Policija bo namesto migrantov raje lovila slovenske davkoplačevalce

Migranti iz Slovenije, ujeti v Italiji, foto: questure.poliziadistato.it

Nov dan, novo razočaranje Policijske Uprave Koper, njihovi policisti so namreč v zadnjih 24 urah uspeli ujeti samo 3 migrante, kljub temu, da jih je bilo na njihovem območju prek 30.

Na drugi strani meje pa so italijanski policisti v zadnjih 24 urah ujeli preostalih 30 migrantov, Pakistancev, ki so iz Slovenije čez Balkansko migrantsko pot prišli v Italijo.

Od 15. 7. 2019, do 16. 7. 2019 so bili na območju PU Koper obravnavani 3 ilegalni migranti, vsi državljani Pakistana. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom.

Policija bo namesto neuspešnega lova na migrante lovila voznike
S pričetkom turistične sezone pa se seveda prične tudi poostren policijski nadzor prometa. Boštjan Smolej iz sektorja za promet pri Generalni policijski upravi je že napovedal, da bo policija povečala nadzor. Konec julija bodo policisti v okviru evropske akcije nadzirali tudi tovorna vozila in avtobuse, v začetku avgusta pa se bodo policisti še posebno skoncentrirali predvsem na voznike osebnih vozil: “Vozniki bodo večkrat kontrolirani in ustavljeni, če bodo kršili predpise.”

Morda bi morala slovenska policija premestiti Boštjana Smoleja iz sektorja za promet v sektor za nadzor meje. Kot je napovedal, bo slovenska policija ustavila vse voznike kršitelje, še bolje pa bi bilo, če bi slovenska policija ustavila vse migrante v Sloveniji, ki s svojim nedovoljenim prehodom slovenske meje kršijo zakonodajo Republike Slovenije.

Tako bi se Slovenija nehala sramotiti pred Avstrijo in Italijo ter s pomočjo nezadovoljivega dela slovenske policije prenehala prositi sosednje države za rezilno žico na svojih notranjih schengenskih mejah.

V uredništvu pa seveda še vedno čakamo na odgovore Leskovec Anite iz PU Koper ter Božnik Deana iz PU Nova Gorica glede policijskih postopkov.

Primorska24.si

 • Common Sense

  Slovenske drzavljane je laze uloviti, pa se kazen jim lahko napisejo. Migrante morajo zastonj odpeljati v Ljubljano.

 • Cenzura

  Čisto pravilno je da se ustavlja Slovenske in tuje “balkanizirane” voznike!! Zakaj v Avstriji nimajo teh problemov, zato ker tam ni balkan. Sicer glede migrantov, to ni odvisno od policije ampak predvsem od politike.Nova ta članek je za -1

 • Skrajno Desni

  Skoda da nisem tak strelec kot Rajmond Debevec, bi s kakšnega hriba tako pospravljal to islamistično drhal da jim tudi na misel nebi prišlo da še kdaj prečkajo Slovensko mejo.

 • Vince Blake

  Viš kako so policaji brihtni, Z migranti so sami stroški, pri prometnih kaznih pa pade denar na suho. Pa naj še kdo reče, da se policija ne obnaša tržno. Opustili so neprofitabilno dejavnost in začeli izvajati profitabilno. Če nam pa Italijani zaprejo mejo, bo pa itak Salvini kriv. Ali pa Janša, on je vedno kriv za vse.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kakšno kazen boš dal migrantu, če pa nima ne naslova in ne denarja.

 • freedomfighter

  Se pre nizke so kazni

 • tasilo

  Po liniji najlažjega dela (in kasiranja, kakopak) policaji veliko lažje pofukajo domorodca Slovenca kot pa culukafra brez kakršnih koli papirjev. In tako tudi delajo.

  Se opravičujem, napisal sem vulgarno — ampak tudi za zjokat’ se resnično.

  • me

   živiš pač v podalski počefurjenni levuharski vukojebini,

 • Olga101

  Oblast rabi denar! To kažejo tudi oderuške cene bencina!

 • piko8

  Fašistična vlada rabi denar, da lahko pogosti KAMELTRAJBARJE!!