Policija zatajila na celi črti! Ugrabljeni 79-letnik razkril vse podrobnosti ugrabitve, zvezanega so ga hoteli vreči v Kolpo: Na 6 ur dolgi vožnji jih ni niti enkrat ustavila slovenska policija!

Mirko Moravec (Foto: MM European Adventure 2015)

Mirko Moravec iz Malega Nerajca, ki so ga v sredo ugrabili štirje ilegalni migranti, je za Radio 1 razkril podrobnosti ugrabitve. Iz odgovorov je razvidno, da so mu zvezali roke in noge, v prtljažniku njegovega avtomobila pa ga pokrili z odejo. Na poti so bili kar 6 ur, vmes so vsaj dvakrat prečkali tudi državno južno mejo, policija jih ni nikjer ustavila. Pri tem sta veliko vlogo odigrala tudi dva slovenska državljana.

Iz Nerajca so vozili proti Hrvaški, nato so zavili proti Staremu trgu ob Kolpi. Iz odgovorov je možno sklepati, da so šli čez Kočevje in Ribnico in nato prek Bloške planote proti Primorski. Približno 7 kilometrov pred mejo z Italijo so ustavili, se preoblekli, ugrabljenega Mirka, ki je v 80. letu starosti, pa izpustili. Vmes so se ustavili tudi na bencinski črpalki, na dolgi poti jih ni ustavila nobena policijska patrulja.

Ugrabitelji so imeli pot natančno označeno v mobilni aplikaciji.

Mirko je tudi razkril, da je bil še v Beli krajini očiten načrt, da ga bodo zvezanega odvrgli v Kolpo. Na srečo so ugrabitelji z avtom na gozdni poti nasedli in do tega ni prišlo.

Kaj je danes zjutraj povedal voditelju Denisu Avdiču, preberite v nadaljevanju. Mirko Moravec je Belokranjec, zato uporablja belokranjsko narečje. Povedano smo zapisali tako, kot je povedal.

Mirko Moravec je povedal:

“Vrat me tako boli, da ne morem nič, in cela leva stran, tako, da me je začela boleti že tudi ledvica. Ker oni so se bali, da se bom jaz zadušil, ker so me v prtljažniku zvezanega vozili in so odprli zadnje okno, da je pihalo v mene. Jaz, ki sem bil zvezan, nisem mogel čisto nič, tako da me zdaj vse boli.”

Ko so vas ugrabili, ali ste vedeli, za kaj gre, ste se bali za svoje življenje?
“Sem. Sem. Točno sem vedel, kaj bo. Veste, tako bom rekel. Ko so mene vozili po Beli krajini in pol so me pripeljali v Lešče, gor v Starem trgu ob Kolpi. In se je spuščal dol, mislim da v Lešče ali nekaj takega, tam, ko je bife. Do tam. Rekel sem: Tam bo mogoče kakšna šansa, da je policija in ko bodo oni ustavili za dokumente, bom jaz zakričal in bom rekel: Dajte me rešit. Ni bilo nič. In gremo na Hrvaško, nič.”

Koliko časa ste bili v avtu, ste imeli občutek, koliko časa ste bili v prtljažniku?
“Šest ur.”

Kaj vam je šlo po glavi takrat, o čem ste razmišljali?
“Dajte mi recite, kaj bi vi razmišljali? Rekel sem samo, če me je mati narava čuvala do zdaj, pa me naj še zdaj, da to prebrodim. In sem bil tako stabilen, edino srce mi je tolko. Drugače pa sem bil tako stabilen, da sem naredil, kaj so rekli. En me je stalno gledal, kako sem, če sem še živ. So me pokrili, da nisem videl, kod se vozimo. Samo sem imel toliko roke zvezane, da sem dva prsta ven dobil. Z eno deko so me pokrili. Ko sem to malo odmaknil, sem videl približno, kod se vozimo. Potem smo prišli, ne vem, ali smo šli skozi Ilirsko Bistrico, to ne vem točno, smo prišli na avtocesto, in je bil tam smerokaz za Koper.”

Potem so vas dali ven v Sežani in z vašim vozilom so šli naprej v Italijo …
“Ne, ne, ne …”

Kako pa je bilo?
“Oni so potem krenili mimo in smo šli mimo Sežane. Tam so ustavili na eni bencinski pumpi in sem tudi računal, mogoče bo pa kakšna policija, da bi bil že čas, da mene rešijo. In nekaj je rekel njemu potiho, govorili so bolj turško. To so bili profesionalni lopovi, barabe.”

Koliko pa jih je bilo?
“Štiri. Samo izgleda, da so oni enega prej dali dol. Zdaj tega ne vem. Ko smo mi odšli od tega naprej, po kakšnih 200, 300 metrih, so zavili levo, na makadam. Povem vam, da je avto tako skakal. Tam so ustavili, s sabo so imeli prtljago, kot jo nosijo, kot ena torba. Potem so se preoblekli. Stali so tam pri meni, tam pri avtu.”

So vas kaj tepli, udarili?
“Nihče me ni.”

Koliko so bili pa stari, kaj bi vi rekli?
“Tam nekje od 25, pa mogoče kaj več. Bili so ‘kot biki’ (močni – op.), kako se bom 80-letnik z njimi. Tako, da sem bil tako pohleven.

Enih 7 kilometrov pred Italijo so me izpustili. Ta, ki je pazil name, mi je vrvi prerezal, ker sem imel roke zvezane vse do komolcev in noge tudi. Tako da nisem mogel nič. To so mi prerezali. Avto so ves prekopali, razmetali, vse razmetali okrog in se odpeljali proti Italiji. Na mobitelu so imeli vsa navodila, kod naj gredo.

Ampak še nekaj drugega je tu vmes. En dan pred tem, predvčerajšnjim, so prišli v Nerajec in so šli po tej poti, kjer imam jaz vinograd. Dol so avto pustili in so šli gor najbrž ogledovat. Včeraj pa so prišli mož in žena. Šli so od zunaj, ker je vse zagrajeno. In so mi rekli: Dober dan. Mi smo iz … Ljubljane, da malo pogledamo, če je tukaj kaj starin. Odgovoril sem jim, da jih tukaj ne bodo našli. Kje sem jaz sploh razmišljal, da je to to.”

Na koncu je še povedal: “Ko smo mi prišli s slovenske na hrvaško mejo, enih 10 metrov naprej, so zapeljali na eno pot, na desno, čez Kolpo in so z avtom nasedli na posekano drevo. Niso mogli ne naprej ne nazaj. Tam je bilo sigurno mišljeno, da bodo mene zvezanega vrgli v Kolpo. To je bil sigurno cilj. Potem so videli, da je in nekako so izrinili avto iz tega ven in smo šli naprej. To je taka vožnja bila, da jaz vozim že več kot 60 let in še nikoli nisem videl takšne divje vožnje.”

Policija bo imela ob 12. uri novinarsko konferenco v Ljubljani.

Civilne iniciative Bela krajina, Ilirska Bistrica in Škofije pa bodo imele novinarsko konferenco danes ob 14. uri pred gradom v Črnomlju (ob stavbi Občine). Prisotna bo tudi hčerka ugrabljenega. Dogajanje spremljajte v živo od 14. ure naprej na Nova24TV!

Približno 10-minutni posnetek današnjega pogovora, ki smo ga prepisali, je na voljo tukaj: .radio1.

Moja-dolenjska.si

 • Imperial Commando

  Ajde levaki , še tu branite svoje ljubljence.

  • VERZIFIKATOR

   Šarika Jarec

   NACIONALNA VARNOST

   Trije roparji nadvse brutalni
   v krajino so se podali belo,
   vrgli tam v sekundi se na delo,
   priča vnemi smo bili fatalni.

   Ugrabili v hipu so možaka,
   ga zvezali, daleč odpeljali,
   mu za vožnjo kajpak nič plačali,
   vse imeli skratka za bedaka.

   Nacionalna zdaj v soseski varnost
   maksimalno da je ogrožena,
   rekel sosed Janez je, nobena
   to ni nepomembna malomarnost.

   Zbral se svet soseskin bo in hišni,
   sosed v naglici je vsem oznanil,
   ve se, kdo naj bi sosesko branil,
   saj na točki skrajno smo prepišni.

   Pokazali so na psa čuvaja,
   ta bi moral prvi se zbuditi,
   kot doslej za vsako figo vpiti,
   toda tokrat psiček naš ne laja.

   Prejšnjič bevskal silno je in cvilil,
   ko menda je šlo le za prisluhe,
   slišal pes čuvaj brenčanje muhe
   je tedaj, da sebi se je smilil.

   Zdaj pa ni ga na spregled junaka,
   zadnjič bil je viden v serpentini,
   bojda zdaj bolezen kuža hlini,
   varnost zanj sistemska je napaka.

   Skril se bogve kam je, za omaro
   ali se potuhnil pod ograjo,
   mačke tam s čuvajem se igrajo,
   miši plešejo, trepeče Šaro.

   P. S.

   Kje ščeneta tega smo dobili,
   vprašal se kot stokrat tudi danes
   prej omenjeni je sosed Janez.
   Kje le? Smo zastonj ga posvojili.

 • Rožle

  Hmm .. a se je že začelo .. z izginjanjem komentarjev

 • resnicaboli

  Ne upam napisati ampak izgleda da je v Sloveniji vse povezano in nekdo služi velike denarja z migranti.

  • karlina

   Ja, itak, to se dobro ve, kakopak drugače.

  • Observer

   Še nisi gledal film Sicario 2? To pri nas je čisto ista scena, samo na malo drugačen način. Švercanje ljudi čez mejo je bolj dobičkonosno kot švercanje trdih drog. To ti povejo na začektu filma. Čeprav so filmi zadnja stvar od kje jaz vlečem informacije, ampak to kar pove na začetku filma je res.

   Kdo pa je tisti vrhovni, ki služi velike denarje poleg vseh ostalih posrednikov pod njim pa je bilo tistim, ki vidimo in verujemo, razodeto:

   Razodetje 18
   13 pa cimeta in balzama, dišav, mire in kadila, vina in olja, najboljše moke in žita, goveda in ovc, konj in voz, sužnjev in —–> človeških življenj <—–.

  • Terminator

   Ne samo v Sloveniji, ampak po celi balkanski poti in vse je povezano.

 • Andrej

  Migranti imajo odlično finančno in logistično podporo. O tem se naši obveščevalni službi še sanja ne.

  • karlina

   Naša obveščevalna sluzba se ne ukvarja z migranti, pač pa z nami, navadnimi drzavljani, kako nam prisluškovati.

   • Slovenka

    ++++++

 • Prle

  Ha,ha,ha, desnica je naplahtala dedka,da si je izmislil zgodbico,kateri verjame samo, ne boste verjeli; desnica,ha,ha,ha.

  • McBobo

   A res? Zakaj pa o tem dogodku pišejo skoraj vsi-tudi levi portali?

   Saj se boste tudi levičarji počasi posrali in spremenili mnenje o smradih nič bat. Hudič je samo, da to sranje ne bo izginilo samo od sebe, ampak se bo treba spet fizično boriti za svobodo.

   • Prle

    Dedek je pač naiven, mogoče sploh ne ve kaj govori.

   • karlina

    Dokler bodo na varnem spravljeni v samem centru Ljubljane, bodo gobcali in bodo ZA MIGRANTE, ne pa za nas-drugorazredne, ki ne zivimo v Ljubljani.

  • Imperial Commando

   Policija je potrdila, da gre za migrante, maročan in dva alžirca. Še kaj?

 • McBobo

  To je to. Svobodno življenje, kot smo ga poznali do sedaj, se počasi in nezadržno končuje. Treba se bo dejansko oborožiti.

  • Prle

   Nabavi vile in lok.

   • McBobo

    Saj te bo smeh minil, nič bati, prvič ko boš imel nož ali kaj drugega na vratu.

    • Prle

     Zanimivo,kako postanejo ljudje panični ob nekem enkratnem dogodku,ki se je zgodil ali pa ne. Mislim,da smo vsakodnevno bolj ogroženi v prometu,kjer je množica nestrpnih voznikov,ki nas ogrožajo.

