Okrožno sodišče zavrglo ovadbo zoper Arsenoviča zaradi napada na otroka?

Foto: zajem zaslona

Starši mladoletnika so vložili kazensko ovadbo zoper Saša Arsenoviča zaradi kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe, ker naj bi aprila pri teniških igriščih zagrabil za vrat njunega sina. 

Sledovi Arsenovičevih rok so bile vidne tudi na otrokovem vratu, a župan še vedno trdi, da ga je samo zgrabil za roko, ker je najstnik v skupini povzročal škodo na javni lastnini.

Preberite še: Policija podala kar dve kazenski ovadbi zoper župana Arsenoviča?

Vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič je pojasnil, da je tožilstvo na podlagi soglasja oškodovanca oz. njegovega zakonitega zastopnika izpeljalo zoper osumljenca postopek odložitve kazenskega pregona, in sicer zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti z grdim ravnanjem. V tem postopku mu je državno tožilstvo naložilo izpolnitev ene izmed nalog, predvidenih v zakonu o kazenskem postopku. Osumljenec je nalogo izpolnil, zato je bila ovadba zoper njega zavržena.

V skladu z zakonom o kazenskem postopku sme državni tožilec s soglasjem oškodovanca odložiti kazenski pregon, če je osumljenec pripravljen izpolniti določene naloge, s katerimi se zmanjšajo ali odpravijo škodljive posledice kaznivega dejanja. Te naloge so lahko odprava ali poravnava škode, plačilo določenega prispevka v korist javne ustanove ali v pomoč žrtvam, opravljeno splošno koristno delo, poravnava preživninske obveznosti, zdravljenje v ustreznem zdravstvenem zavodu, obiskovanje ustrezne psihološke ali druge posvetovalnice ali upoštevanje izrečene prepovedi približevanja oškodovancu.

Ali bi bila tudi napotitev na pregled v psihiatrično bolnico ustrezna rešitev za mariborskega župana, pa presodite sami.

E-Maribor