Neurje v Ribnici odkrilo več streh in podiralo drevesa

Foto: STA

Nočno neurje je prečkalo tudi občino Ribnica. Največ škode je povzročil močan veter, ki je razkril nekaj streh in podrl več dreves, je za STA povedala direktorica občinske uprave Helena Mate. Ponoči se je sestal tudi štab civilne zaščite. Zdaj odpravljajo posledice neurja, gasilci so na terenu. Po njenih besedah sicer ni bilo hujšega.

V bližnji občini Velike Lašče je eno minuto padala toča, vendar pa večje škode ne beležijo, je za STA povedal tamkajšnji župan Matjaž Hočevar. Glede na napovedi Agencije RS za okolje, da je danes po vsej državi velika verjetnost neurij, pa so gasilci in civilna zaščita v pripravljenosti, je zagotovil.

Neurje z močnim vetrom in točo je ponoči iznad Italije zajelo območja regijskih centrov za obveščanje Celje, Ljubljana, Nova Gorica, Maribor, Kranj, Postojna in Slovenj Gradec. Največ težav je bilo na Celjskem, veliko pa tudi na Severnem Primorskem. Padala je debela toča in predvsem v občinah Miren-Kostanjevica in Renče-Vogrsko poškodovala strehe, okna in avtomobile. Zaradi potrganih žic je brez električne energije ostalo približno 6000 odjemalcev.

Sara Kovač