Otvoritev wake parka Green Lake prinaša svež veter v turizem Kidričevega

Wake park na Green Lake blizu Kidričevega (Vir: Spodnje Podravje)

V Kidričevem je župan Anton Leskovar po zgledu Avstrijcev in več kot desetletju prizadevanj dosegel, da se je prvi wakeboarder spustil po progi v športno-rekreacijskem centru Green Lake. Center združuje šport, sprostitev, zabavo in počitnice, pri čemer stavi na drugačen koncept turizma v Kidričevskem biseru.

“Trinajst let težkega garaškega dela je za nami, borbe z birokracijo, kar je predstavljal največji problem, da smo degradirano območje spremenili v rekreativni center,” je za Net TV povedal župan Kidričevega Anton Leskovar.

Mlada ekipa nadebudnih podjetnikov, združenih v konzorcij AD-ON, je prevzela Green Lake in se zavzela za oživitev degradiranega območja. Navkljub deževnemu vremenu je drzni wakeboarder uspel ujeti ritem in virtuozno wakeboardal po Zelenem jezeru pri nizkih temperaturah nekaj stopinj nad ničlo. Eminentni gostje, ki so spremljali vožnjo, so bili nad idejo več kot navdušeni.

“Verjamemo, da se bo turizem tukaj začel, se že dogaja in obetajo se svetlejši časi,” je dodal župan Leskovar.

Poslanec SDS Anže Logar (Vir: zajem zaslona, Net TV)

Anže Logar, znani slovenski politik in poslanec SDS, je podal izjavo o projektu: “Projekt, kot je današnji, dokazuje, da z pozitivnim razmišljanjem lahko tudi iz degradiranega območja narediš zgodbo o uspehu. Ravno takšni projekti so ključni za razvoj lokalnega in regionalnega turizma, ker prinašajo kisik in program ter nekaj novega, da ljudje pridejo in spoznajo vsak kotiček Slovenije. Mislim, da je to tista prava zgodba, ki približa naš vsakdan tudi tistim, ki iščejo nekaj posebnega.”

“Tukaj ne bo nobene vstopnine in bo tako dostopno vsem, ki si želijo animacijo prostega časa za otroke ali si želijo izposoditi razne športne rekvizite za dejavnosti na vodi,” je končal Leskovar.

Spodnje Podravje