fbpx

Pijan in z dvema otrokoma v avtu zdrvel čez mejni prehod Obrežje

Voznik je bil tako vinjen, da ni opazil mejnega prehoda. (Foto: PU Novo mesto)

53-letnega državljana Hrvaške so izsledili, potem ko je brez ustavljanja prečkal mejni prehod. Po izsleditvi so ugotovili, da je voznik, ki je v avtu prevažal tudi dva otroka, vinjen in da se ni zavedal, da je prečkal mejni prehod, menil je, da je bila le cestninska postaja.

Iz PU Novo mesto so sporočili, da so policisti na  mejnem  prehodu Obrežje na vstopu v Slovenijo 6. 7. okoli 20. ure zaznali, da je voznik osebnega avtomobila znamke Volvo hrvaških registrskih oznak z nezmanjšano hitrostjo pripeljal na mejni prehod na delu, ki ni namenjen prehajanju osebnih avtomobilov, in brez ustavljanja nadaljeval z vožnjo. Ko so ga izsledili, so ugotovili, da je bil pod vplivom alkohola, v avtu pa sta bila tudi dva otroka.

53-letnega državljana Hrvaške je po poročanju PU Novo mesto v vozilu prevažal dva otroka, za katera ni imel nobenih dokumentov, prav tako pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so iz pogovora razbrali, da je bil iz Zagreba namenjen na Rijeko, mejni kontroli pa se je  izognil, ker naj bil prepričan, da je prečkal cestninsko postajo in ne mejnega prehoda, saj ni nameraval peljati skozi našo državo. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 1,46 miligramov alkohola (3,06 g/kg). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore  za  pridržanje. Poskrbeli so za otroka in obvestili svojce, ki so ju prevzeli.Kršitelja so z obdolžilnim predlogom privedli pred sodišče, kjer mu je sodnica  izrekla 1.200 evrov globe in stransko sankcijo prepovedi vožnje v Sloveniji  za  obdobje enega leta. Policisti so mu zaradi izmika mejni kontroli izdali še plačilni nalog v višini 400 evrov.

Tanja Brkić