     • McBobo

      Upam, da se bo narod končno zbudil, kot smo se leta 91. Dobro tega dogodka z ugrabitvijo je to, da bo končno tema predvajana prioriteno na TV, kot poročanje televizij l.91. Da bo narod končno postavljen pred dejstvo, da je pravljice o miru konec in da bodo ljudje končno šli na volitve in volili prave stranke.

      Kot sem nekoč že napisal; smo razdvojen narod in se ne maramo med sabo, samo ko je pa kriza, znamo pa skupaj stopit.

     • karlina

      podpis

     • Zgornji

      Ja, samo , že DoooOooolgo – Predolgo Nismo stopili skupaj , tako, da so nas že Povsem Razredčili – Uničili , in je le še Zelo malo ostalo od nas kot nekoč Velikega Naroda !!! ! !!!

     • Janka Kranjka

      Bolnik! Takšne paciente s takšnimi komentarji treba izsledit in poiskat, ter najstrožje obsodit!

     • Drago

      A zdaj pa ne zagovarjate več svobode govora?

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

     • Observer

      Debil neumen. Vprašaj Švede, kjer letijo že granate, da posilstev zaradi katerih je Švedska postala t.i. prestolnica posilstev Evrope, ne omenjam. Eni ste res debili. Ga more fasat vaša žena ali punca od teh migrantov, prej ne boste verjeli s čim imate opravka. Gre se za preventivo. Bolje to kot kurativa. Kurativa bo pa vojna.

     • Zgornji

      AAAMEEENNNNN !!! ! !!!

     • WISKY 1000

      škoda,ker nisi bil ti rdečuh v vinogradu

  • karlina

   To je to-PODPISANA MARAKEŠKA DEKLARACIJA, aja, saj res-brez obveznosti so nam lagali radikalni, totalitaristični levičarji, Sorosovi plačanci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Boco

  EU baje daja kreditne kartice migrantom. Verjetno migranti potem ta denar porabijo za placilo tihotapcem, kot sta bila ta dva arheologa, ki sta iskala starine.
  Zakljucek, EU financira ilegalne migracije in placuje tihotapcem da spravijo to muslimansko svojat v EU.

  • karlina

   Ne baje, ampak res je !!!!!

  • samotoje

   Kartice so Mastercard, na njih piše tudi UNHCR. Nobenega imena!!, samo številčna koda.

 • šmentanamuha

  Mene samo zanima, ali bo desnica, ko bo prišla na oblast, ukrepala proti nevladnim organizacijam, ki dilajo z migranti, tako kot sta to storila Salvini in Orban, Ti predstavljajo večjo nevarnost kot migranti, zato ker so izdajalci znotraj države in jih po vrhu moramo še plačevati.

  • karlina

   Točno , itak pa je v igri sam satan Soros , ki jih mastno plačuje, denar je sveta vladar , čeprav je umazan in krvav. Zastonj se še mačke ne …….

  • Common Sense

   Močno upam. ga. Bervar-Sternad pa bo dobila službo oskrbnice v azilnem domu.

   • Slovenka

    Pravzaprav, tvoja misel je izvrstna. Nevladnike zaposliti v begunskih centrih, naj tam strežejo migrantski drhali od spredaj in zadaj. Če po tednu dni dela ne bodo obrnili plošče, jim ni pomoči, so samo še za Polje in Hrastovec.

  • Joško

   Samo državni denar jim ukiniti, pa bo konec z njimi.

 • Duhec

  Mal popestritve na stara leta.

  • McBobo

   Lahko se je zajebavati virtualno tam nekje v skriti luknji. Ampak ti časi počasi in sigurno minevajo.

  • karlina

   Da te sram ni, prekleta packa nemarna, svinja, človek, ki je star osemdeset let, bi lahko umrl tudi od strahu, da na starost dozivi takšno grozo, upam, da te bo doletela karma, res si ena brezčutna svinja !!!!!

   • Duhec

    Ja, tudi ti rabiš tako popestritev.

    • alojz

     Kako smo korajžni v anonimnosti. Tebe bi prej ven iz avta vrgli ker bi preveč smrdelo zadaj v prtljažniku.

  • šmentanamuha

   Očitno se res dolgočasiš na svoja stara leta.

 • Janka Kranjka

  Pa kaj si ti ja nor, bogi gospod kaj je moral doživljat grozo brez primere!
  To je noro, takoj in na vse načine treba južno mejo zaščitit neprodušno z vsemi policaji in vojaki, ki sploh so na voljo, ter iz misij odpoklicat vse vojake da pridejo nazaj domov in na mejo! Obvezno bi se moral začeti graditi južni zid od Mađarske do Kopra vse hermetično zapret!

  • Prle

   Jasno takoj naj posreduje zveza Nato.

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!! AMPAK NAŠIM ZLOBNIM POKVARJENIM BREZBRIŽNIM HINAVSKIM POLITIKOM TO NI MAR, IN ZATO NE BODO NIČ UKRENILI GLEDE TEGA !!! ! !!!

 • Rožle

  Mi pa ni čist jasn …
  zakaj bi ubogega starča sploh ponucat .. ???

  • Prle

   Verjetno niso imeli izpita, starec ga pa očitno ima.

   • Rožle

    … in kaj če mu izpit, če se je pa v gepegu vozu ..???

    • Imperial Commando

     hahahah :), če bi jih tamodri slučajno ustavili, bi rekli, da majo izpit v prtlažniku in bi jih spustili naprej. :)

  • Janka Kranjka

   Zakaj. Zato, da ne prijavi na policijo menda. Logika je preprosta.

 • Drago

  Na poti so bili kar 6 ur, vmes
  so vsaj dvakrat prečkali tudi državno južno mejo, policija jih ni nikjer
  ustavila. Pri tem sta veliko vlogo odigrala tudi dva slovenska
  državljana.

  Iz Nerajca so vozili proti Hrvaški, nato
  so zavili proti Staremu trgu ob Kolpi. Iz odgovorov je možno sklepati,
  da so šli čez Kočevje in Ribnico in nato prek Bloške planote proti
  Primorski. Približno 7 kilometrov pred mejo z Italijo so ustavili, se
  preoblekli, ugrabljenega Mirka, ki je v 80. letu starosti, pa izpustili.
  Vmes so se ustavili tudi na bencinski črpalki, na dolgi poti jih ni
  ustavila nobena policijska patrulja.”

  Tale zgodba pa je malce čudna. Na opisani poti namreč ni nobenega mejnega prehoda, oziroma ta pot sploh ne vodi ob meji. Tako tudi pade v vodo teorija o tem, da bi naj Moravca želeli utopiti v Kolpi.
  Prav tako ni nobenega naselja z imenom Lešče v bližini Starega trga ampak gre za naselje pri Metliki, ki je na čisto drugem koncu Bele krajine.

  • Common Sense

   Drago. Policija je ujela ilegalne migrante – ugrabitelje. To so dejstva, saj je to potrdila Policija Republike Slovenije. Odpeljali so ga proti njegovi volji. Tudi to je že dejstvo. Potrjeno je tudi, da so to storili ilegalni migranti (policijska novinarska konferenca, danes, ob 12:00). Ujeli so tri. Imajo jih. Tam so. A ti še kar študiraš Google Maps, da bi našel zaroto?! Se ti kaže Janša v meglicah?

   • Drago

    Ni nobene zarote, samo nek novinarček hoče prodati še neke zgodbice zraven, ki sploh niso mogoče. Dopuščam pa možnost, da je gospod, ki je že v letih, stvari malce pomešal.
    Pretihotapiš se čez mejo in jo potem še dvakrat prečkaš? Sorči, to so navadna jajca.

    • Common Sense

     Lej. Pač zate tega ni bilo. Niso ga stlačili v avto in ga zvezanega vozili naokoli. Koji qurac je važno kje so ga vozili? A ni dovolj že to, da se je to sploh zgodilo?! Kaj je vam, folk? Ste izgubili kompas? Moralni kompas?

     • Drago

      Ne seri. Nikjer nisem napisal, da se ugrabitev ni zgodila, samo zgodbicam, ki so jih napletli “novinarji” ne verjamem. Zakaj, sem že obrazložil, če pa nimaš kaj pametnega za pripomniti, ti tega tudi ni treba.

     • Observer

      To, da so ga hoteli vreči v Kolpo je bilo ugibanje s strani ugrabljenega. Toliko pa ja znaš izluščiti iz njegovega pričevanja ali ne?

     • samotoje

      Moralni kompas je že toliko ljudi izgubilo, da bi jim ga morali okrog vratu privezati, da bi morebiti le kaj pomagalo.

     • Zgornji

      AMENNN !!! Žaaal.

  • alojz

   Če bi mene 6 ur po stranskih poteh divje vozili zvezanega v prtljažniku bi mislil, da smo na North Capu. Možakar je še kar dobro opisal pot.

 • xtc

  Kakršna koli je že SLO policija,preje sramota kot ponos pa jim je vseeno treba v obrambo povedati tole ,zanec ki je policist in še eden čigar sestra je policistka na meji, sta poovedala ,da so jasni ukazi z vrha,da morajo pri ilegaklcih gledat proč se izogibati konfliktu z nevladniki,če nočejo biti ob službo in kako so nevladniki vodiči ilegalcev če zmejo,vse pa gre s soglasjem državnega vodstva,vsakdo,ki se zoperstavi,ga čaka takojšen odpust iz službe in tudi nemalokrat morajo policisti avtomobile polne ilegalcevpreprosto izpustiti in skloniti glave,tu pa tam pa ustavijo ,kakega zaradi javnosti in vtisa ,da Šarceva vlada kot Cerarjeva in AB jina delajo dobro.

  • karlina

   TOČNO TAKO, sicer pa-če mene vprašate, imajo te nevladne organizacije, ki so kakopak vladne, leve, v tej drzavi precej besed, tudi kar se tiče odstrel divjadi , LGBT v vrtcih, šolah, kar je z eno besedo-GROZLJIVOOOO, to so falirani naši-njihovi študenti, ki se jim ne ljubi absolutno nič, kar se tiče dela in študiranja, tako serjejo po nas in zato so mastno plačani !!!!!

  • Zgornji

   AAAAAAAJJJJJJJ !!! ! !!! TOREJ SMO RES DOBILI POPOLNE ZLOBNEŽE NA OBLAST !!! ! !!! NO, SAJ JE LOGIČNO, KER SMO SE KOT NAROD ŽE ITAK TAKO POKVARILI, DA JE IZ TEH POKVARJENIH VRST IZŠLO NEKAJ NAJGREBATORSKIH ZLOBNEŽEV, KI NE BODO NIKOLI VEČ DELALI NIČ DRUGEGA KOT SAMO ŠE UNIČEVALI , … VSE DO KONCA SVETA , KI PA RAVNO ZARADI TEGA MORA PRITI, IN BO PRIŠEL V NASLEDNJEM DESETLETJU !!! ! !!! Mir vam bodi do tedaj .

   • freedomfighter

    A greva stavit da bo cez 10 let nasa civilizacija se vedno obstajala…stavim svoje premozenje ce ti svojega

    • Observer

     Ignorantnež. Sploh ne veš obsega vsega kar se trenutno dogaja. Max deset let in bo vsega konec, če ne že prej. Dokazov zato je več kot preveč.

     Evo, ti bom dal primer iz tebi všečne ateistične sekularne strani, če ne verjameš:

     https://www.biologicaldiversity.org/programs/biodiversity/elements_of_biodiversity/extinction_crisis/

     “Although extinction is a natural phenomenon, it occurs at a natural“background” rate of about one to five species per year. Scientists estimate we’re now losing species at 1,000 to 10,000 times thebackground rate, with literally dozens going extinct every day [1]. It could be a scary future indeed, with as many as 30 to 50 percent of
     all species possibly heading toward extinction by mid-century”

     1-5 do pet vrst na leto v primerjavi z današnjo situacijo, na ducate vrst vsak dan.

