli skupno skoraj 500 nezakonitih migrantov. Največ migrantov je imelo afganistansko državljanstvo (187). Prijeli pa so tudi 81 državljanov Pakistana, 72 državljanov Maroka, 40 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Rusije, 16 državljanov Indije, 15 državljanov Nepala, 12 državljanov Konga, deset državljanov Kube, devet državljanov Iraka, sedem državljanov Sierre Leone, štiri državljane Šrilanke, tri državljane Alžirije, tri državljane Sirije, dva državljana Ugande in po enega državljana Egipta, Irana, Gambije in Kameruna.

Policija poroča, da postopki z migranti, ki so nezakonito prestopili mejo, še niso zaključeni. Pa naj še kdo reče, da naša država nima težav z nezakonitimi prehodi meje. Še posebej v luči dejstva, da policisti uspejo pot prekrižati le nekaterim migrantom. Realne številke so tako v resnici precej višje.

Ana Horvat