Objavljen nov razpis: Šarčeva vlada bo dala za prehrano migrantov še 4,11 milijona evrov davkoplačevalskega denarja!

Foto: Twitter

Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov, ki spada neposredno pod kabinet predsednika vlade Marjana Šarca, je v sredo, 6. februarja 2019, objavil javno naročilo za izvajanje celodnevne oskrbe migrantov s prehrano v višini 4,114.461,69 evrov. V dveh novih centrih predvidevajo nastanitev do 420 novih migrantov. Določili so tudi jedilnike, med sestavinami ne sme biti svinjskega mesa, isti obrok se v mesecu dni ne sme ponoviti več kot trikrat.

Tokrat naročajo prehrano za prehrano migrantov v migrantskih centrih v jugovzhodni Sloveniji in v primorsko-notranjski regiji. Iz razpisne dokumentacije je razvidno, da gre za naročilo celodnevne oskrbe s prehrano do 100 nastanjenih oseb v jugovzhodni Sloveniji in do 320 nastanjenih oseb v primorsko-notranjski regiji. Naročila za določeno število oseb lahko povečajo tudi za 10 odstotkov.

Nastanjeni bodo prosilci za mednarodno zaščito, kar pomeni, da gre za dva dodatna migrantska centra oziroma izpostavi azilnega doma v Ljubljani.

Za center oziroma izpostavo v jugovzhodni Sloveniji je ocenjena vrednost naročila v višini 1.023.177,40 evra (z davkom), za center v primorsko-notranjski regiji pa 3,091.437,29 evra. Vrednost naročila za prehrano je tako 4,114.461,69 evra (z davkom).
Naročilo se izvaja za obdobje treh let. Urad pa bo z izbranim ponudnikom sklenil pogodbo za obdobje 24 mesecev, z možnostjo podaljšanja za 12 mesecev, če jim bodo za to zagotovili denar v državnem proračunu.

Kakšno prehrano zahtevajo?
Izvajalec prehrane mora pri izvajanju celodnevne oskrbe s prehrano upoštevati prehranske navade migrantov. Pri pripravi obrokov ne sme uporabljati svinjine in izdelkov iz svinjskega mesa.

Prostore za prehrano bo zagotovil urad, hrana se bo delila v razdelilnici objekta na posameznih lokacijah.

 • Za odrasle je treba zagotoviti 3 obroke dnevno: zajtrk, kosilo in večerja. Pri vsakem obroku dobi oseba najmanj 2 kosa kruha. Energetska vrednost dnevnih obrokov mora biti od minimalno 2100 do 2300 kcal.
 • Po posebnem naročilu je treba zagotoviti tudi osnovne diete: sladkorna, žolčna, želodčna, hrana brez glutena ali glukoze. Pri tem sladkorna dieta vključuje pet obrokov dnevno.
 • Pri vsakem obroku je treba zagotovi 0,2 dcl toplega čaja na osebo, pri zajtrku še 0,2 dcl dodatno,
 • Določena je tudi prehrana za otroke in mladostnike do 14. leta starosti.

V primeru naročila hladnih (suhih) obrokov je natančno določeno, da mora biti kruh pakiran, kakšne so lahko konzerve, namazi, zagotovljena morata biti sadje in zelenjava, mleko ali sadni sok in po potrebi še npr. frutabela ali napolitanke ali enakovredno.

Določene so minimalne količine obroka, in sicer:

1. Meso:

 • zrezek goveji, piščančji, puranji, dušena govedina, sesekljana pečenko ipd. (100 do 120 gramov)
 • kuhana govedina 150 do 180 gramov
 • riba (file brez kosti) po dunajsko 200 gramov
 • pečena riba (npr. oslič) 200 gramov
 • piščanec 150 gramov

2. golaž: 120 do 140 gramov mesa

3. enolončnice z mesom: 80 do 100 gramov mesa

4. rižote, špageti: 80 do 100 gramov mesa

5. burek sirov: 300 gramov

6. pizza mini: 150 gramov

7. paštete: od 45 do 60 gramov

8. namazi (zeliščni …): 90 do 100 gramov

9. namaz (ribji z zelenjavo): 45 do 60 gramov

10. smetanov sveži sir: 50 gramov

11. skuta: 100 gramov

12. namaz skutin: 100 gramov

13. narezek mesni: 100 do 150 gramov (goveji, piščančji, puranov)

14. sir: npr. edamec 60 gramov

15. Klobasa za kuhanje, hrenovka in mesni sir so lahko samo goveji ali piščančji: od 120 do 180 gramov

Določena je celo teža jajca. To mora biti kuhano in težko 63 do 73 gramov.

