fbpx

Najvišje čebelarsko odlikovanje v Ivančno Gorico

Župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad (foto: Občina Ivančna Gorica)

V soboto, 9. aprila 2022, je v imenu občanov Ivančne Gorice na Čebelarski zvezi Slovenije sprejel odlikovanje Antona Janše I. stopnje župan Dušan Strnad. Odlikovanje je predlagal predsednik ČZS Boštjan Noč, gre pa za najvišje čebelarsko odlikovanje, ki ga je kot prva slovenska občina prejela Občina Ivančna Gorica.

“V imenu občank in občanov ter ivanških čebelarjev sem s ponosom sprejel najvišje priznanje ČZS – odlikovanje Antona Janše I. stopnje. Hvala Boštjanu Noču za predlog in upravnemu odboru ČZS za podelitev. Priznanje nas obvezuje,” je ob sprejetju najvišjega čebelarskega odlikovanja župan Dušan Strnad svoje vtise delil tudi na svojem socialnem omrežju Facebook.

Predlog  za odlikovanje je prišel s strani predsednika ČZS Boštjana Noča, v obrazložitvi podelitve pa je bilo po sporočilu Občine Ivančna Gorica med drugim navedeno, da je “Občina Ivančna Gorica zelo aktivna in inovativna pri podpiranju sodobnih projektov na področju čebelarstva. Znamenita stara šola v Višnji Gori je postala poučen labirint, ki ga je navdihnila kranjska sivka. Hiša kranjske čebele je edinstven projekt, ki navdušuje obiskovalce in za vsakega se bo našel delček čebeljega doživljaja, ki ga bo odnesel s seboj domov. Središče inovativnih tehnologij APILAB – Hiša kranjske čebele postaja podjetniški epicenter za lokalno skupnost, Slovenijo in regijo. Je most med kulturno dediščino kranjske sivke in inovativnim gospodarstvom, prostor novih idej in produktov ter uspešnih zgodb. Majhna in srednje velika podjetja z uporabo sodobnih tehnologij in pristopov razvijajo nova znanja in ideje ter oblikujejo napredne rešitve za svoje poslovanje.”

Podelitev priznanj je Čebelarska zveza Slovenije podelila na svojem 71. občnem zboru, hkrati pa obeležila tudi 20-letnico otvoritve Čebelarskega centra Slovenije na Brdu pri Lukovici.