fbpx

Novo večstanovanjsko naselje v Logatcu

Občinski svet občine Logatec bo na letošnji zadnji redni seji obravnaval med drugim tudi podrobnejši prostorski načrt za Stanovanjsko sosesko ob Cesti talcev vzhodni del BL-69 in BL-84 – Sončni Log 2. Javna razgrnitev poteka že od 9. decembra 2021 in bo potekala do 9. januarja 2022, v vmesni fazi pa bo 6. januarja potekala tudi javna obravnava. Kot izhaja iz dokumentov, se bo zgradilo 3 večstanovanjske objekte z okoli 77 stanovanji v velikosti od 40 do 80 kvadratnih metrov.

Kakšna bo cena kvadratnega metra, je trenutno še neznanka, bo pa novogradnja razvetrila nepremičninski trg v Logatcu, saj ponudbe stanovanj praktično ni. Se pa pri novogradnji postavlja tudi vprašanje, kako bo ta vplivala na že sedaj podhranjeno družbeno infrastrukturo.

Za komentar smo povprašali vodje svetniških skupin SD, Nano in SDS, ki so si med mandatom najbolj prizadevale za ureditev navedenih vprašanj:

Aljoša PEČEK (SD): “Logatec ima velik potencial in je iskana destinacija med krajani tako manjših kot večjih sosednjih občin, zato v Logatcu potrebujemo nova stanovanja. Z novo sosesko bomo dobili tudi varovana stanovanja. Žal osnovna infrastruktura ne spremlja razvoja Logatca glede na priseljevanje novih občanov v Logatec, kar se v opoziciji zavedamo. V zadnjih treh letih smo pomagali pri širitvi OŠ 8 talcev, nadzidava šole Tabor bo tudi izvedena v kratkem. Dobili bomo tudi nov vrtec v Hotedršici. Z novo sosesko bomo občani dobili brv čez potok na Krpanovo, kar pomeni izvedba projekta, ki so ga župani obljubljali že vrsto let. Naši najmlajši in malo starejši pa bomo dobili nov sodoben pumptrack. Kjer je volja, je pot. To smo že dokazali in tudi naprej se bomo trudili za projekte, ki jih bomo občani potrebovali v prihodnosti”.

Zoran MOJŠKERC (SDS): “Logatec se širi in potrebuje tovrstne novogradnje, saj stanovanj v Logatcu primanjkuje, se pa problemi pojavljajo drugje, vendar zaradi tega ne moremo ustaviti kar vseh razvojnih projektov. V mandatu, ki se počasi izteka, smo v  naši svetniški skupini kot tudi opoziciji vseskozi poudarjali potrebo po strateški opredelitvi dograditve, nadgradnje oziroma novogradnje tiste družbene infrastrukture, ki je nujno potrebna za zagotavljanje osnovnega standarda naših občanov in ki bo sledila vedno večjemu številu prebivalcev. Tu mislim predvsem šole, vrtce in zdravstveni dom. Občinski svet je v tem mandatu ustanovil delovno skupino občinskega sveta za reševanje prostorske problematike OŠ 8 talcev, delovanje te skupine, ki sem jo sam vodil, pa je pripeljalo do tega, da je od začetka pogovorov do realizacije projekta prizidka k šoli prišlo v nekaj več kot enem letu. To pa je hitrost, ki je v naši občini običajno nismo vajeni. Kar pomeni, da se DA, če se le hoče. Drugače pa svetniki, sploh opozicijski, predvsem opozarjamo na probleme, medtem ko je to v bistvu glavna odgovornost župana”.

Klemen TRPIN (NaNo): “Stanovanj v Občini Logatec mrzlično primanjkuje, sploh za mlade, zato podpiram gradnjo novih stanovanj neposredno ob obstoječi stanovanjski soseski ter s hitrim dostopom do regionalne ceste. Veseli me, da je investitorju mar tudi za lokalno družbeno okolje in bo v sklopu stanovanjske soseske zgradil tudi brv čez Logaščico ter kolesarski poligon oziroma pumptrack. Tudi z našimi prizadevanji smo v tem mandatu prišli do širitve OŠ 8 talcev, v naslednjem letu pa je predvidena tudi nadzidava OŠ Tabor ter gradnja novega vrtca v Hotedršici. Zavedamo se, da je potrebno pri javni infrastrukturi narediti še ogromno, opozicijska prizadevanja pa imajo žal omejen doseg.”

Notranjska.si