Obmejna policija prijela 45 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policisti Policijske uprave Novo mesto in Koper so v zadnjih 24 urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli skupno 45 ilegalnih migrantov. Številni so seveda ušli roki pravice in nadaljujejo pot proti Italiji in Avstriji.

V zadnjih 24 urah so policisti PU Novo mesto na območju Brega pri Sinjem vrhu, Dobove in Metlike izsledili in prijeli trideset ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Kot so zapisali v policijskem poročilu, postopki s 25 državljani Pakistana, po dvema državljanoma Bangladeša in Mjanmara in državljanom Palestine še niso zaključeni.

Na območju PU Koper pa so policisti od ponedeljka, 29. 7. 2019 od 6.00 ure, do danes, 30. 7. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 9 oseb, PP Koper 5 oseb in PP Piran 1 osebo.  Sedem oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, druge pa bodo vrnili po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji, zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu kazenskega zakonika.

Osebe po državljanstvih: Egipt (8), Afganistan (3), Alžirija (1), Irak (1), Turčija (1), Sirija (1)

Peter Truden

 • RATATA

  Po dveh urah in pol odkar je objavljen ta prispevek ni še nihče komentiral!!
  Zaskrbljujoče!!
  Smo se že navadli na to in sploh ni več zanimivo! Je nekaj običajnega, vsakodnevnega, normalnega….

  • Steve

   nikakor. gledam številke in ugotavljam, da se tej vladi j**e za ustrezno odvračanje ilegalcev. verjetno čakajo na jesen, ko bodo (upajo) številke upadle.

  • šmentanamuha

   Nevladniški kriminalci v spregi z vlado Marjana Šarca in njegovega predhodnika Cerarja izvajajo naloge, za katere so se tajno zavezali NWO eliti. Ščeneta se nadejajo, da jih bo njihov gospodar pohvalil in jim za nagrado vrgel kakšno mesnato kost. Slovenskega Orbana ali Salvinija pa še ni na vidiku. Mnenja sem, da je Slovenija postala demonska država. Za rešitev situacije bo potrebno razmišljati izven okvirjev.

   • RATATA

    Slovenija je ratala ena prefukanina!

    • Ana Job

     Ker nima opozicije znotraj parlamenta je res prefukanina, ja.

 • Van Der Waals

  PRIDEJO IZ VARNIH DRŽAV… DEPORTACIJA!

 • Olga101

  Vsak, ki pride v državo nezakonito, deportacija! Za rešetke pa tudi vse uradne osebe, ki zlorabljajo status azila!