     Ker je to ateistična stran, sanjajo, da imajo časa še do sredine tega stoletja. Zgodilo se bo veliko hitreje. Vulkani bruhajo na polno, Elektro-magnetno polje nad zemljo je popolnoma oslabljeno in vse te zračne mase niso več stabilne (zato trenutno trpimo vdore artičnega zraka k nam v času, ko bi morala biti topla pomlad, v ZDA imajo hude poplave, tu so še vse ostale katastrofe, ki se trenutno dogajajo vsepovsod po svetu, kar pomeni samo eno – food shortages oz. pomanjkanje hrane), da ne omenjam popolnega kolapsa gospodarstev vseh držav, zadolženosti, masovne korupcije na vseh področjih in seveda 3. svetovne vojne, ki je samo vprašanje časa. ZDA in Kitajska sta vedno bolj skregani, Iran sedaj nekaj teži, Turčija tako ali tako, itd. Tu pa so seveda še migranti, ki bodo masovno butnili čez meje, ko pride do kolapsa in v boju za preživetje bodo gazili čez trupla. Začetek konca.

     Vse to pa je seveda natanko in detaljno prerokovano v Svetem pismu.

    • Zgornji

     Hja , Seveda Bo obstajala, Ampak, tebi ni jasno v “kakšnem Stanju” Bo obstajala !!! ! !!! Pa dobro, greva stavit da Bo obstajala !!! ! !!! Stavim !!! ! !!!

     • freedomfighter

      Fatalist

     • BonLavdon27

      Severnoameriški Indijanci imajo pregovor, da je barva zlata, barva sončnega zatona…..Kitajski ciklični koledar predvideva “svet ene usode” za leto 2035, Jezus je svojim učencem obljubil, da “ne bo minilo 1000 in še enkrat 1000 let, ko bom spet med vami!”. Rojen je bil, po analizi luninih mrkov leta 7 pred našim štetjem po Gregorijanskem (našem) koledarju, ko je to govoril, pa je bil star med 30 in 33 let. Jezuitski papež Frančišek, dobro obveščen od najmočnejše in najstarejše obveščevalne službe sveta in podprt s skritimi vedenji iz Vatikanske knjižnice, je leta 2013 izjavil, da “se je tretja svetovna vojna že pričela!” Politični težkokategornik, “večni Žid”, B’nai B’rith-ovec, sin zaveze Henry Kissinger je v Septembru 2012 dal intervju za “New York Post” in rekel med drugim tole: “In next ten years, there will be NO Israel!” (V desetih letih Izraela ne bo več!), načelnik skupine profesionalnih vojaških strategov pri generalštabu Armade Ruske Federacije, general Vladimirov Aleksander Ivanovič je pred kratkim dal izjavo za široko rusko javnost, da “živimo v septembru leta 1941!” (operacija “Barbarossa” se je začela 22. Junija 1942), donedavni pomočnik direktorja ruske jedrske agencije “Rosatom”, Igor Nikolajevič Ostrecov, je dal izjavo na zasedanju skupine ekspertov za razvoj pri predsedniku Ruske Federacije, da bo v letu 2019 definitivno zmanjkalo Urana 235 iz jedrskih bojnih glav iz dogovora Gore-Černomirdin iz leta 1994, s katerim so do sedaj pokrivali dolgoletni primanjkljaj proizvodnje te kovine na svetovni ravni okoli 20%, posledično bo treba zapreti vsaj 50 elektroenergetskih blokov po svetu (Francija na primer jih ima 74 in je 70% odvisna od te vrste energije.

     • freedomfighter

      Oh ja fatalisti in revezi ki ne morete prevzeti odgovornosti za svoje zivljenje in svojo prihodnost

     • BonLavdon27

      “Prevzeti odgovornost za svoje življenje” pomeni v prvi vrsti pogledati relnosti v obraz in si ne zatiskati oči pred banalnimi dejstvi vsakdanje stvarnosti. Če boš šel še enkrat prebrati moje pisanje, boš videl nekaj suhoparnih navedb in popolnoma nobenega govora o “koncu sveta”! Dejstvo je, da svet stoji na robu prepada, da realnih razmer krize nočemo videti, ta pa nastopa tako na področju energetske oskrbe, končevanju rezerv bazičnih surovin, investicijsko- kreditno-finančnem področju, področju industrijskega ekološkega onesnaženja, elektronskega in hrupnega onesnaženja in etično-moralnega razkroja vsega človeštva. Strinjam se s tem, kar govoriš, da je “Transhumanizem” realnost, s katero se bo najbrž treba soočiti, trdim pa, da če bo razvoj šel v smeri, kot ga načrtujejo Babilonski Kabalisti, “Sinovi Zaveze” in bo od Stvarnika dopuščen, bo to pravi pekel na zemlji, ki z izvorno svetostjo Človeškega Bitja in z razlogom, zakaj pravzaprav obstaja ta svet, nima POPOLNOMA NIČESAR SKUPNEGA!!!! Ljudje se bodo v prvi vrsti morali ovedeti, da niso na tem svetu zato, da žro in smradijo okoli sebe, ampak, da razvijajo in kultivirajo svoje duhovne, če hočeš, božanske moči! Osvajanje področij “finih energij” (aura, i.p.d.) bo v kratkem postalo za človeštvo imperativ preživetja in očitno je, da bo za take naloge potreben drugačen človek. Lord Jacob Rothschild je na enem od zasedanj lordske zbornice nekaj let nazaj razgrnil načrt za izhod iz trenutne svetovne krize v štirih enakovrednih variantah in zadnja od njih, ki pa je enako verjetna, kot ostale tri, je totalna jedrska vojna s popolno anihilacijo vsega človeštva in deteriorizacijo okolja za dolga stoletja. Eshatološki traktati v svetem pisanju vseh Abrahamičnih religij in drugih svetih tekstov navajajo na to, da trenutno živimo v “Poslednjem Času”. Vsako etapo razvoja človeštva označuje in spremlja rojstvo in prisotnost religioznega učenja. “Konec Časov” torej ne označuje konca sveta, kot je bilo ljudi strah že pri končanju Majevskega koledarja 22 Decembra leta 2012, ampak zaključek etape v razvoju človeškega duha. Muslimani imajo z dojemanjem teh trascendenčnih pojmov veliko problemov, ker je večinoma njihova narava surovo materialna in nimajo na kaj opreti svojo misel. Ko govorijo, da bo Islam zavladal svetu enkrat za zmeraj in da bo vladal večno in da je bil Mohamed zadnji prerok in po njem ne bo več nobenega, jim niti na misel ne pride, da ko bo Islam postal “večen”, bo v tistem tranutku tudi izginil iz tega sveta in drugim verovanjem v istega Boga bodo sledili drugi preroki in Mohamed bo resnično zadnji prerok njim, ker bodo tudi oni izginili iz tega sveta in se preselili v večnost.

      Še o “delavskem razredu”: Resnični “Delavski Razred” je prenehal obstajati že v času, ko je Karl Marks razvil teorijo na predpostavki njegovega obstoja. Zato se je tudi implementacija njegove teorije v praksi dejansko zalomila, ker so bile družbene okoliščine bistveno bolj kompleksne, kot na začetku industrijske dobe, ko je resnični, notranje svobodni delavski razred še obstajal. Danes, pri drogiranem in posthipnotično pogojevanem narodu, čim prestopi prag kadrovske službe v podjetju, kjer zaprosi za službo in za seboj zapre vrata, ni mogoče več niti misliti!

     • BonLavdon27

      “Prevzeti odgovornost za svoje življenje” pomeni v prvi vrsti pogledati realnosti v obraz in si ne zatiskati oči pred banalnimi dejstvi vsakdanje stvarnosti. Če boš šel še enkrat prebrati moje pisanje, boš videl zgolj nekaj suhoparnih navedb in popolnoma nobenega govora o “koncu sveta”! Dejstvo je, da svet stoji na robu prepada, da realnih razmer krize nočemo videti, ta pa nastopa tako na področju energetske oskrbe, končevanju rezerv bazičnih surovin, investicijsko- kreditno-finančnem področju, področju industrijskega ekološkega onesnaženja, elektronskega in hrupnega onesnaženja in etično-moralnega razkroja vsega človeštva. Strinjam se s tem, kar govoriš, da je “Transhumanizem” realnost, s katero se bo najbrž treba soočiti, trdim pa, da če bo razvoj šel v smeri, kot ga načrtujejo Babilonski Kabalisti, “Sinovi Zaveze” in bo od Stvarnika dopuščen, bo to pravi pekel na zemlji, ki z izvorno svetostjo Človeškega Bitja in z razlogom, zakaj pravzaprav obstaja ta svet, nima POPOLNOMA NIČESAR SKUPNEGA!!!! Ljudje se bodo v prvi vrsti morali ovedeti, da niso na tem svetu zato, da žro in smradijo okoli sebe, ampak, da razvijajo in kultivirajo svoje duhovne, če hočeš, božanske moči! Osvajanje področij “finih energij” (aura, i.p.d.) bo v kratkem postalo za človeštvo imperativ preživetja in očitno je, da bo za take naloge potreben drugačen človek. Lord Jacob Rothschild je na enem od zasedanj lordske zbornice nekaj let nazaj razgrnil načrt za izhod iz trenutne svetovne krize v štirih enakovrednih variantah in zadnja od njih, ki pa je enako verjetna, kot ostale tri, je totalna jedrska vojna s popolno anihilacijo vsega človeštva in deteriorizacijo okolja za dolga stoletja. Eshatološki traktati v svetem pisanju vseh Abrahamičnih religij in drugih svetih tekstov navajajo na to, da trenutno živimo v “Poslednjem Času”. Vsako etapo razvoja človeštva označuje in spremlja rojstvo in prisotnost religioznega učenja. “Konec Časov” torej ne označuje konca sveta, kot je bilo ljudi strah že pri končanju Majevskega koledarja 22 Decembra leta 2012, ampak zaključek etape v razvoju človeškega duha. Muslimani imajo z dojemanjem teh trascendenčnih pojmov veliko problemov, ker je večinoma njihova narava surovo materialna in nimajo na kaj opreti svojo misel. Ko govorijo, da bo Islam zavladal svetu enkrat za zmeraj in da bo vladal večno in da je bil Mohamed zadnji prerok in po njem ne bo več nobenega, jim niti na misel ne pride, da ko bo Islam postal “večen”, bo v tistem trenutku tudi izginil iz tega sveta in drugim verovanjem v istega Boga bodo sledili drugi preroki in Mohamed bo resnično zadnji prerok njim, ker bodo tudi oni izginili iz tega sveta in se preselili v večnost. Svet se seveda bo vrtel še naprej, smo pa na robu civilizacijskega tektonskega preloma in se bomo za skok za preskok morali temeljito pripraviti!

