Oživljanje utopljene v Kamniški Bistrici ni uspelo

Kamniska Bistrica. Reka Kamniska Bistrica.

Spletni portal Kamnik Info poroča, da se je utopila ženska srednjih let. Sodelavci so, potem ko se ni vrnila z malice in so ob industrijskem kanalu pri elektrarni na Bakovniku našli njene osebne stvari, kar je nakazovalo možnost, da je padla v kanal oz. v vodo, na pomoč poklicali gasilce.

Gasilci so pogrešano osebo oživljali do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoč Kamnik. Reanimacija ni bila uspešna, so objavili v Upravi RS za zaščito in reševanje. Na kraju je po navedbah portala posredovalo okoli 20 gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Kamnik, ki so skupaj s policisti Policijske postaje Kamnik začeli preiskovati kanal in obrežje kanala od livarne v smeri proti Duplici.

Po kakšnih 20 minutah iskanja so pogrešano delavko našli na grabljicah male hidroelektrarne na Bakovniku, vendar se ji ni dalo več pomagati niti z oživljanjem, tako da je ekipa nujne medicinske pomoči lahko zgolj potrdila njeno smrt, piše Kamnik Info.

Po prvih podatkih Policijske uprave Ljubljana smrt delavke ni posledica morebitnega kaznivega dejanja ali nesreče, prav tako naj ne bi bila povezana z delom pokojne. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Sara Kovač