fbpx

Ob Sotli zalotili več migrantov, med njimi Ruse – ali bežijo pred vpoklicem v vojsko?

Fotografija je simbolična. (Foto: Epa)

V soboto v jutranjih urah so policisti v Dobovcu izsledili tri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, sporoča Policijska uprava Celje.

Na območju Olimja pa so v popoldanskih urah izsledili pet državljanov Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Tudi oni so zaprosili za mednarodno zaščito.

Med 28. 10. 2022, od 6. ure, in 30. 10. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane in Logatca izsledili in prijeli tri migrante (državljane Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so obravnavali državljana Gruzije, ki je nedovoljeno vstopil v Republiko Slovenijo, po končanem postopku je bil vrnjen v Republiko Hrvaško.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Policisti so v petek sporočili, da so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Ribnica, Brežice, Jesenice, Slovenska vas, Brezje pri Veliki Dolini, Rigonce, Dobova) izsledili in prijeli 16 državljanov Pakistana, 13 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Afganistana, devet državljanov Konga, sedem državljanov Iraka, šest državljanov Indije, pet državljanov Rusije, tri državljane Maroka, dva državljana Nepala, državljana Gvineje in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni. Koliko migrantov so pridržali med vikendom, še ni znano.

S.K./Demokracija