Nadalje so točno določene tudi količine namazov: čokoladnega, marmelade, medu in masla (teža od 15 do 40 gramov).

Od pekovskih izdelkih so to lahko: kruh, žemlje, bombete  (tudi polnozrnate), sirove štručke, prepečenec, krof (80 gramov), buhtelj (od 80 do 100 gramov), štrukelj, napolitanke (50 gramov), frutabelo, orehove ali jagodne ali skutine blazinice, polnjen francoski rogljič (70 do 100 gramov) in minjoni ali drugo (od 80 do 100 gramov).

Od sadja pričakujejo: jabolka, hruške, grozdje, breskve, pomarančne, mandarine, lubenico in banane.

Paradižnik in paprika morata biti sveža (od 150 do 200 gramov naj bo tega dnevno). Sadni sok mora biti pakiran (0,2 do 0,25 litra), čaj naj bo ledeni brick v embalaži od 0,2 do 0,33 litra. Mleko mora biti kratkotrajno sterilizirano, alpsko polnomastno (0,2 litra), pričakujejo še navaden jogurt in jogurt s smetano (v lončkih do 200 gramov).

Jedilnik bo tedensko pregledal in potrjeval urad. V jedilniku morajo biti pri vsaki jedi natančno napisane količine jedi v obroku in število kalorij. Jedilnik mora izvajalec prehrane uradu dostaviti v slovenskem in angleškem jeziku.

Jedilnik ne sme biti enoličen, sestavine morajo biti sezonske. Po posebni zahtevi urada mora biti jedilnik sestavljen tako, da se jedi v enaki sestavi menija v enem mesecu (kosilo, večerja) ne smejo ponoviti več kot 3-krat.

Odgovorna oseba in skrbnik pogodbe iz urada bo jedi še pred pričetkom delitve obrokov pokušal. V primeru neustreznosti jo lahko tudi zavrne. V tem primeru bodo migranti dobili suh obrok.

V izrednih primerih (nenapovedane, neplanirane nastanitve) mora izvajalec prehrane dodatno dostaviti hladne (suhe) obroke za 50 do 60 oseb – v roku 3 ur od prejetega naročila. Naročilo bo najkasneje do 18. ure.

Lokacije migrantskih centrov, bolje rečeno izpostav azilnega doma v Ljubljani, so določene tudi s kilometri oddaljenosti od Ljubljane. V obeh regijah je to 80 do 100 km od Ljubljane. Posavsko regijo so tokrat izpustili.

Podpisnica javnega naročila je Katarina Štrukelj, sekretarka Sektorja za sprejem in oskrbo v uradu in vodja azilnega doma. Podpisala je po pooblastilu Dušana Lužarja, vršilca dolžnosti urada.

Čeprav so v javno naročilo vključili vse varovalke, tudi to, da je količina okvirna, ni dokončna in se prilagaja konkretnim potrebam na lokacijah, da lahko celo spremenijo lokacije in podobno, pa je iz zahtevanega finančnega zavarovanja »za resnost ponudbe« razvidno, da gre za zelo resno stvar. Za lokacijo v jugovzhodni Sloveniji mora biti garancija 10.000 evrov, za preostalo pa 30.000 evrov.

Tu ne gre več za sprejemno-registracijske centre, o katerih smo govorili doslej, temveč za vsaj dve dodatni izpostavi azilnega doma oziroma za vsaj dva nova migrantska centra, ki jih vzpostavljajo v vladi Marjana Šarca in kaj so doslej vztrajno zanikali. Migranti, nastanjeni v takšnih domovih, se lahko tudi prosto gibljejo.

Šarčeva vlada uradu dodelila dodatnih 1,18 milijona evrov našega denarja
Vlada Marjana Šarca je pripravila tudi rebalans državnega proračuna za leto 2019, v katerem je uradu za migrante dodelila dodatnih 1,184.188 evrov. V obstoječem proračunu so imeli letos na voljo 5,98 milijona evrov.

Z novim povišanjem bodo v uradu za oskrbo in integracijo migrantov v letu 2019 lahko porabili 7,16 milijona evrov, kar je vrednost okoli 80.000 povprečnih otroških dodatkov.

Za migrante pa gre naš, davkoplačevalski, denar tudi iz ostalih ministrstev. V proračunu za 2019 je bilo za migrantsko problematiko zagotovljenih skupno okoli 10 milijonov evrov, na podatek o tem, koliko bo tega po rebalansu, ki je v sprejemanju, še čakamo.

