fbpx

Nov uspeh slovenske policije: na meji ustavili Ukrajinca, ki je v kombiju prevažal 12 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Policisti v Brežicah so včeraj malo pred 15. uro na avtocesti v bližini Dobruške vasi pridržali kombi s poljskimi registrskimi tablicami. Postopek je pokazal, da gre za 19-letnega Ukrajinca, ki je v svojem vozilu prevažal kar 12 ilegalcev. Migranti so mejo prečkali nezakonito. 

Iz novomeške policijske uprave so danes sporočili, da je Ukrajinec, ki je v svojem vozilu prevažal 12 ilegalcev v pridržanju. V bližnji prihodnosti ga nameravajo privesti pred preiskovalnega sodnika, saj je ovaden kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje oziroma ozemlja druge države. Postopki, ki jih s tujci izvaja policija, in ki so nezakonito prečkali državno mejo, pa se še niso končali. V kombiju so policisti sicer odkrili državljane Pakistana (šest oseb), Indije (štiri osebe) in Bangladeša (dve osebi), poroča STA.

Pred dnevi pa so slovenski policisti že dosegli podoben uspeh. Šentjernejski policisti so med varovanjem državne meje nekaj pred 7. uro v Dolenjem Vrhpolju ustavili kombi s slovenskimi registrskimi oznakami. Pri pregledu vozila so ugotovili, da je 42-letni državljan Slovenije prevažal 30 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili mejo. Voznika so pridržali in mu zasegli kombi. Slovenec je nameraval 17 državljanov Pakistana in 13 državljanov Bangladeša prepeljati v notranjost države.

Domen Mezeg