     • freedomfighter

      No s tabo se strinjam da smo na robu velike spremembe ampak po mojem.mnenju ne bo slo na slabse…jaaz najvecjo nevarnost civilizaciji v kateri zivimo vidim v nezmoznosti spreminjanja mentalitete…eni ljudje tako drzijo glavo v pesku da mislijo da je svet in druzba enaka kot je bila pred 100 leti… z ljudmu kot si ti se pa ne strinjam…prvo v tem da se pri vprasanjih realnega sveta sklicujete na prerokbe, boga itd. Dokler ne sprejmete da je vera in ideja boga druzbeni konstrukt se je tezko resno pogovarjati…nocem reci da boga oz stvarnika ni vendar pa je potrebno vedeti da so vse svete knjige na svetu napisali ljudje z agendo ker clovek kar koli naredi je z razlogom in zato je tezko resno debatirati o stvareh ki so ubistvu domislijske zgodbice…nekateri jih jemljete pa kot dejstva…in kot drugo iskanje razliga za kaj smo ljudje na zemlji je tako joj nocem biti zaljiv ampak je neumno.. a se kdaj vprasas zakaj je mravlja na tem svetu…ce poznas malo cloveske psihologije potem ves da smo ljudje cisto navadne zivali samo da smo pametnejsi…vsi nagoni kateri nas vodijo so povsem primitivni…od pozresnosti do pohote, nasilja, zelje po prevladi itd…edina cloveska lastnost ki je edinstvena je cloveska fantazija iz katere smo dobili od umetnosti do znanosti in seveda religije

     • BonLavdon27

      Prepričanih ne gre prepričevati! Razen tega mora človek biti, če hoče ostati človek, v razmišljanju popolnoma svoboden in avtonomen, to velja tudi ali pa še posebno v vprašanjih duhovnosti. Natančna in odgovorna materialistična misel pa kljub vsemu ne bi smela namerno prezirati vsaj popolnoma materialnih dejstev, če že pristaja na duhovno samokastracijo. Nuklearni fiziki so nedolgo nazaj vendarle našli posredni dokaz za obstoj “božjega delca”, nosilca gravitacije, “Higgsovega Bozona”. Korak po korak so prišli do točke, ko se venomer bolj jasno kaže, da materialistične teorije ne morejo odgovoriti in razložiti dokazanih lastnosti materije in da trpijo za mnogimi notranjimi protislovji pri čemer so dokazane lastnosti elektrona šolski primer. Tudi najbolj zadrti znanstveniki danes brez oklevanja priznajo, da bo za adekvatno razlago materije, potrebno pojem materije in obstoja temeljito razširiti. Nobena skrivnost ni, da ravno najbolj “prizemljeni”: znanost in tajne službe najbolj zavzeto brskajo za “RESNICO” po svetih tekstih in religioznih ustanovah. Ne želim te prepričevati v nič, v kar sam ne verjameš, hočem pa nasprotovati tvojim smešnim trditvam, da človek ni nič več, kot žakelj erotičnega, pohlepnega in polnega napuha, agresivnega špeha. Človek je sveto bitje, katerega skrite moči so praktično neskončne in ko bo prišel čas zrelosti jih bo brez dvoma lahko in moral uporabiti, če se bo hotel soočiti z izzivi prihodnosti. Dokazov za tako trditev ti ne morem dati, lahko pa prisežem pri svoji materi in svojih otrocih, da sem pri 3 letih lahko po svoji volji lebdel v zraku, kakšen meter od tal in da sem videl duhovna bitja in trdim, da se VSI OTROCI BREZ IZJEME rode takšni, da pa kasneje postopoma izgube te lastnosti, pri čemer bi bilo potrebno poudariti, da največkrat ob tem popolnoma izgube tudi sleherno vednost o tem.

     • freedomfighter

      Nasi dosezki pridejo iz nasih mozganov…sploh ne vem iz kje drugje naj bi prisle…drugace smo pa navadne zivali…povej v cem pa se razlikujemo od zivali razen v mentalnih sposobnostih? Mentalne sposobnosti pa zavzemajo vse od izuma kolesa do izuma boga, umetnosti skratka vseh nasih dosezkov…se pa strinjam s tabo da je clovek sposoben prakticno vsega…zaradi sposobnosti svojih mozganov

     • BonLavdon27

      Po mojem vedenju je človek bistveno bolj kompleksno bitje in misel, kot energija NI PROIZVOD ENEGA SAMEGA ORGANA, temveč celote. Veliki misleci in znanstveniki in filozofi odkrito priznajo, da sploh v zrelosti lahko govorijo in razmišljajo o stvareh, ki jih niso nikoli slišali, nikoli prebrali, nikoli vedeli, govorijo o “kolektivnem nezavednem”. S tem “Vesoljnim Računalnikom” se človek ne poveže z možgani, ampak s srcem, pri čemer ni mišljen organ, ki potiska kri po žilah, čeprav njuni poziciji skoraj sovpadata in določeno število celic srčne mišice pri tem neposredno sodeluje. Celice niso nujno vedno ene in iste. Meseno srce je v ta namen povezano z možgani (centralnim živčnim sistemom) s tankimi žilicami, ki prevajajo elektrokemične impulze in med drugim ustvarjajo srčni takt. Dokler je človek živ in pri zavesti in izoliran od “Enega”, so njegove racionalne misli (kot “tanka” energija), proizvod elektrokemičnih procesov v njegovem živčnem sistemu, pri čemer so možgani brez dvoma poglavitni del. Višji miselni procesi, kot so globoka čustva, vizije, pa zahtevajo neposredno uporabo neprimerno močnejšega “kvantnega procesorja”, “nematerialnih možganov” – srca in zopet, ni mišljeno meseno srce, čeprav je z njim tesno povezano. Še to: “izum boga” – neposrečena, sicer pa točna primerjava je sinhroni električni motor, ki ga moraš spraviti na obrate vrtilnega električnega polja, da lahko “zajaha val” in vleče. V ta namen imajo veliki sinhroni motorji na isti osi asinhroni zagonski motor. Če si človek prej ne “izumi” Boga in izdela predstave o njem, se z njim, kot izvorom “vsevednosti” ne more povezati brez strahovite škode za svojo integriteto. “Jaz sem mogočen ogenj in kdor ni sam ogenj, se mi ne more približati in živeti!”, nas opozarja. Ruski znanstvenik Igor Nikolajevič Ostrecov, prof. dr., jedrski fizik, donedavni pomočnik direktorja za področje znanosti Ruske jedrske agencije “Rosatom” piše v svoji knjigi “Teorija nenasilnega razvoja”, da so pri računalniških simulacijah “možnih materialnih stvarnosti” ob upoštevanju vseh lastnosti podatomskih delcev brez dvoma dokazali, da takšna sestava materije, ki omogoči materialni obstoj življenja, v nobenem primeru ne more nastati slučajno ampak je lahko samo proizvod zavednega načrtovanja. Morali se bomo pripraviti na to, da nas bodo v naši ateistični pozi izdali tudi najbolj zadrgnjeni materialisti in bomo ostali sami! To, kar govoriš o ljudeh, kot “navadnih živalih”, je seveda res in neogibno. Edina razlika med nami in ostalim živalskim svetom je samo v tem, da SE TEGA ZAVEDAMO in da se zavedamo tudi, da na tem živalskem nivoju ta problem enostavno ni rešljiv. Brez zavedanja o obstoju višje stvarnosti nas to dejstvo, da smo navadne živali, niti ne bi motilo in bi sami s seboj zlahka shajali. Švicarski paraznanstvenik Erich Daniken raztegne ta problem v čas in govori, da…..” za človeka ni ničesar bolj frustrirajočega, kot so spomini na prihodnost!”

     • BonLavdon27

      Po mojem vedenju je človek bistveno bolj kompleksno bitje in misel, kot energija NI PROIZVOD ENEGA SAMEGA ORGANA, temveč celote. Veliki misleci in znanstveniki in filozofi odkrito priznajo, da sploh v zrelosti lahko govorijo in razmišljajo o stvareh, ki jih niso nikoli slišali, nikoli prebrali, nikoli vedeli, govorijo o “kolektivnem nezavednem”. S tem “Vesoljnim Računalnikom” se človek ne poveže z možgani, ampak s srcem, pri čemer ni mišljen organ, ki potiska kri po žilah, čeprav njuni poziciji skoraj sovpadata in določeno število celic srčne mišice pri tem neposredno sodeluje. Celice niso nujno vedno ene in iste. Meseno srce je v ta namen povezano z možgani (centralnim živčnim sistemom) s tankimi žilicami, ki prevajajo elektrokemične impulze in med drugim ustvarjajo srčni takt. Dokler je človek živ in pri zavesti in izoliran od “Enega”, so njegove racionalne misli (kot “tanka” energija), proizvod elektrokemičnih procesov v njegovem živčnem sistemu, pri čemer so možgani brez dvoma poglavitni del. Višji miselni procesi, kot so globoka čustva, vizije, pa zahtevajo neposredno uporabo neprimerno močnejšega “kvantnega procesorja”, “nematerialnih možganov” – srca in zopet, ni mišljeno meseno srce, čeprav je z njim tesno povezano. Še to: “izum boga” – neposrečena, sicer pa točna primerjava je sinhroni električni motor, ki ga moraš spraviti na obrate vrtilnega električnega polja, da lahko “zajaha val” in vleče. V ta namen imajo veliki sinhroni motorji na isti osi asinhroni zagonski motor. Če si človek prej ne “izumi” Boga in izdela predstave o njem, se z njim, kot izvorom “vsevednosti” ne more povezati brez strahovite škode za svojo integriteto. “Jaz sem mogočen ogenj in kdor ni sam ogenj, se mi ne more približati in živeti!”, nas opozarja. Ruski znanstvenik Igor Nikolajevič Ostrecov, prof. dr., jedrski fizik, donedavni pomočnik direktorja za področje znanosti Ruske jedrske agencije “Rosatom” piše v svoji knjigi “Teorija nenasilnega razvoja”, da so pri računalniških simulacijah “možnih materialnih stvarnosti” ob upoštevanju vseh lastnosti podatomskih delcev brez dvoma dokazali, da takšna sestava materije, ki omogoči materialni obstoj življenja, v nobenem primeru ne more nastati slučajno ampak je lahko samo proizvod zavednega načrtovanja. Morali se bomo pripraviti na to, da nas bodo v naši ateistični pozi izdali tudi najbolj zadrgnjeni materialisti in bomo ostali sami! To, kar govoriš o ljudeh, kot “navadnih živalih”, je seveda res in neogibno. Edina razlika med nami in ostalim živalskim svetom je samo v tem, da SE TEGA ZAVEDAMO in da se zavedamo tudi, da na tem živalskem nivoju ta problem enostavno ni rešljiv. Brez zavedanja o obstoju višje stvarnosti nas to dejstvo, da smo navadne živali, niti ne bi motilo in bi sami s seboj zlahka shajali. Švicarski paraznanstvenik Erich Daniken raztegne ta problem v čas in govori, da…..” za človeka ni ničesar bolj frustrirajočega, kot so spomini na prihodnost!”

     • freedomfighter

      Mozgani ne proizvajajo energijo ampak jo porabljajo oz pretvarjajo tako kot ostali organi…clovesko telo dobi energijo iz hrane…recimo srce porablja energijo da posilja kri po telesu, jetra porabljajo energijo pri presnavljanju, zelodec pri prebavljanju…pa se enkrat ideja stvarnika ki je napisal zakone vesolja ni neverjetna…ideja boga ki se ukvarja z zivljenjem ljudi in nam daje pravila obnasanja pa je neumna…ideja boga ki se ukvarja s clovekom je namenjena le kontroli mnozice…pomisli…ce je stvarnik vsemogocen in je ustvaril vesolje in zakone fizike a ni malo ponizujoce do njegove velicine da bi se ukvarjal s primati kot smo mi…to je tako kot da bi mi hoteli vplivati na zivljenje in zakone ki veljajo v mravljiscu, panju ali tropu…ljudje smo zmozni neverjetnih stvari in za njih ne potrebujemo boga…zame je ideja da se bog ukvarja z nami ponizujpca do njega in nas