Razpis, o katerem poročamo, je odprt do 4. marca 2019. V nadaljevanju objavljamo javno naročilo in izsek iz dokumentacije o naročilu.

Razpis: http://www.uoim.gov.si/si/o_uradu/javne_objave/javna_narocila/?tx_t3javnirazpis_pi1%5Bshow_single%5D=1018

Opomba: Sklop 1 je primorsko-notranjska regija, Sklop 2 pa je jugovzhodna Slovenija. Vir: Spletni portal e-naročanje in javna naročila urada.

Moja-dolenjska.si

 • Dragan Krstič

  Garantiram da 80% upokojencev, ki so dolga leta delali in plačevali davke ter pokojninsko zavarovanje lahko samo sanja o tej hrani ter da pozimi zapira radiatorje ker si ne morejo privoščitit toplega doma.

 • pajot

  Super. Moti me samo to,da nisem nikjer zasledil porcije 5 dkg C₂₁H₂₂N₂O₂. na dan.

  • SIMON ROZIC

   Zaprli te bojo pajot, čeprav imaš prav!!!!

  • šmentanamuha

   Kaj je to?

   • pajot

    Poglej na google

 • RATATA

  A beštek imajo? Solingen apd…

  • Dragan Krstič

   Nože imajo plastične kot na avionih zaradi varnostnih razlogov.

 • Prle

  Končno smo kristjani in verniki,zato je prav,da se poskrbi za soljudi. Saj smo ljudje,mar ne?

  • branči

   a ti pošjem naslove, kam pošiljam zamaške? od kdaj so tujci več vredni od slovencev, ki tudi potrebujejo pomoč?

   • Prle

    Jezus ni ločeval ljudi na svoje in tuje.

    • branči

     zato jih pa komunisti!

    • antimur

     Daj se ustavi s to tvojo noro klečeplaznostjo pred okupatorji, pa ne sramoti več kristjanov, če smo verni, še ne pomeni, da smo nori. Takšni kot si ti delate RKC izredno veliko škodo, saj nas že vsi napadajo prav zaradi takšnih Frančiškovih sledilcev.

  • KAPIBARA

   Poskrbi, za njih, na svoj račun, na mojega ti ni treba.. !!
   Imam že eno pupo za rihtat..

   • Prle

    Jezus je raje sam ostal lačen,da je lahko dal drugim. Zgleduj se po njem.

    • KAPIBARA

     Si že lačen..?? Jest na tvoj račun, nisem sit..

     • Prle

      Pomagaj svojemu bližnjemu in Bog ti bo pomagal.

     • KAPIBARA

      Prej ta bližnji, kakor Bog..

    • ZatonMesecnikov

     Jezus je z božjo pomočjo z nekaj ribami, kruha in vina nasitil množico.

     Levičarčki te božje pomoči nimate. Vi jemljete drugim…

     • Prle

      Vendarle tudi dajemo.

     • ZatonMesecnikov

      Neki moderni Robini Hoodi, levičarčki a Prle. Ukrade pa nekaj tudi da…

     • SIMON ROZIC

      A si se z Zoranom pogovarjal?

    • antimur

     Ti si nor, kdo in kje, niti v biblijskih časih ni nihče ujčkal barab, ki vdirajo nezakonito, želijo s svojo primitivno kulturo podjarmiti domačinom, trgajo od ust poštenim in delovnim, najmanj kar je, bi jih moral vsak tak pritepenec dobiti krepko čez hrbtiščino, potem pa izgon, seveda moramo na takšen način najprej opraviti s kučanisti.

    • SIMON ROZIC

     A po Titu ali po Maduri ali po Mesečniku ali po ostalih
     diktatorjih?

 • rubec

  Ali so na vladi izračunali, koliko bo to enga dreka in kam bodo z njim. Bo šla vsa ta roba tudi na SVIT?

 • rubec

  Če bo ta roba prišla iz Poljske, nimam nič proti.

  • SIMON ROZIC

   Ne , to pa ne; to se mora klati “alla halal ” – na živo ! Živali in
   rdečuhi imajo to najraje, saj nas že itak 3/4 stoletja odirajo pri
   živem telesu!….

  • Peter

   Jebenti,sem vedel, da me boš prehitel..

  • karlina

   Itak, da bo , oz. je ze prišla, za nas -drugorazredne, to je dejstvo.

