fbpx

Odpirajo se smučišča in nekatere trgovine

Foto: Pixabay

V devetih statističnih regijah z boljšo epidemiološko sliko (osrednjeslovenski, pomurski, savinjski, podravski, gorenjski, obalno-kraški, koroški, zasavski in primorsko-notranjski regiji) se danes znova odpirajo smučišča. Pogoj za smuko je negativen izvid testa na koronavirus, nekatera večja smučišča bodo sama zagotavljala brezplačna testiranja, policija opozarja, da ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa še vedno veljajo.

Znova se lahko odprejo stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov, servisne delavnice in trgovine z otroškim programom.

Negativen test predstavlja pogoj za smučanje

Pogoj za smučanje je negativen test, ki mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Negativen test pa ni pogoj za smuko za otroke do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. Prav tako predložitev negativnega testa ne bo potrebna za profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo treningov in tekem.

Policisti pozivajo smučarje in ostale obiskovalce k upoštevanju vseh priporočil za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Zaradi pričakovane gneče na cestah in parkiriščih v smučarskih središčih svetujejo previdnost in strpnost. Spomnili so še, da je športna rekreacija dovoljena le v regijah, kjer prebivajo.

Od danes so v regijah z izboljšano epidemiološko sliko dovoljene tudi premične stojnice za prodajo kmetijskih pridelkov in proizvodov kmetovalcev, servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles ter specializirane prodajalne z otroškim programom.

Moje Podravje