     • BonLavdon27

      Žal mi je, vendar se mi zdi, da sem postreljal vse argumente. Mogoče še dve opazki: Ko govorimo o “energiji”, ponavadi mislimo na energije, ki so v našem “vidnem spektru”. Vendar so tudi misli neuničljiva energija in tudi “Aura”,očem nevidno energijsko telo ali “Duh Živčevja”, kot so jo imenovali po starem je zagotovo energija. Najbrž, da gre za eno samo “energijo”, ki se na različnih nivojih Stvarjenja izraža na različne načine, na nizkih nivojih, kot kinetična, toplotna energija, na višjih nivojih kot svetlobno in ionizirajoče sevanje, električna in magnetna polja, na še višjih nivojih, kot “čudežno” vplivanje na materijo in njeno ustvarjanje. Spomnim se, da mi je enkrat uspelo (resda v hipnozi) med prsti zakriviti vilico iz inox materiala, ki je na koncu razpadla na dva dela. nobene toplote, nobene dovedene energije v obliki surove fizične sile, samo misel. Kdo je razrahljal silne medatomske vezi na mestu, kjer sta dva prsta držala vilico????? Vakuum NI prazen prostor, vakuum je polje visokih, finih energij, to je Nikola Tesla vedel zelo natančno! Še o razmerju med “Stvarnikom” in “ustvarjenim “: Islam razmišlja podobno, kot ti; Allah se je privlekel od nekod iz puščave za Mohammadovim hrbtom, zdaj je tam nekje zgoraj, izredno močan in zahteva suženjsko podrejenost in ubogljivost od svojih vernikov, oni pa so tu, torej izven njega, neskončno ločeni, kot je ločeno nebo in zemlja, o kakšnem “Božjem Sinu” nočejo niti slišati, da bi se pa poistovetili s svojim Stvarnikom pa jim ne pride niti na misel!. Allah je tam, mi pa smo tu in konec debate!!!! . Jezus Kristus je prinesel ljudem diametralno drugačno prispodobo razmerja med Bogom in Človekom, prispodobo Očeta in Sina. Vsak resnični oče (ne tisti, ki sejejo svoj naraščaj okoli, kot živinski osemenjevalci), torej vsak oče čuti vez s svojimi otroci, kot nekaj trajnega, neuničljivega in vsa veselja in bolečine njegovih otrok so na veke tudi njegova veselja in njegove bolečine. Ob zavedanju, da so za zmeraj del njega, se vsak pravi oče zaveda tudi nujnosti, da ti otroci odrastejo v samostojna, ločena in od očeta neodvisna bitja in tudi še v njihovi zrelosti stori vse za njihov blagor, pa če se tega hočejo zavedati, ali pa ne. Če pa bi prenehal “misliti o njih”, bi preprosto prenehali obstajati in to bi bila Sodba, duhovna, resnična smrt, ob kateri bi biološka smrt telesa izgledala, kot resnično prerojenje! Tu imaš torej pravo in popolno analogijo odnosa Stvarnika do ustvarjenega bitja. Jaz ti drugega ne morem ponuditi, vzemi ali pusti! Mogoče še dve besedi o “pravilih obnašanja”. Judovska “Stara zaveza”, ki je del tudi naše tradicije je bila en sam “MORAŠ”. Ko je enkrat postalo jasno, da noben živ človek ne bo uspel zadostiti vsem rigoroznim zahtevam, ki so vse v direktnem nasprotju z vsakršnim poželenjem ljudi, je Večni poslal v svet Svojega Sina, da bi ljudem utrdil in pokazal pot in da bi preko Njega neznosni “MORAŠ” spremenil v mehkejši in prijaznejši “MORAL BI”, torej nasvet namesto ukaza. S tem je tudi uzakonil notranjo svobodo v človeku, ki edina lahko pripelje človeka k duhovni odličnosti in z njo zamenjal živalsko, suženjsko starozavezno podrejenost, tako značilno za Islam. Da bi pa kazen za greh, ki neogibno sledi iz svetosti Večnega Reda odvrnil od grešnih ljudi in jih s tem obranil pred Sodbo, je sam prevzel na svoja ramena križ kazni.

      Ne bi bilo pošteno zanikati, da so na tok mojega življenja in na formiranje mojega svetovnega nazora od rane mladosti naprej odločilno vplivali vsaj trije duhovniki Rimokatoliške provenience. Opazujoč z velike časovne distance moram priznati, da je njihov vpliv po svoje bil odločilen in pozitiven. Vseeno nisem nikoli bil indoktriniran in sem v bistvu “samouk” se pa s simpatijami nagibam k Evangeličanski cerkvi, še bolj pa k Ortodoksnemu Pravoslavju. Izgradnja religioznega svetovnega nazora je po moje stvar vsega življenja, zato ne prepričujem nikogar in ne pričakujem od nikogar, da bo karkoli vzel “iz mojih rok” in “zdravo za gotovo”! Za vedno bo veljalo, da je edina prava vera v človeku tista, v katero dvomiš vse življenje, pa vendarle obstane, ki je popolnoma svobodna, notranje logična, v ničemer protislovna in osvobojena vseh “učiteljev”! Taka potem lahko postavi človeka tako, kot bi po Božjem redu moral stati: sam pred Stvarnikom.

     • freedomfighter

      Cisto na kratko…ce razumes enacbo e=mc2 potem ves da je v nasem vesolju le ena energija ki pa se izraza na nesteto nacinov…od svetlobe do telekineze in podobnih stvari…v teoriji ce bi znali skoncentrirati vso moc mozganov na eno tocko bi lahko z mislimi premaknili stvari…tudi ko si govoril o energiji ideje je to se vedno ista energija…za nastanek ideje mozgani potrebujejo energijo
      …popolen vakum v nasem vesolju ne obstaja ker tudi med galakticni prostor ni prazen…s tvojim prepricanje oz mnenje da bog se vedno pazi na nas ali pa da nas opazuje iz istega razloga kot oce pazi na otroka pa se jaz ne strinjam za to ker sem mnenja da nas ni ustvaril bog ampak evolucija in niti se nismo dosegli evolucijskega vrhunca…oz. evolucijo smo z odkritjem genetike vzeli v svoje roke…
      ideje kakrsne koli sodbe po smrti pa je zame enostavno smesna…krscanstvo uci da ce bomo dobri in pridni ljudje verovali bo posmrtno zivljenje lepo po drugi strani pa budizem pravi da je cilj vsakega vernika doseci konec…skratka ateisticno dojemanje konca…da ni nic vec…nobenih obcutkov nobenega zavedanja…nic…ves za to religijam tako tezko kaj vrjamem ker na vsakem koncu malo drugacna…znanost je pa povsot ista…zame je bog ce obstaja znanstvenik in nic drugega pri tebi pa igra povsem drugo vlogo…tako bolj iz cloveske prespektive ker mu pripisujes cloveske lastnosti in to tako kot vecina ljudi ki vrjame v monoteisticne religije delas zaradi cloveskega ponosa ker ce obstaja bog ne more biti nic drugega kot nam podobno bitje…to delate ljudje podzavestno in si ne morete pomagati…pa s tem zadnjim delom nisem hotel biti nesramen…
      ves kaj sem recimo tudi ugotovil iz mnogih pogovorov…ljudje ki vrjamejo v boga tudi dosti veckrat vrjamejo v teorije zarote od ateistov in agnostikov…to sem dal samo tako kot neko misel ki pa se mi ne zdi tako nepomembna v povezavi z religijo kot se slisi…ljudje ki hocejo vrjeti da je se nekaj vec bodo vedno nasli neko nedokazano stvar ki jim daje obcutek da vedo nekaj vec od drugih…pa le ni bilo tako na kratko kot sem mislil :)

     • BonLavdon27

      Neprestano brišejo moje komentarje…. povsod! No, ko sem že enkrat tu…..zakaj so verni ljudje, kot ti pravilno opažaš, “bolj nagnjeni k teorijam zarote”?? Če te zanima, ti lahko povem, če te pa ne zanima, pa lahko tukaj nehaš brati! Prvič, zato, ker teorije zarote ne obstajajo, obstajajo samo zarote! Star vohunski vic pravi, da če si potrjen paranoik, to še ni nobena garancija, da ti nekdo ne sledi noč in dan! Drugič, živimo “na koncu časov” v izredno kompleksnih okoliščinah in samo eshatološki, religiozni idejni okvir je zadosti velik, da je vanj možno istočasno postaviti preteklost, sedanjost in prihodnost. V takem pa se določene stvari pokažejo, kot pri belem dnevu! Stori vendar sebi nekaj dobrega in sprejmi, da ljudje ne, da “hočejo verjeti, da je še nekaj več”, ampak POZITIVNO VEDO, NE UGIBAJO, V-E-D-O!!!!! MNOGO NJIH! Vprašanje je samo, kdo od njih ti bo to hotel povedati! Z druge strani pa ti tvoji predsodki branijo slišati, da mnogi učeni ljudje pravzaprav to počno kar naprej, pa ljudje poslušajo in ne slišijo in gledajo in ne vidijo. Južnoafriški “zeliščar”, “Sangoma”, “witch-doctor”, “JuJu-man”, “čarovnik”, v resnici pa zdravilec, videc in čuvaj tradicionalnih znanj črne Afrike, častni profesor Johanesburške univerze, dr.Credo Mutwa razlaga to človeško slabost takole: ” Nas, Sangome, so naši učitelji od malih nog učili, DA VIDIMO!! Moj ded, ki je imel veliko živine, je stari materi prepovedal, da pelje cepiti svoje otroke v misijonski center, češ, da taki otroci po cepljenju ne vidijo več duhov in taki niso sposobni in ne morejo čuvati njegove živine!!! Če bi bil človek prisoten na primer pri delovni nesreči, kjer revežu odtrga roko, bi tak travmatični dogodek poizkušal izriniti iz zavesti, če pa bi videl, da mu je hip zatem roka zrastla nazaj, bi to zagotovo takoj pozabil, kot, da to ne obstaja in da se ni nikoli zgodilo!”
      Še to: ne poznam človeka, ki ne bi postal silno ponižen in skromen, potem, ko je doživel globlje spoznanje, razodetje, razsvetljenje in mu ne pride na misel, da bi se enačil in ravnal s svojim Stvarnikom, čeprav mu ravno v tej skromnosti in ponižnosti postaja vedno bolj podoben!

     • freedomfighter

      Imas zanimivo razmisljanje to ne bom rekel in rad slisim mnenje ljudi ki vrjamete stvari v katere vrjamete…na zalost ti pa povem da ravno ko reces da ljudje kot ti ne vrjamete ampak veste pa tvoja ideja pogrne na celi crti ker celo zgodovino so ljudje “vedeli” vse od tega da je zemlja ploscata do tega da med nami zivijo carovnice…razlika med vedeti in vrjeti je da za vedeti moras imeti dolocene dokaze za vero pa moras vrjeti…kot si rekel ce si potrjen paranoik to se ne pomeni da ti kdo ne sledi…ampak ves v vecini primerov so paranoiki samo paranoicni in jim nihce ne sledi…ce je nekdo zmesan to ne pomeni da smo drugi slepi…zadeva med nama je pa najbolj zanimiva za to ker sem jaz ze veckrat v zivljenju dozivel trenutke ciste poniznosti in razsvetljenstva ampak ne s spoznanjem da bog obstaja ampak da ga takega kot ti opisujes ni…to so trenutki ko sem se zavedal kaksen skoraj neverjeten splet dogodkov se je zgodil da so se po 14 miljardah let nasega vesolja atomi sestavili v bitje kot sem jaz totalno edinstven in neponovljiv…spoznanje te majnosti in poniznosti pred zakoni nasega vesolja je najbolj osvobujoca stvar ker po tem ves da je vsak trenutek ki ga prezivimo v teh kratkih zivljenjih totalno neponovljiv in nihce vec jih ne bo izkusil tako kot jaz tocno v tistem trenutku ker se bo prej vesolje koncalo preden se bodo atomi sestavili v tocno isto bitje kot sem jaz…ce smrt ni konec nase zavesti potem so obcutki in dogodki ki jih izkusimo v tem zivljenju miljonkrat manj vredni in bolj spominja zivljenje na test kot pa na nekaj tako tako edinstvenega kot jaz cutim…pa ne samo edinstveno zame kot cloveka ampak vsako zivo stvar v nasem vesolju…ko si rekel da ljudje ki vrjamejo ubistvu vedo…no potem nebi smelo nobenega vernika mototi ce znanost dokaze obstoj stvarnika pa dokazi pokazejo da je tak kot si ga predstavljam jaz…a bi bil ti po tem pripravljen sprejeti dokaze da se motis o tem kaksen je bog ali bi zavrgel znanstvene raziskave in naprej vrjel besedam jezusa kristusa…predvidevam da bi ti vse skupaj vzel kot teorijo zarote da hoce znanost pokopati krscanstvo ali pa da je vse skupaj bozji test vere in spet nebi vrjel

     • BonLavdon27

      Najprej: Nisem rekel, da ljudje mislijo, da vedo, ker verjamejo, ampak, da vedo, ker VEDO!!! Dolgo, včasih vse življenje so morali upati, iskati, sanjati, verjeti, dvomiti, vmes nekajkrat obupati in analizirati in sestavljati in se čuditi in pljuvati ob absurdnosti kakšnih idej, ki niso bile dovolj nelogične, da bi jih lahko mirne duše zavrgli, dokler se stvari niso lepega dne sestavile v logični sliko, SKRATKA, KOT PRAVI ZNANSTVENIKI!!! Potem….Pri natančnem razmisleku bi bil potreben “kvantni preskok”: niso se atomi neponovljivo sestavili v edinstvenega človeka, ampak je neponovljivi človek zbral vesoljni prah in ustvaril (v dogovoru s svojim Stvarnikom) svoje zemeljsko telo. Da je vse test, je nepotrebno špekulirati, ker je očitno…. v šoli te testirajo, v službah, materiale in tehnološke postopke se testira kar naprej, teorije se testirajo v simulacijskih računalnikih in Stvarnik, da bi ohranil polno svobodo ustvarjenega bitja, mora pogledati proč, da se ta razvija po svoji volji, potem pa ga pač malo potestira, da vidi, kje bo lahko koristil Večnemu Redu in mu ne bo podrl s svojo nepripravljenostjo nebo na zemljo.

