Občina Ormož in Sveti Tomaž razglasita 2024 za Meškovo leto

Datum:

V letu 2024 obeležujemo 150-letnico rojstva in 60-letnico smrti priznanega slovenskega pisatelja, pesnika, dramatika in duhovnika Franca Ksavra Meška. Občina Ormož in Sveti Tomaž sta ob tej pomembni obletnici razglasili leto 2024 za Meškovo leto. V Knjižnici Ormož se bodo temu velikanu slovenske književnosti posvetili z organizacijo številnih kulturnih dogodkov.

Podžupan Občine Ormož, Zlatan Fafulić, je na nedavni novinarski konferenci izpostavil, da si Ksaver Meško zasluži častno mesto med slovenskimi besednimi umetniki. “Je pa tudi naš domačin, in prav zato smo prav mi tisti, ki moramo ohranjati spomin nanj,” je dodal Fafulić.

Preberite še: Nove pridobitve na Lisci

Izrazil je veselje nad dejstvom, da so ustanove v Ormožu naklonjene praznovanju Meškovega leta in se vanj aktivno vključujejo. “Vse to je dokaz, da Meškovo leto prinaša tisto, za kar si prizadevamo tudi na občini – pestro medinstitucionalno sodelovanje,” je povedal podžupan.

Občina Ormož na svoji Facebook strani piše, da podpira takšne dogodke in se aktivno vključuje tudi v sofinanciranje izdaje knjige Cirila Ambroža, posvečene Mešku. Občina čestita knjižnici in vsem sodelujočim za njihovo voljo in željo, da letošnje leto posvetijo Francu Ksavru Mešku, ter tako prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v regiji.

MR

Sorodno

Zadnji prispevki

SD v dolgovih, nekdanji glavni tajnik pa še vedno “aktiven”

Socialni demokrati (SD) naj bi imeli za 1,5 milijona...

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...