fbpx

Pijani divjak po štajerski avtocesti s skoraj 220 km/h!

Slika je simbolna (vir: eMaribor)

Celjski policisti so včeraj na avtocesti med Celjem in Dramljami obravnavali voznika osebnega vozila, ki je divjal po avtocesti.

Voznik je po avtocesti vozil s kar vozil 220 km/h in s svojo vožnjo ogrožal tako sebe kot ostale udeležence cestnega prometa. Vozniku je poizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi 0,32  promilov alkohola.

Neodgovorno ravnanje ga bo stalo 1.200 evrov in devet kazenskih točk. Glede  na  izjemno visoko prekoračitev dovoljene hitrosti bi bile posledice v primeru povzročitve prometne nesreče lahko izjemno hude, pri tem navajajo celjski policisti.

Vozil v napačno smer na avtocesti

Se je pa na avtocesti peljal po nasprotnem voznem pasu U65-letni voznik osebnega avtomobila. Ta je najprej pravilno peljal z vozilom po avtocesti A1, iz smeri Frama proti Slovenski Bistrici, zatem pa je v bližini izvoza Slovenska Bistrica sever obrnil in zapeljal v napačno smer proti Framu, do počivališča Polskava, kjer je vozilo ustavil na odstavnem pasu.

Preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem je pokazal 0,00 mg/l alkohola. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, na pristojno sodišče pa bodo podali obdolžilni predlog.

eMaribor