fbpx

Občina Ivančna Gorica tudi uradno prejela naziv Čebelam najbolj prijazne občine v letu 2021

Foto: Gašper Stopar

S krajšo slovesnostjo v Središču inovativnih tehnologij APILAB – Hiša kranjske čebele v Višnji Gori je Občina Ivančna Gorica tudi uradno prejela naziv Čebelam najbolj prijazne občine v letu 2021. Drugo mesto v letu 2021 je prejela Občina Ravne na Koroškem, tretje pa Občina Sevnica. Uradna razglasitev je sicer potekala v začetku meseca decembra v okviru Dneva čebelarskega turizma prek videokonference.

Dogodka na pobudo Čebelarske zveze Slovenije so se udeležili že omenjeni predstavniki letošnjih prejemnic čebelarskih laskavih nazivov Občina Ivančna Gorica in Občina Sevnica, Občina Ravne na Koroškem pa se zaradi neodložljivih obveznosti dogodka niso udeležili. Prisotna je bila tudi Občina Ormož, prejemnica nagrade najbolj prijazne občine v letu 2020 in lokalni čebelarji Čebelarskih društev Stična ter Krka in Zagradec.

Podelitev priznanj čebelam prijazne občine sta podelila predsednik ČZS Boštjan Noč in podpredsednik ČZS Marko Alauf. Občina Ivančna Gorica je poleg priznanja in zmagovalne umetniške skulpture od ČZS prejela tudi prehodno skulpturo – pokal, ki ga je župan Dušan Strnad prejel od  župana lanskoletne zmagovalke Občine Ormož, Danijela Vrbnjaka.

Foto: Gašper Stopar

Župan Strnad je po prejetem priznanju povedal: “Izjemno sem ponosen, da sem priznanje prejel v imenu vseh čebelarjev iz občine Ivančna Gorica. To priznanje je za vse nas, ki se v občini trudimo, da bi bili prijazni do čebel in okolja. Navsezadnje živimo tudi v rojstnem kraju kranjske sivke in glede tega čutimo kar veliko obveznost in dolžnost. Na nas pa je tudi, da delamo še bolje in nekoč ponovno postanemo čebelam prijazna občina, predvsem pa je važno, da to, kar smo zdaj dosegli, v prihodnjih letih še nadgradimo.”

 Gašper Stopar