fbpx

PCT pogoj od 23. avgusta obvezen tudi pri športnih dejavnostih

Foto: Pixabay

Vlada je na današnji dopisni seji v času epidemije covida-19 sprejela odlok za ukvarjanje s športom, ki za udeležbo pogojuje testiranje, prebolevnost ali cepljenost. Enkrat tedensko testiranje na virus s testom HAG je potreben, če nista izpolnjena druga dva pogoja. Odlok bo začel veljati 23. avgusta in bo veljal do vključno 29. avgusta.

Nadzor nad izpolnjevanjem pogojev za udeležbo na tekmovanjih izvajajo organizatorji športnih tekmovanj. Pri tem morajo vzpostaviti neposredno preverjanje pogojev že ob vstopu na športna tekmovanja. Pogoji za športnike, organizacijsko osebje in gledalce na športnih tekmovanjih ne veljajo za osebe, ki še niso dopolnile 15 let, če se tekme udeležujejo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. Za izvajanje športnih dejavnosti se lahko uporabljajo športni objekti in površine za šport v naravi, športnikom in strokovnim delavcem pa pri izvajanju športnih dejavnosti ni treba uporabljati zaščitnih mask.

Dovoljen je še naprej šport v celoti, torej športna vadba, športno rekreativna dejavnost, izvajanje javno veljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu ter izvedba športnih tekmovanj.

Sara Kovač