 • Van Der Waals

  SPET EKOLOŠKA, BIOLOŠKA HRANA ZA ILEGALCE! ZA ŠOLE IN VRTCE PA NAJCENEJE KOT SE DA!!!

  • Nata

   Dobro si se vprašal.

   Ko mi vnuka povesta, kaj imajo za kosilo, se resnično vprašam, kje so starši. Nihče me ne bo prepričal, da so ene čudne korenčkove omake tako zdrave.
   Omake iz konzerv ?

 • ZatonMesecnikov

  #Objavljen nov razpis: Šarčeva vlada bo dala za prehrano migrantov še 4,11 milijona evrov davkoplačevalskega denarja!#

  Bogato. Razmetavajo, dajejo kulturnikom, migrantom, javnim, pa še plus so naračunali v projekciji bilance. Nek se vidi raskoš, bi rekli na jugu.

  Pa 10% več pobrane dohodnine so naračunali.

  Slovenci, odprite oči! Levičarji bodo izenačili vse Slovence. V revščini. naj vam bo zgodba Venezuele v poduk. Nekoč najbolj bogate južnoameriške države.

  • pajot

   Slovenci so že zdavnaj spregledali,slovenceljni pač niso. Za njih so najpomembnejše plave oči murgelskega pritlikavca.

 • KAPIBARA

  A je tole pisano za musliče, ker ni nikjer svinjine omenjeno..??
  Ali se oni toliko brigajo, s hrano, za NE muslimane.. maš pa je, če pa ne , pa lačen bodi..

 • Artur

  Pripravite se na še višje davke na “ta račun”- naš račun, uzurpatroska, lopovka narodno izdajalska komunajzlarija še ne misli odnehat s svojimi svinjarijami.

 • Hunyađi

  Precej kvalitetni obroki iz socialne kuhinje so pripravljeni za slovenske brezdomce in ostale hendikepirance.

  • Peter

   Za 4 miljone letno? Dvomim.
   Btw, si hotel s tem povedati, da je za domačine dovolj dobro poskrbljeno in da imamo dovolj denarja, da hranimo uboge begunčke, no?

   • Hunyađi

    Ne, povedal sem, da je za slovenske pijančke, drogeraše…precej predobro poskrbljeno.

    • Peter

     Pijančki in drogeraši. Zanimivo, predobro je poskrbljeno za njih….4.11 mio ojrov se najde za pritepence, ki s to državo niso in nikoli ne bodo imeli nič skupnega, še več, ko bo prišel poziv, bodo začeli z raboto, zaradi katere so tukaj….
     Je res levičarstvo pri tebi povzročilo, da si nekoliko retardiran ali si tak že od rojstva, no?

     • SIMON ROZIC

      Pomanjkanje kisika pri rojstvu…tovarišica je preveč hitela,
      da se te je znebila, ker ni vedela točno, čigav si!!!

     • Peter

      Ne, jaz sem bil najlepši in najbolj pameten dojenček, ampak so me potem zamenjali…no.

     • Hunyađi

      Vidm, da ste retardirane vse ovce leve in desne. Hendikepiranci nimate genetike živet na svoj račun.

     • Peter

      Na zadnjem zdravniškem pregleduso mi potrdili, da sem človek. Niti niso omenjali retardiranosti. Tako, da me mnenje nekega hyundaja niti najmanj ne zanima, no.

     • Hunyađi

      Pedrček ti je spet dolgačas, da bi ga meni rad vlekel?!

     • Peter

      Ni kaj vleči, hyunadi, no.

     • Peter

      Saj veš, toliko dolgčas, da bi tebi vlekel tisto žvarovno, pa normalnemu človeku res ne more biti. Če nič drugega imaš na tv prodajo 24 ur, je precejbolj zanimivo.
      Si pa zanimiv primerek, ko drugim levičarjem zmanjka agrumov, se vadijo na sovražni govor, tebi pa med noge useka, no.

  • Nata

   Za naše naj kar bo kvalitetno. Čeprav sem malo v dvomu .

   • Hunyađi

    Ogromno je takih, ki bi seksale pod pogojem, da ga ne fašejo;)

    • Peter

     Si hotel biti malo duhovit? Misliš, da če se pogovarjaš z žensko, drugače, kot da omenjaš seks, ne gre? Jeftin si, kot je bil hyundai na začetku. Ampak oni so napredovali, ti pane, no.

     • Hunyađi

      Ženski nimaš kaj o seksu filozofirat, primeš jo za stegn in je stvar rešena.
      Softić si in boš ostal.

