fbpx

Nov dan, nove stotnije ilegalcev vdrle v državo

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 202 ilegalna prehoda državne meje. Na vzhodnem delu države so jih prijeli 17, na Štajerskem pa 21.

Območje Primorske je še vedno najbolj oblegano z ilegalnimi migranti, saj so jih koprski policisti prijeli več kot 200. Tudi drugod na meji s sosednjo Hrvaško se razmere ne umirjajo.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju policijske postaje Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Čatež ob Savi) izsledili in prijeli šest državljanov Pakistana, štiri državljane Indije, dva državljana Kube, dva državljana Afganistana, državljana Kitajske in državljana Konga in na območju policijske postaje Trebnje (Gomila) državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Nekaj več jih prijeli na Štajerskem. Znotraj delovnega območja policijske uprave Podlehnik so prijeli skupino 21 ilegalnih migrantov. Državljani Indije so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom.

Sara Kovač