fbpx

Organizatorji zaradi epidemioloških razmer odpovedali partizansko slovesnost na Osankarici

Foto: STA

Organizatorji vsakoletne spominske slovesnosti ob obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona, ki vsako leto v soboto okoli 8. januarja poteka pri Treh žebljih na Osankarici, so se tik pred letošnjo že 79. obletnico zaradi vse slabših epidemioloških razmer odločili dogodek odpovedati, so sporočili iz Zavoda za kulturo Slovenska Bistrica.

Slovesnost na Osankarici vsako leto organizira šest občin, poleg bistriške še Mestna občina Maribor ter občine Ruše, Zreče, Oplotnica in Slovenske Konjice. Letos bi morala kulturni program pripraviti oplotniška občina, kot slavnostni govornik pa je bil predviden načelnik Generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš.

Na prireditvi se vsako leto zbere več sto predstavnikov veteranskih organizacij, nekdanji borci ter predstavniki družbenega in političnega življenja, pa tudi pohodniki. V Slovenski Bistrici so tudi letos načrtovali organiziran prevoz s tremi avtobusi izpred mestnega gradu, a so tudi to odpovedali.

Ob tem so vse veteranske organizacije in ostale, ki se želijo pokloniti padlim borcem Pohorskega bataljona s položitvijo venca k spominskemu obeležju, obvestili, da organiziranega polaganja vencev ne bo, še piše STA.

Sara Kovač