    • Nata

     Pojdi se solit.

 • garfi

  folk pa stoji v vrstah rdečega križa
  zmečmo RedeČĆe prašiče od korit
  v takšnih razmerah se ne pomaga nobeni “humanitarni” organizaciji

  • Boco

   Maribor, Ljubljanska cesta, tam je center RK in Karitasa ker se delijo paketi pomoči, hrana, obleke… Tam je lahko kar velika gužva. Tam na hrano čakajo slovenke in slovenci. Tako dela vlada s svojim narodom.

   • SIMON ROZIC

    Primite prasce za ušesa in jih privlecite na Karitas in naj vsaj
    24 ur strežejo svoje reveže, da bojo pridobili vsaj kanček občutka,
    kam nas vodijo !

   • garfi

    se bodo morali upreti slej ko prej

  • karlina

   Rdeči kriz, ter vse “humanitarne ” organizacije so v lasti satana Sorosa.

   • garfi

    karitas tudi in kar se mene tiče ne dobijo nič prostovoljno

 • Peter

  Primite se za žepe, šarac šera. Stroške. Dobičkov pa ne bo. Šerov, no.

  • karlina

   TOČNO, ravnokar sem poslušala, da po vseh občinah drazijo vrtce, pa domove za ostarele, pa zd. zavarovanje, pa hrana, skratka vse, čisto vse se drazi.

 • antimur

  Samo vprašanje časa je, kdaj bo Slovencem dvignilo plafon in bodo opravili s to roparsko in antislovensko golaznijo s Kučanom na čelu in njegovimi nastavljenimi politiki, od Šarca z njegovo levofašistično vlado, novinarji, sodstvom in ostalimi protislovenskimi elementi.

  • karlina

   Ne verjamem, če bi , bi ze zdavnaj, oz. , ko bomo drugorazredni mogoče jedli travo, samo vprašam.

 • Valter BraniSlav

  Za Slovenske otroke pa zamaski steklenic….
  NAROD HLAPCEV NE MORE IN NE MORE IZ SVOJE KOZE….

  • Peter

   Ja, pa še bolje se bere koze kot kože.
   Očitno še niso pogruntali sistema, kako krasti od zamaškov. Pa bodo že, a smo balkan al nismo.

  • SIMON ROZIC

   Le kdo nas je pohlapčil ? Kaj praviš !
   Jaz pravim : Tito s svojimi hlapci!

   • Peter

    Ja, tale naš Valter ima en tak čuden tutifruti u glav. Jasno mu je, kaj je narobe, ni pa mu jasno, zakaj je tako, no.

   • Valter BraniSlav

    Avstrijci

   • Novakec1

    Jajo z osamosvojitvijo nas je predal čefurjem, hec je pa v tem ker takrat tega ni vedu, je šele sedaj ven prišlo.

  • garfi

   dej titoistek vse izvira iz tvoje Banditske jugoslavije

   • Valter BraniSlav

    Mene mi od leta 1977.
    Tita ni od 1980.
    KAJ SI MED TEM CASOM ZASE USTVARIL TI?

    • garfi

     tebe nikoli ni bilo, ker nimaš pameti
     ustvaril sem svoje izkušnje z vami Banditi
     še leta 2019 hvališ diktatorja in zločinca

     • Valter BraniSlav

      Ti pa se 40 let po smrti Kardelja in Tita nisi ustvaril nic
      Tezko je slabicem ker nikoli niso zmozni zbrati toliko energije da bi premaknili svoje zivljenje naprej.

      Jaz bi uspel tudi ce bi bil rojen v desnicarski druzini. Ti pa bi podobno kot moj bratranec Borut storil samomor ce bi se rodil Edvardu Kardelju.

 • bubamara

  Kako, če levičarji pravijo, da jih pri nas ni ?

 • Peter

  Sektor za sprejem in oskrbo. Lepo.
  Sektorja za zvišanje pokojnin tistim, ki so 40 in več let delali v dolini in prispevali v vse žive sklade in težko preživijo s 400 euri penzije pa nimamo.

  • SIMON ROZIC

   …ne, za njih pa ni prostora na tej zemlji in naj že enkrat
   crknejo, de, da se statistika popravi.. si misli direktor direktorata
   za socialo ! Dve možnosti sta: ali crkneš od lakote, ali zmrzneš
   od mraza ali ti pa oboje na oni svet pomaga…
   Debelorite CSD-jevke , anropologinje in zoologinje pa nič! Za dva jurja
   eurov že ne bo premikala smrdljive zadnjice! .