     • freedomfighter

      No jaz midva imava pac zelo razlicen pogled na stvari…hvala bogu pa zivimo v druzbi kjer lahko obadva izkusiva sreco po svoje…ravno zaradi tega razloga sem jaz mnenja da se nikoli nismo ziveli v tako dobri druzbi kot je danes…meni bi pred 300 leti zakurili na grmadi tebe pa pred 50 leti poslali v gulag…problem druzbe bo ratalk ko bo enemu od naju otezeno zivljenje zaradi najnih prepricanj…nisi mi pa odgovoril na vprasanje ki sem ti ga zadal na koncu…kako cloveka ki kljub vsem dokazom vrjame da je zemlaj ploscata prepricamo da ni…to vprasanje izpostavi najvecjo razliko med vernikom in clovekom kot sem jaz…jaz ki dvomim v vse tudi lasten obstoj nimam fiksne ideje…ce se motim in znanost to ovrze pac spremenim mnenje…vernik tega ne naredi in to ga po mojem mnenju dela ujetnika ideologije

     • BonLavdon27

      …mislil si najbrž “ujetnika religije”. Ujetniki ideologije so rdeči komunisti, ker so prepričani, da jim ravno ta ideologija odpira na široko vrata v najbolj črno satanistično religijo in njene moči. Najprej se zmeniva, da tisto, česar smo mi, navadni smrtniki deležni od znanosti, so v resnici otrobi za prašiče!!! Ne morem dovolj poudariti tega dejstva!!! Darvina je ob vsej njegovi genijalnosti doletela žalostna dolžnost in obveza, kot posledica zaveze svetovni židovski mafiji, da vsili svetovnemu prebivalstvu ponižujočo idejo, da se je človek razvil iz opice! Zakaj so opice, človekov daljnji sorodnik, izgubile potencijal, ki je človeka postavil tako visoko, bi se dalo špekulirati, z druge strani je tudi med ljudmi vedno več osebkov, katerih dojemanje in obnašanje ni niti za las boljše! Opice so mogoče predniki komunistov in Kućana osebno, moji zagotovo niso! Genijalni Mendeljejev je v periodično tablico kemičnih elementov na ničelno mesto vpisal element, nazvan “Efir” (Eter) Ničelni element so mu zbrisali in ga zaprli v norišnico. O Nikoli Tesli je sploh škoda govorit! Ta ista svetovna židovska mafijska zakulisa ga je do današnjega dne zrinila v skoraj popolno anonimnost. Znanost je hermetična, pod strogim nadzorom tajnih služb in v rokah svetovnega židovskega bančnega oligarhata. Predsednik ZDA, Bush mlajši je bil na obisku v enem od CIA laboratorijev in si je hotel neke stvari ogledati od blizu. Menda mu je bilo rečeno: “Oprostite, gospod predsednik, ampak vi za vstop v te prostore nimate potrebnih dovoljenj!”
      Tole o “ravni zemlji”: V Bibliji je napisano: “….in med večerom in jutrom je nastal prvi dan stvarjenja…..” Vsak idiot ve, da med večerom in jutrom ne more biti ničesar drugega, kot trda noč! Zakaj take “neumnosti” v spoštovanja vrednem svetem pisanju?? Iz dveh razlogov: prvič, da tiste, ki jim je razodetje namenjeno, prisili, da se z mislimi premaknejo iz materialnih okvirjev, v katerih je določena zapisana misel najčistejša neumnost in pogledajo za horizont materialnega, ne da bi jih moral nekdo voditi za roko. Drugi razlog je ta, da s svojo navidezno nerazumnostjo taki teksti odvrnejo od raziskovanja vse tiste slučajne bralce, ki bi jim skrivnosti, zapisane v “šifriranih” tekstih na njihovi stopnji duhovnega razvoja utegnile škodovati, jih za vedno odvrnile od duhovnega ali prestrašile. Knjiga “Genesis” ne govori o fizičnem stvarjenju sveta, ampak o “stvarjenju”, prebujanju človeškega duha, Adama v surovem, materialnem živalskem telesu. Kdor se ni uspel dvigniti in osvoboditi od fizičnih predstav Evklidove geometrije in se dvigniti na nivo samih lastnosti (tangens v tem primeru) in na nivo logičnega sklepanja na osnovi dane lastnosti funkcije, ne bo nikoli razumel, kaj je to odvod funkcije in kasneje integral. Nemogoče! Analogno, kdor se ni uspel osvoboditi grobih materialnih predstav, ne bo nikoli razumel, o čem govori Prva biblijska knjiga “Genesis” in tako tajna znanja ostanejo skrita nepoklicanim očem. Jakob Lorber (1800-1864), naš rojak, je delno odstrl to tančico in govori o tem, kako je večer stanje duha v v samozavedanje prebujenem človeku, ko njegova verjetja in življenjski rituali povzročajo vedno več negativnih življenjskih izkušenj, dvomov in vprašanj. V nastali “noči” negotovosti se potem človek obrne na Stvarnika in ta mu pošlje navdih in to je potem jutro prvega dne stvarjenja, ko se v človekovi duši zdani. V stvarjenju duhovnega človeka je takih ciklov sedem. Zanimivo je, da se judovski novi dan začne s sončnim zatonom. Lorber še pove, da sicer sta stvarjenje duhovnega človeka in stvarjenje materialnih zemeljskih okoliščin v najtesnejši povezanosti (zato so pri razlagi stvarjenja duhovnega človeka lahko uporabljeni pojmi iz materialnega sveta), vendar za razlago te povezanosti tudi vsi jeziki mogočnih angelov ne zadostujejo. Tako Lorber. O “Ravni Zemlji” nikoli nisem mnogo razmišljal, sem pa v življenju obotavljiv pri zametavanju idej, ki se na prvi pogled zdijo groteskne in globoko protislovne, nosim jih s seboj v latentnem zavedanju in upam, da bo čas enkrat v prihodnosti odkril njihov skriti smisel. Čas in prostor dejansko sta labirint brez primere in pod njuno zaznavo s petimi človeškimi čuti vedno lahko postavimo velik vprašaj. Ameriški indijanci imajo pregovor, da naše življenje so samo sanje in da se samo v sanjah lahko dotaknemo resničnega življenja. Oni kadijo tiste smrdljive pipe, pa že morajo vedeti! Portali v druge dimenzije stvarstva niso nič bolj kontroverzni, kot pojem ravne zemlje, pa jih znanstveniki obravnavajo z vso resnostjo. Znan je “Filadelfija experiment” ko jim je ladja, izpostavljena silovitim magnetnim poljem izginila in se pojavila 400 km južneje, mornarji pa so bili baje “vgrajeni” v korpus ladje in so potem, kot taki še nekaj časa preživeli, menda pa se je takrat veliko njihovim bližnjim svojcem zmešalo. Pojem “Ravne Zemlje” prihaja iz stare Indijske tradicije in ni od včeraj, se pa danes oživlja, po mojem mnenju z namenom koncentracije intelektualnega potencijala na kakšnem izredno trdoživem problemu na temo prostora in časa. Po moje bodo ljudje v bodočnosti 4-dimenzionalno zaznavo okolja kardinalno spremenili in je ta “vržena kost”-“ravna zemlja” eden od korakov v to smer.

     • freedomfighter

      Religija je ideologija…in moram priznati da sedaj si.me pa totapno izgubil in te ne morem vec jemati.resno ker trdis da je cela znanost lazna in judovska zarota in so vsi odgovori.v religiji…nasvidenje…ti nisi samo blazen.vernik ampak se blazen zagovornik vseh teorij zarote…jaz se s skizofreniki ne ukvarjam…zalostno da vedno ko mislim da sem nasel verno osebo z odprtim umom se izkaze da je ujetniksvoje ideologije…komunizem je religija in religija je ideologija…ima svete knjige, mucenike, svetnike, preroke, ponuja nekaj kar ni njeno da ponuja in tudi nikoli ne more dostaviti…na svidenje cez par let ko se po tvoji prerokbi zrusi nasa civilizacija do takrat pa bodi misionar jaz bom pa zivel svoje zivljenje s polnimi pluci kot da je vsak dan zadnji

     • BonLavdon27

      Saj se tudi jaz poslavljam, ker je tale debata postala nekoliko naporna. Opravičujem se, če sem bil preveč prepričljiv, sedaj pa samo še toliko, da postavim stvari nazaj na svoje mesto in da ne bova pustila razmetanja za seboj: Nikoli nisem trdil, da je cela znanost lažna, trdim pa, da je kastrirana, vsaj v tistem delu, ki je namenjen širokim množicam! V “judovsko zaroto” se boš z nosom zaletel najkasneje do sredine leta 2020. Nikoli nisem rekel, da so vsi odgovori v religiji, bom pa vedno ponavljal za Einsteinom, “da je religija brez znanosti šepava, znanost brez religije pa slepa!” In še enkrat: Religija NI Ideologija!! Religija domuje v templjih in cerkvah, ideologija pa v vladnih prostorih in generalštabih! Komentirati ostalo bi bilo deplasirano!

     • freedomfighter

      No da bi bil pre vec prepricljiv ti sigurno ni potrebno skrbeti…ne vem kje si prisel do.tega da je znanost kastrirana…vsak znanstvenik si zeli dokazati obstoj boga ker bi ga to naredilo najpomembnejsega znanstvenika na svetu…a ti se vedno ne razumes da je edini nacin da unicis religijo tako da dokazes obstoj boga ker potem postane vera znanost in ne rabimo vec papeza ampak znanstvenike za stik z bogom…dokazati neobstoj boga.je nemogoce in ravno iz tega vera crpa moc in ne zeli da bi znanost sploh raziskovala vero…zapomni si ce dokazemo obstoj boga je konec religije ker religija temelji na veri…ce bi imeli dokaze nebi bilo vec potrebno vrjeti…se slisiva na zacetku leta 21…me zanima ce bos potem opustil vero v judovsko zaroto…predvidevam da bos rekel da si se samo malo zmotil za datum tako kot se vsi verniki izognete dokazom in resnici…ti vrjames v vero jaz pa dokaze…ce mi dokazes obstoj boga z neizpodbitnimi dokazi me ne bo potrebno nic prepricevati ..debata deluje dako da ljudje predstavljajo argumente podprte z dokazi…ti nisi svojih argumentov podprl z nobenim dokazom le nedokazanimi domnevami in na tak nacin ne mores debatirati lahko pa filozofiras…ti ne razumes razlike med domnevo in dejstvom…ce nekdo rece da se pogovarja z bogom in po tem napuse knjigo to ne.pomeni da govori.o dejstvih ampak domislijskem delu BREZ DOKAZOV…ko dokazes obstoj boga me kontaktiraj…no za zakljucem pa samo se slavospev nasi druzbi…se nikoli v zgodovini nismo ziveli v druzbi kjer se je lahko vernik ukvarjal z religijo znanstvenik pa z znanostjo in ravno zaradi tega zivimo tako dobro kot se nikoli prej in vsi.ljudje ki zelijo to druzbo radikalno spremeniti so nevarni ker kdor ne najde zadovoljstva v tej druzbi ga ne bo v nobeni drugi

