fbpx

Obmejna policija prijela 45 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policisti Policijske uprave Novo mesto in Koper so v zadnjih 24 urah med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli skupno 45 ilegalnih migrantov. Številni so seveda ušli roki pravice in nadaljujejo pot proti Italiji in Avstriji.

V zadnjih 24 urah so policisti PU Novo mesto na območju Brega pri Sinjem vrhu, Dobove in Metlike izsledili in prijeli trideset ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Kot so zapisali v policijskem poročilu, postopki s 25 državljani Pakistana, po dvema državljanoma Bangladeša in Mjanmara in državljanom Palestine še niso zaključeni.

Na območju PU Koper pa so policisti od ponedeljka, 29. 7. 2019 od 6.00 ure, do danes, 30. 7. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 9 oseb, PP Koper 5 oseb in PP Piran 1 osebo.  Sedem oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, druge pa bodo vrnili po zaključenih postopkih. Prav tako policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji, zaradi suma storitve kaznivega dejanja po 308. členu kazenskega zakonika.

Osebe po državljanstvih: Egipt (8), Afganistan (3), Alžirija (1), Irak (1), Turčija (1), Sirija (1)

Peter Truden