   • Peter

    Žalostno, ne?

    • karlina

     Ne zalostno-KATASTROFALNO IN GROZLJIVOOOO !!!!!

   • karlina

    TOČNO , na Zavodih za zaposlovanje pa v glavnem sami pravi SLOVENCI, itak, saj ,če bi vse ljudi zaposlili, bi lahko zavode zaprli. Kje bodo pa potem zaposleni-naši, oz. njihovi.

  • karlina

   Pa tisti, ki so invalidsko upokojeni, nimajo 500 evrov pokojnine, ker nimajo 40 let delovne dobe !!!!!
   Kako bodo imeli invalidi 40 let delovne dobe, če pa so invalidi, prekleta svojat levičarska !!!!!

 • Nata

  P R O T E S T I R A M !!!!!!!
  Res ste nori, vi vladniki !!In tisti vaši nevladniki. Sami zaslužkarji, ki jemljejo iz naših žepov za migrante.

  Kakšne bombete, pa sirove, pa polnozrnate štručke ??

  Navadno , že narezano Mercatorjevo štruco kruha, pa je !
  Med in maslo ? A nimamo margarine ? Pa poceni marmelado. . . . katero mi kupujemo v silnih trgovskih centrih ?

  Polnomastno mleko ?? Eno mastno okoli kepe, pa bo.
  Prvo vladnikom, potem pa kakšnemu pobarvanem, če s hrano ni zadovoljen.

  • karlina

   Saj ne moreš in ne moreš verjeti, takšne hrane niti slučajno ne jedo otroci v šolah, vrtcih, bolniki v bolnišnicah, kaj šele v domih za ostarele, ki niso levičarski. SRAMOTA, SRAMOTA , SRAMOTA in še večja SRAMOTA, za naš denar, ponavljam-NAŠ DENAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Janez

    Ja spoštovana Karlina,ali jih boste še kar naprej volili.

 • Janez

  ZDRAVSTVENI PREGLED.
  Zdajle
  grem na en temeljit zdr. pregled pred ooperacijo vratne žile.
  PRAVIJO, DA JE V SLOVENIJI ČISTO MALO DENARJS – ZA OPERACIJE NAS SLO VENCEV.
  ŠTEVILO OPERACIJ JE OMEJENO.
  NI DENARJA – PRAVIJO.
  A za take zadeve – pa denar je?

  ŠALA.
  Slišal sem,
  DA TUNEK K ZDRAVNIKOM – SPLOH NE HODI.
  Noče povzročati stroškov. Kaj bi kompliciral.SAJ ZDRAVNICA
  MATILDA
  PRIDE NA DOM IN KAMORKOLI – ZASTONJ,
  Tunek pravi, da bo kar na dohtarco Matildo – počakal. L.r. Janez K. Kern KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Boco

  Slovenci, vse to bomo plačali mi.
  Rabimo politike kot jih imajo poljaki. Njihov PM je v intervjuju za angleški Channel 4 dejal, da niso sprejeli niti enega, ZERO muslim migrants. In da ne nameravajo sprejeti niti musliča. To je politika ki postavlja svoje državljane na prvo mesto in ne uničuje svojega naroda in države

  https://www.youtube.com/watch?v=AlpbILxUIFY

  • if

   Sedanja oblast Poljske je v Bruslju vrednotena kot oblast zoper človečnost.
   Enako velja za Orbana na Madžarskem, ki ta hip uvaja ukrepe v prid večanja števila rojstev ljudi, ki bodo zaživeli v Madžarsko kulturo in živeli-vzdrževali Madžarsko kulturo.

   Slovenske levičarske oblasti delujejo nasportono. Uvajajo ukrepe za izničenje slovenstva, Slovenk, Slovencev. Zato ta tip oblasti obravnavam kot velizdajalce. Ti so pravi okuaptorji slovenstva in slovenskega naroda!

   • Peter

    Na Hanzi je danes že peti članek proti Madžarski v zadnjem tednu. Pride komanda, pa se piše,no.

  • karlina

   Zakaj ze, so levičarji hiteli podpisovati brez naše privolitve marakeško deklaracijo-tu je odgovor. Mater, mi , drugorazredni in v javnih zavodih, pa jemo nizkocenovno in uvozeno hrano, smradi od smradi levičarski.