     • BonLavdon27

      Na tale nivo, ki ga kažeš sedaj, se ne bom spuščal, razdeli ga med prijatelje! Na to, kar tako vročično zahtevaš in iščeš “na znanstven način, podprt s potrebnimi dokazi”:-):-), ti ne bo treba več dolgo čakati, ker so dogodki praktično za ovinkom! V Krščanstvu se imenuje “Antikrist”, v Islamu ga imenujejo “Dajjal” Sinovi Zaveze pa “Massiah”. Dobil boš natančno tak dokaz, kot ga zahtevaš! Opozarjam te, da bo njegova vladavina (pred Gospodovim vnovičnim prihodom) kratka (42 mesecev), vendar izredno brutalna!
      P.S.: Naredi si uslugo, postavi se pred ogledalo in zrecitiraj zadnja dva stavka, ki sta se ti zapisala zgoraj! :-) :-)

     • freedomfighter

      Ja saj poznas razliko med znanstveno debato in filozofsko…filozofska debata je lahko o smrkcih znanstvena pa o znanstvena pa na tvojo zalost ne more biti…no rekel si 2020…ce bo takrat kazalo na konec sveta bom zacel vrjeti v tvojega boga…kaj bos pa ti naredil ce se ne bo zgodilo nic…pa bo slo mimo eno leto pa pet pa deset pa bo svet se vedno deloval tako kot do sedaj…kaj bos potem rekel…veliko ves o veri zgleda pa si spregledal tisti del da vsaka generacija trdi da je konec blizu…ti a nebi moglo biti konec sveta ze 2012…aja maji so se zmotili…no po tvoje leto 2020…me zanima katero bo po tem..

     • BonLavdon27

      Veliko elektronske tinte sem že potrošil tu, pa se te ni prijela ena sama beseda!!!
      “bom zacel vrjeti v tvojega boga”???? Če bi v resnici prebral vsaj nekaj mojih stavkov do sedaj, bi ti moralo biti jasno, da zgraditi svojo podobo Stvarnika in vanjo verjeti, pomeni notranje se osvoboditi, “verjeti v tvojega boga” pa lahko pomeni samo nadaljnje zasužnjevanje svojega razuma s predstavami drugih! V nedogled se skrivaš za nekakšnim “znanstvenim pristopom” jaz pa iskreno v vsem tvojem pisanju ne najdem dveh stavkov, ki bi vsaj od daleč spominjala na tak pristop! Namesto, da se tukaj prerekaš z menoj, posveti se vendar vsaj malo tej svoji “znanosti”, da bodo tvoje besede imele stati na čem! Jaz s tem s svoje strani zaključujem tole debato! Lep dan!

     • freedomfighter

      Ja pa ti si nisi sam zgradil podobe boga ampak so te o tej podobi naucili starsi, duhovniki in druzba…za razliko od mene ki sem sam prisel do spoznanja mojega boga…meni ni nihce dal ideje kaksen naj bi bil bog tebi so pa dali biblijsko ideologijo tako da ne mores reci da si sam prisel do spoznanja kaksen je bog …naucili so te drugi

     • BonLavdon27

      Izredno sem utrujen od tvoje trmoglavosti, vseeno pa te ne bi rad pustil v zraku…….. s tem, kar si napisal tu, pojdi s svojim “znanstvenim pristopom” skozi vse moje pisanje in si na podlagi tega poizkušaj sam odgovoriti na svoja vprašanja, upoštevaje moje pisanje! Še enkrat ti povem: Eden od pomembnih kriterijev “znanstvenosti” se imenuje “indeks citiranja”! Pojdi in preštej moje citate, ki so vsi od ljudi z akademskim nivojem, potem pa preštej svoje, potem pa bova naprej govorila o znanosti. Skopiraj pa si stvari v računalnik, ker prodane svinje na Disqus vztrajno brišejo moje komentarje. Ko bom zaznal minimum tvoje udeleženosti, lahko celo govoriva naprej, dokler pa me boš bremenil s svojimi predsodki, pa ne bom več odgovarjal! Želim ti lep dan ! Iz tvojega pisanja veje, da enega mojega stavka nisi v resnici prebral s premislekom, stori torej to, ali pa se razidiva v miru!

     • freedomfighter

      Ja ampak ti mi dajes samo citate znanstvenikov kjer recejo da necesa ne vedo ali pa da najbrz obstaja neka druga energija in podobno…daj mi en racun ki dokazuje karkoli povedanega…tudi ce recejo vsi znanstveniki da najbrz obstaja bog to se ne pomeni da res obstaja dokler tega nekdo ne dokaze…ti govoris o teorijah ne znanstvenih dejstvih…pa se enkrat moram to omeniti…ce se atomi niso sestavili po naklucju v bitje kot sem jaz ampak v nekem dogovoru med stvarnikom in “clovekom” to pomeni da nisem edinstven ampak laboratorijski produkt boga in ce me danes pobere lahko jutri nas stvarnik vse ponovi in gremo naprej…brezpomensko

     • BonLavdon27

      Žal mi je, vendar se mi zdi, da sem postreljal vse argumente. Mogoče še dve opazki: Ko govorimo o “energiji”, ponavadi mislimo na energije, ki so v našem “vidnem spektru”. Vendar so tudi misli neuničljiva energija in tudi “Aura”,očem nevidno energijsko telo ali “Duh Živčevja”, kot so jo imenovali po starem je zagotovo energija. Najbrž, da gre za eno samo “energijo”, ki se na različnih nivojih Stvarjenja izraža na različne načine, na nizkih nivojih, kot kinetična, toplotna energija, na višjih nivojih kot svetlobno in ionizirajoče sevanje, električna in magnetna polja, na še višjih nivojih, kot “čudežno” vplivanje na materijo in njeno ustvarjanje. Spomnim se, da mi je enkrat uspelo (resda v hipnozi) med prsti zakriviti vilico iz inox materiala, ki je na koncu razpadla na dva dela. nobene toplote, nobene dovedene energije v obliki surove fizične sile, samo misel. Kdo je razrahljal silne medatomske vezi na mestu, kjer sta dva prsta držala vilico????? Vakuum NI prazen prostor, vakuum je polje visokih, finih energij, to je Nikola Tesla vedel zelo natančno! Še o razmerju med “Stvarnikom” in “ustvarjenim “: Islam razmišlja podobno, kot ti; Allah se je privlekel od nekod iz puščave za Mohammadovim hrbtom, zdaj je tam nekje zgoraj, izredno močan in zahteva suženjsko podrejenost in ubogljivost od svojih vernikov, oni pa so tu, torej izven njega, neskončno ločeni, kot je ločeno nebo in zemlja, o kakšnem “Božjem Sinu” nočejo niti slišati, da bi se pa poistovetili s svojim Stvarnikom pa jim ne pride niti na misel!. Allah je tam, mi pa smo tu in konec debate!!!! . Jezus Kristus je prinesel ljudem diametralno drugačno prispodobo razmerja med Bogom in Človekom, prispodobo Očeta in Sina. Vsak resnični oče (ne tisti, ki sejejo svoj naraščaj okoli, kot živinski osemenjevalci), torej vsak oče čuti vez s svojimi otroci, kot nekaj trajnega, neuničljivega in vsa veselja in bolečine njegovih otrok so na veke tudi njegova veselja in njegove bolečine. Ob zavedanju, da so za zmeraj del njega, se vsak pravi oče zaveda tudi nujnosti, da ti otroci odrastejo v samostojna, ločena in od očeta neodvisna bitja in tudi še v njihovi zrelosti stori vse za njihov blagor, pa če se tega hočejo zavedati, ali pa ne. Če pa bi prenehal “misliti o njih”, bi preprosto prenehali obstajati in to bi bila Sodba, duhovna, resnična smrt, ob kateri bi biološka smrt telesa izgledala, kot resnično prerojenje! Tu imaš torej pravo in popolno analogijo odnosa Stvarnika do ustvarjenega bitja. Jaz ti drugega ne morem ponuditi, vzemi ali pusti! Mogoče še dve besedi o “pravilih obnašanja”. Judovska “Stara zaveza”, ki je del tudi naše tradicije je bila en sam “MORAŠ”. Ko je enkrat postalo jasno, da noben živ človek ne bo uspel zadostiti vsem rigoroznim zahtevam, ki so vse v direktnem nasprotju z vsakršnim poželenjem ljudi, je Večni poslal v svet Svojega Sina, da bi ljudem utrdil in pokazal pot in da bi preko Njega neznosni “MORAŠ” spremenil v mehkejši in prijaznejši “MORAL BI”, torej nasvet namesto ukaza. S tem je tudi uzakonil notranjo svobodo v človeku, ki edina lahko pripelje človeka k duhovni odličnosti in z njo zamenjal živalsko, suženjsko starozavezno podrejenost, tako značilno za Islam. Da bi pa kazen za greh, ki neogibno sledi iz svetosti Večnega Reda odvrnil od grešnih ljudi in jih s tem obranil pred Sodbo, je sam prevzel na svoja ramena križ kazni.

      Ne bi bilo pošteno zanikati, da so na tok mojega življenja in na formiranje mojega svetovnega nazora od rane mladosti naprej odločilno vplivali vsaj trije duhovniki Rimokatoliške provenience. Opazujoč z velike časovne distance moram priznati, da je njihov vpliv po svoje bil odločilen in pozitiven. Vseeno nisem nikoli bil indoktriniran in sem v bistvu “samouk” se pa s simpatijami nagibam k Evangeličanski cerkvi, še bolj pa k Ortodoksnemu Pravoslavju. Izgradnja religioznega svetovnega nazora je po moje stvar vsega življenja, zato ne prepričujem nikogar in ne pričakujem od nikogar, da bo karkoli vzel “iz mojih rok” in “zdravo za gotovo”! Za vedno bo veljalo, da je edina prava vera v človeku tista, v katero dvomiš vse življenje, pa vendarle obstane, ki je popolnoma svobodna, notranje logična, v ničemer protislovna in osvobojena vseh “učiteljev”! Taka potem lahko postavi človeka tako, kot bi po Božjem redu moral stati: sam pred Stvarnikom.

