Neverjetno: Janković prenavlja ceste z velikimi zamudami

Foto: STA

Mestna občina Ljubljana, kljub napovedim, še ni zaključila s prenovo Drenikove ceste, zato bo od 4. do predvidoma 17. marca 2019 vzpostavljena začasna prometna ureditev v križišču Drenikove ulice in Celovške ceste. Na Drenikovo bo s Celovške možno zaviti le iz smeri center, z Drenikove pa bo možno le desno zavijanje na Celovško, popolnoma pa bo zaprta ulica Na jami.

Od 18. februarja do predvidoma 30. aprila je, zaradi gradnje kanalizacije, za ves promet zaprta tudi Cesta dveh cesarjev.

Kako je v drugih predelih mesta?

– Ellerjeva ulica: popolna in delna zapora in začasna prometna ureditev, predvidoma do 30. junija 2019.

– Kleče: popolna in delna zapora in prekop javne površine, predvidoma do 30. aprila 2019.

– Rakuševa ulica: popolna zapora in prekop javne površine, predviden datum zapore je bil 15. december 2018, vendar obnova ceste še danes ni zaključena.

– Ob dolenjski železnici: popolna in delna zapora in začasna prometna ureditev, čeprav je bilo predvideno, da se bo rekonstrukcija ceste zaključila konec januarja 2019, dela še vedno potekajo.

– Erjavčeva cesta: popolna zapora in prekop javne površine do predvidoma 1. maja 2019.

Foto: utrip-ljubljane.si

– Kersnikova ulica: popolna zapora in prekop javne površine. Rekonstrukcija ceste naj bi bila zaključena konec lanskega leta, a traja še danes.

– Pražakova ulica: popolna zapora in prekop javne površine, predvidoma do 30. aprila 2019.

– Sneberska cesta: popolna zapora zaradi gradnje do predvidoma 31. marca 2019.

– Zadobrovška cesta: popolna in delna zapora in prekop javne površine, rekonstrukcija ceste je bila predvidena do 21. decembra 2018, a še danes niso končana.

Utrip-ljubljane.si

 • Peter

  Naj se vidi, da dela. Pošteno, no.

 • Anton

  Ljubljana je eno samo gradbišče

  sarkazem press

  • dež

   Srbska posla. Menjajo pred 5 leti položene tlakovce z granitnimi kockami in obratno.

 • pajot

  Glavn,da ma pred magistratom zrihtan. Da o farmacevtih niti ne marnjam.

 • soc

  Ali lahko poizveste, zakaj je bilo treba radikalno prekopati Drenikovo po cca 40 (ne 140) letih, odkar so jo naredili? Zakaj vse pločnike vseh cest v križišču s Celovško? Zakaj sta odslej avtobusni postajališči na cestišču Drenikove in ne več ob njem? Kaj hudiča na četrtem najbolj prometnem križišču v Ljubljani počnejo že skoraj pol leta z večjo ali manjšo intenzivnostjo del???

  Mislim, da bi imeli tu raziskovalni novinarji kar precej dela. Seveda ne tisti v murgelskih medijih.

 • rabbit

  Sneberska cesta: popolna zapora zaradi gradnje do predvidoma 31. marca 2019. V dveh mesecih so napredovali 10 metrov. Če bo tako bo trajalo 2 leti.

 • Minovak

  Javno vprašujem, zakaj je bilo treba nujno urediti manj pomembno Livarsko ulico, ki je malo prometna, za nameček pa ima še obrnjeno cestišče iz Dunajske – proti džamiji. No, sedaj smo prišli do tega, da je džamija pomembnejša od povsem uničenih sosednjih ulic zato so Livarsko so uredili takoj, da se je ljubljanski mafijec priliznil islamistom in – volilnim glasovom, vse ostalo je nepomembno, najbolj pa ljudje. Tudi ceste se obnavljajo po vzoru Balkana, to je v neskončnost in izgovorom za podražitve, ljudje pa to stoično prenašajo, kot, da jim je vseeno, da to krepko preplačajo. In, da ne bi kdo mislil, da je mafijec tisti, ki “gradi”, ker gre namreč vsak cent iz naših žepov. Res je skrajni čas, da nekdo udari po mizi, čeprav bi bilo bolje po čem drugem.