 • SIMON ROZIC

  No, no, samo, da ne bo plačan kakšen javni program privatnih šol in
  kakšna obubožana malica za revne otroke ….in da ne bi pridobila kakšen
  EUR pri pokojnini kakšna starka in kakšen revež z ulice najlepšega mesta
  na svetu !!!!
  Kje je meja vaša sramote!?

  • karlina

   TOČNO, Simon, levičarji ne vedo, kaj je sramota.

 • luka globus

  Gasilec marjan naj jim kuha golaž !:)

  • Peter

   Nima halal govedine, no.

   • Dragan Krstič

    Sej ima zraven doma klavnico Anton. Naj zjutraj zgodaj vstane pa bo halal klal.

 • alojz

  Pa zdravsvo brezplačno (in takoj), če se porežejo pri zrezkih. Mi pa plačujemo celo brezplačno (zavarovalnica) protetiko ker je čakalna doba 3 LETA.

  • karlina

   Točno, vse imajo brezplačno, absolutno vse, dobivajo pa še socialno podporo, da bruhaš.

 • Štalmajster
 • Peter

  Veste kdaj najbolj popizdim?
  Ko mi na hanzi radiju predvajajo posnetke ubogih SLOVENSKIH otrok, ki živijo v bedi in pomanjkanju in me pozivajo, naj prispevam euro….potem pa v poročilih slišim, da bojo namenili 4 mio za prehrano za pritepence.
  Ja, takrat najbolj popizdim, no.

  • karlina

   TOČNO TAKO in ko mi, pravi Slovenci, zbiramo zamaške za uboge otroke in dajemo denar za uboge ljudi, prekleta banda levičarska pa redi te umazance iz muslimanskih drzav, ki so še tristo let za opicami, niti ne vedo, kaj jedo, saj te nadstandardne prehrane niti slučajno ne poznajo in če mene vprašaš, bo šlo več, kot polovica hrane v smetnjake, fuj, sram me je, da zivim v takšni drzavi, kjer so SLOVENSKI OTROCI LAČNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • samotoje

  Kdo bo ustavil načrtno ropanje slovenskega proračuna???

  • karlina

   Ja, kdo, se tudi jaz to sprašujem.

  • stane

   Nihce,ker so sami kilavci. Delajo kar zelijo.
   Hocjo imeti novo Venezuelo.

 • Peter

  In edino, kar levica premore, je en prle. Taklemamo, no.

 • soc

  Pred mesecem dni sem plačeval v garaži pod Maxijem, kjer je vedno kak dežurni prosjak. Tokratni je bil tako vsiljiv, da sem mu zabrusil, naj gre s kolegi vred nadstropje više pred parlament protestirat. Saj zadnji nori levakarski vladi (v medijski kamuflaži “sredinski”) nimata problemov s podarjanjem milijonov polopicam – socialnim turistom, za slovenske klošarje ga pa ni bilo, ga ni in ga ne bo. Ker sem precej ogromna pojava, je hitro odkorakal in spotoma momljal, če si domišljam, da sem kaj več od njega…

  Zakaj Kranjski komedijant ne poskrbi za lasten narod, tudi klošarski del, in denar poklanja onim zgoraj omenjenim, ki so za Slovenijo, Slovence in slovenstvo kazen božja?

  • Peter

   Ja. Pa če se prav spomnim, so bila taka vprašanja že dana v parlamentu. In če se prav spomnim, jasnih odgovorov ni bilo.
   Čudno je to,no.

  • stane

   Ups,da nodo njegovi volivci. Naj te ne preseneti,ko jim bo podelil drzavljanstvsa.

 • Silos

  Ali ta davkoplačevalski denar res gre za ta namen ali je spet samo obvod
  za financiranje barabij?

 • Andrej

  Kaj pa tisti, ki jim bo žlico v usta nosil, a tega pa ni na seznamu? Revčki menda ja ne bodo sami jedli. Če sploh znajo uporabljat pribor.

  • stane

   To bodo poceli vladni krrteni izdajalski!!

 • karlina

  Banda izdajalska levičarska, takoj, ko so šli podpisati marakeško deklaracijo, se je ze začelo in v drzavo nam bodo navlekli, brez naše privolitve-tisoče teh umazancev, mimogrede, takšno hrano , si večina nas drugororazrednih, niti slučajno ne more privoščiti, niti slučajno, skratka-lepo je biti v Sloveniji-muslimanski migrant, vsaka vam čast, barabe levičarske !!!!!!!!

  • stane

   Gnoji so gnoji in taki bodo pocrkali.

 • Olga101

  To je kristjan Šarec! Milijone za nezakonite migrante! Za obvezni program otrok v zasebnih šolah, ni denarja!?? Sramota!

  • stane

   Za nase ni denarja,za invazivne zlocince je pa vsega dovolj.
   Lepo!!!

 • garfi

  v trgovinah sem videl več islamistk z zaveso preko frisa, tudi s kopico otrok
  no eno sem že nadrl
  tako nas bodo najprej in potem še s šeriatskim pravom, če se jim pustimo

  • stane

   Imas sreco,da nisi do il noza v grlo. Vedi,da tudi one napadajo. Niso ravno nedolzne.

   • garfi

    nekdo se pač mora upirati
    zaenkrat niso nevarne
    s pasivnostjo pa bodo v nekaj letih

 • šmentanamuha

  Kakšno razmetavanje našega denarja. In Šarec naj bi bil najbolj priljubljen politik v državi? kdo le bi to verjel. To je naravnost perverzno posmehovanje davkoplačevalcem in vsem, ki komaj krpajo konec s koncem. Eko, bio, raznovrstno petkrat na dan za brezdelno življenje, kjer jim ni potrebno niti počistiti za seboj. Ampak hej, volili ste levičarje ali pa niste šli na volitve, zdaj pa plačujte.

  • stane

   Ja prav imas.
   Poglej to! Sarec je dvignil min.placo za 30€,jih avtom.postavil v visji dohodkovni razred. Na ta nacin je drzava pridobila in Slovenski clovek zopet izgubil. Podrazilo se je vse,otroski dodatki bodo okrnjeni,podrazitev vrtcov,podrazitev domov za ostarele. Marsikdo ne bo zmogel. Bo hudo zs slovenskega cloveka.
   Migrante,pardon,divjake pa z nasim denarjem izdatno futrajo ko golobe.
   Barabo izdajalsko pa ima narod kar rad,saj anketa pokaze vec % njemu kot JJ.
   Vecja si baraba raje te ima narod. Cuden narod!!!

   • Dragan Krstič

    stane, z dvigom brutto plač JU je država še profitirala, vzela pa bo delavcem v realnem sektorju ali pa povečal davke.

 • šmentanamuha

  Za naše ljudi pa zbiramo zamaške in organiziramo dobrodelne akcije …

 • Dragan Krstič

  Glede na jako inteligentno slovensko volilno telo v letu 2022 po mojem mnenju še ne bo čas za izvolitev desne vlade. Bebci bodo poskušali srečo še z izvolitvijo Levice in njihovega Lukca saj od levaških pametnjakovičev edino še oni niso zasedli ministrskih položajev. Mogoče bodo pa oni osrečili slovensko ljudstvo. Za probat je hahaha. Če pa eksperiment ne bo uspel bo pa res treba storiti nekaj da zmaga desnica, seveda, če ji bo sploh želja voditi sesuto državo.

  • Janez

   Takrat že ne bo več kaj v roke vzeti.Ko jim bomo sodili za izdajo Slovenije ,moramo vedeti za vse lopove ki nam zdaj kradejo

 • Miha

  Katastrofa. Kaj dela Šarec s Slovenijo. Sram naj ga bo. Ali si upa ob vsem tem norem početju pogledati v obraz navadnemu človeku, ki bolj pametno razmišlja kakor on. Ne tudi noče ker on je vsemogočni. Šarca sprašujem kako bi se počutil če bi živel na robu preživetja. Niti sanja se mu ne tudi noče zato ker tam kot je mu je super lepo.

  • Novakec1

   Mu ni treba. Kaj nam pa morete morete….

 • Andrej

  Oprana milijarda se zdaj počasi vrača v prave roke. Mi se pa delamo, da se nas to ne tiče.

 • Marakeški Šarec

  Migrantoljubni Serpentinšek in Marakeški Cmerar IZDAJALCA SLOVENIJE

 • Marakeški Šarec

  Ko bo vojna, najprej turistične agencije, šele nato turiste.
  #REMIGRACIJA

 • pajac debeli

  V Marakeski pise, da morajo vse drzave porabiti toliko za ilegalce kot Nemcija.

 • Janez

  Šarec,daj si dopovedati,in posreduj,da bo ta denar iz proračuna za migrante “zadnji”,če ne ti bo Hudičevo žal.Slovenske družine si trgajo od ust ,ti pa s polno roko razmetuješ “naš ,težko prisluženi denar..SLOVENCI si bomo tvoje neumnosti zapomnili,in težko tebi ko te Kučan zavrže.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!