     • BonLavdon27

      Žal mi je, vendar se mi zdi, da sem postreljal vse argumente. Mogoče še dve opazki: Ko govorimo o “energiji”, ponavadi mislimo na energije, ki so v našem “vidnem spektru”. Vendar so tudi misli neuničljiva energija in tudi “Aura”,očem nevidno energijsko telo ali “Duh Živčevja”, kot so jo imenovali po starem je zagotovo energija. Najbrž, da gre za eno samo “energijo”, ki se na različnih nivojih Stvarjenja izraža na različne načine, na nizkih nivojih, kot kinetična, toplotna energija, na višjih nivojih kot svetlobno in ionizirajoče sevanje, električna in magnetna polja, na še višjih nivojih, kot “čudežno” vplivanje na materijo in njeno ustvarjanje. Spomnim se, da mi je enkrat uspelo (resda v hipnozi) med prsti zakriviti vilico iz inox materiala, ki je na koncu razpadla na dva dela. nobene toplote, nobene dovedene energije v obliki surove fizične sile, samo misel. Kdo je razrahljal silne medatomske vezi na mestu, kjer sta dva prsta držala vilico????? Vakuum NI prazen prostor, vakuum je polje visokih, finih energij, to je Nikola Tesla vedel zelo natančno! Še o razmerju med “Stvarnikom” in “ustvarjenim “: Islam razmišlja podobno, kot ti; Allah se je privlekel od nekod iz puščave za Mohammadovim hrbtom, zdaj je tam nekje zgoraj, izredno močan in zahteva suženjsko podrejenost in ubogljivost od svojih vernikov, oni pa so tu, torej izven njega, neskončno ločeni, kot je ločeno nebo in zemlja, o kakšnem “Božjem Sinu” nočejo niti slišati, da bi se pa poistovetili s svojim Stvarnikom pa jim ne pride niti na misel!. Allah je tam, mi pa smo tu in konec debate!!!! . Jezus Kristus je prinesel ljudem diametralno drugačno prispodobo razmerja med Bogom in Človekom, prispodobo Očeta in Sina. Vsak resnični oče (ne tisti, ki sejejo svoj naraščaj okoli, kot živinski osemenjevalci), torej vsak oče čuti vez s svojimi otroci, kot nekaj trajnega, neuničljivega in vsa veselja in bolečine njegovih otrok so na veke tudi njegova veselja in njegove bolečine. Ob zavedanju, da so za zmeraj del njega, se vsak pravi oče zaveda tudi nujnosti, da ti otroci odrastejo v samostojna, ločena in od očeta neodvisna bitja in tudi še v njihovi zrelosti stori vse za njihov blagor, pa če se tega hočejo zavedati, ali pa ne. Če pa bi prenehal “misliti o njih”, bi preprosto prenehali obstajati in to bi bila Sodba, duhovna, resnična smrt, ob kateri bi biološka smrt telesa izgledala, kot resnično prerojenje! Tu imaš torej pravo in popolno analogijo odnosa Stvarnika do ustvarjenega bitja. Jaz ti drugega ne morem ponuditi, vzemi ali pusti! Mogoče še dve besedi o “pravilih obnašanja”. Judovska “Stara zaveza”, ki je del tudi naše tradicije je bila en sam “MORAŠ”. Ko je enkrat postalo jasno, da noben živ človek ne bo uspel zadostiti vsem rigoroznim zahtevam, ki so vse v direktnem nasprotju z vsakršnim poželenjem ljudi, je Večni poslal v svet Svojega Sina, da bi ljudem utrdil in pokazal pot in da bi preko Njega neznosni “MORAŠ” spremenil v mehkejši in prijaznejši “MORAL BI”, torej nasvet namesto ukaza. S tem je tudi uzakonil notranjo svobodo v človeku, ki edina lahko pripelje človeka k duhovni odličnosti in z njo zamenjal živalsko, suženjsko starozavezno podrejenost, tako značilno za Islam. Da bi pa kazen za greh, ki neogibno sledi iz svetosti Večnega Reda odvrnil od grešnih ljudi in jih s tem obranil pred Sodbo, je sam prevzel na svoja ramena križ kazni.

     • BonLavdon27

      Žal mi je, vendar se mi zdi, da sem postreljal vse argumente. Mogoče še dve opazki: Ko govorimo o “energiji”, ponavadi mislimo na energije, ki so v našem “vidnem spektru”. Vendar so tudi misli neuničljiva energija in tudi “Aura”,očem nevidno energijsko telo ali “Duh Živčevja”, kot so jo imenovali po starem je zagotovo energija. Najbrž, da gre za eno samo “energijo”, ki se na različnih nivojih Stvarjenja izraža na različne načine, na nizkih nivojih, kot kinetična, toplotna energija, na višjih nivojih kot svetlobno in ionizirajoče sevanje, električna in magnetna polja, na še višjih nivojih, kot “čudežno” vplivanje na materijo in njeno ustvarjanje. Spomnim se, da mi je enkrat uspelo (resda v hipnozi) med prsti zakriviti vilico iz inox materiala, ki je na koncu razpadla na dva dela. nobene toplote, nobene dovedene energije v obliki surove fizične sile, samo misel. Kdo je razrahljal silne medatomske vezi na mestu, kjer sta dva prsta držala vilico????? Vakuum NI prazen prostor, vakuum je polje visokih, finih energij, to je Nikola Tesla vedel zelo natančno! Še o razmerju med “Stvarnikom” in “ustvarjenim “: Islam razmišlja podobno, kot ti; Allah se je privlekel od nekod iz puščave za Mohammadovim hrbtom, zdaj je tam nekje zgoraj, izredno močan in zahteva suženjsko podrejenost in ubogljivost od svojih vernikov, oni pa so tu, torej izven njega, neskončno ločeni, kot je ločeno nebo in zemlja, o kakšnem “Božjem Sinu” nočejo niti slišati, da bi se pa poistovetili s svojim Stvarnikom pa jim ne pride niti na misel!. Allah je tam, mi pa smo tu in konec debate!!!! . Jezus Kristus je prinesel ljudem diametralno drugačno prispodobo razmerja med Bogom in Človekom, prispodobo Očeta in Sina. Vsak resnični oče (ne tisti, ki sejejo svoj naraščaj okoli, kot živinski osemenjevalci), torej vsak oče čuti vez s svojimi otroci, kot nekaj trajnega, neuničljivega in vsa veselja in bolečine njegovih otrok so na veke tudi njegova veselja in njegove bolečine. Ob zavedanju, da so za zmeraj del njega, se vsak pravi oče zaveda tudi nujnosti, da ti otroci odrastejo v samostojna, ločena in od očeta neodvisna bitja in tudi še v njihovi zrelosti stori vse za njihov blagor, pa če se tega hočejo zavedati, ali pa ne. Če pa bi prenehal “misliti o njih”, bi preprosto prenehali obstajati in to bi bila Sodba, duhovna, resnična smrt, ob kateri bi biološka smrt telesa izgledala, kot resnično prerojenje! Tu imaš torej pravo in popolno analogijo odnosa Stvarnika do ustvarjenega bitja. Jaz ti drugega ne morem ponuditi, vzemi ali pusti! Mogoče še dve besedi o “pravilih obnašanja”. Judovska “Stara zaveza”, ki je del tudi naše tradicije je bila en sam “MORAŠ”. Ko je enkrat postalo jasno, da noben živ človek ne bo uspel zadostiti vsem rigoroznim zahtevam, ki so vse v direktnem nasprotju z vsakršnim poželenjem ljudi, je Večni poslal v svet Svojega Sina, da bi ljudem utrdil in pokazal pot in da bi preko Njega neznosni “MORAŠ” spremenil v mehkejši in prijaznejši “MORAL BI”, torej nasvet namesto ukaza. S tem je tudi uzakonil notranjo svobodo v človeku, ki edina lahko pripelje človeka k duhovni odličnosti in z njo zamenjal živalsko, suženjsko starozavezno podrejenost, tako značilno za Islam. Da bi pa kazen za greh, ki neogibno sledi iz svetosti Večnega Reda odvrnil od grešnih ljudi in jih s tem obranil pred Sodbo, je sam prevzel na svoja ramena križ kazni.

     • BonLavdon27

      Po mojem vedenju je človek bistveno bolj kompleksno bitje in misel, kot energija NI PROIZVOD ENEGA SAMEGA ORGANA, temveč celote. Veliki misleci in znanstveniki in filozofi odkrito priznajo, da sploh v zrelosti lahko govorijo in razmišljajo o stvareh, ki jih niso nikoli slišali, nikoli prebrali, nikoli vedeli, govorijo o “kolektivnem nezavednem”. S tem “Vesoljnim Računalnikom” se človek ne poveže z možgani, ampak s srcem, pri čemer ni mišljen organ, ki potiska kri po žilah, čeprav njuni poziciji skoraj sovpadata in določeno število celic srčne mišice pri tem neposredno sodeluje. Celice niso nujno vedno ene in iste. Meseno srce je v ta namen povezano z možgani (centralnim živčnim sistemom) s tankimi žilicami, ki prevajajo elektrokemične impulze in med drugim ustvarjajo srčni takt. Dokler je človek živ in pri zavesti in izoliran od “Enega”, so njegove racionalne misli (kot “tanka” energija), proizvod elektrokemičnih procesov v njegovem živčnem sistemu, pri čemer so možgani brez dvoma poglavitni del. Višji miselni procesi, kot so globoka čustva, vizije, pa zahtevajo neposredno uporabo neprimerno močnejšega “kvantnega procesorja”, “nematerialnih možganov” – srca in zopet, ni mišljeno meseno srce, čeprav je z njim tesno povezano. Še to: “izum boga” – neposrečena, sicer pa točna primerjava je sinhroni električni motor, ki ga moraš spraviti na obrate vrtilnega električnega polja, da lahko “zajaha val” in vleče. V ta namen imajo veliki sinhroni motorji na isti osi asinhroni zagonski motor. Če si človek prej ne “izumi” Boga in izdela predstave o njem, se z njim, kot izvorom “vsevednosti” ne more povezati brez strahovite škode za svojo integriteto. “Jaz sem mogočen ogenj in kdor ni sam ogenj, se mi ne more približati in živeti!”, nas opozarja. Ruski znanstvenik Igor Nikolajevič Ostrecov, prof. dr., jedrski fizik, donedavni pomočnik direktorja za področje znanosti Ruske jedrske agencije “Rosatom” piše v svoji knjigi “Teorija nenasilnega razvoja”, da so pri računalniških simulacijah “možnih materialnih stvarnosti” ob upoštevanju vseh lastnosti podatomskih delcev brez dvoma dokazali, da takšna sestava materije, ki omogoči materialni obstoj življenja, v nobenem primeru ne more nastati slučajno ampak je lahko samo proizvod zavednega načrtovanja. Morali se bomo pripraviti na to, da nas bodo v naši ateistični pozi izdali tudi najbolj zadrgnjeni materialisti in bomo ostali sami! To, kar govoriš o ljudeh, kot “navadnih živalih”, je seveda res in neogibno. Edina razlika med nami in ostalim živalskim svetom je samo v tem, da SE TEGA ZAVEDAMO in da se zavedamo tudi, da na tem živalskem nivoju ta problem enostavno ni rešljiv. Brez zavedanja o obstoju višje stvarnosti nas to dejstvo, da smo navadne živali, niti ne bi motilo in bi sami s seboj zlahka shajali. Švicarski paraznanstvenik Erich Daniken raztegne ta problem v čas in govori, da…..” za človeka ni ničesar bolj frustrirajočega, kot so spomini na prihodnost!”

     • BonLavdon27

      Po mojem vedenju je človek bistveno bolj kompleksno bitje in misel, kot energija NI PROIZVOD ENEGA SAMEGA ORGANA, temveč celote. Veliki misleci in znanstveniki in filozofi odkrito priznajo, da sploh v zrelosti lahko govorijo in razmišljajo o stvareh, ki jih niso nikoli slišali, nikoli prebrali, nikoli vedeli, govorijo o “kolektivnem nezavednem”. S tem “Vesoljnim Računalnikom” se človek ne poveže z možgani, ampak s srcem, pri čemer ni mišljen organ, ki potiska kri po žilah, čeprav njuni poziciji skoraj sovpadata in določeno število celic srčne mišice pri tem neposredno sodeluje. Celice niso nujno vedno ene in iste. Meseno srce je v ta namen povezano z možgani (centralnim živčnim sistemom) s tankimi žilicami, ki prevajajo elektrokemične impulze in med drugim ustvarjajo srčni takt. Dokler je človek živ in pri zavesti in izoliran od “Enega”, so njegove racionalne misli (kot “tanka” energija), proizvod elektrokemičnih procesov v njegovem živčnem sistemu, pri čemer so možgani brez dvoma poglavitni del. Višji miselni procesi, kot so globoka čustva, vizije, pa zahtevajo neposredno uporabo neprimerno močnejšega “kvantnega procesorja”, “nematerialnih možganov” – srca in zopet, ni mišljeno meseno srce, čeprav je z njim tesno povezano. Še to: “izum boga” – neposrečena, sicer pa točna primerjava je sinhroni električni motor, ki ga moraš spraviti na obrate vrtilnega električnega polja, da lahko “zajaha val” in vleče. V ta namen imajo veliki sinhroni motorji na isti osi asinhroni zagonski motor. Če si človek prej ne “izumi” Boga in izdela predstave o njem, se z njim, kot izvorom “vsevednosti” ne more povezati brez strahovite škode za svojo integriteto. “Jaz sem mogočen ogenj in kdor ni sam ogenj, se mi ne more približati in živeti!”, nas opozarja. Ruski znanstvenik Igor Nikolajevič Ostrecov, prof. dr., jedrski fizik, donedavni pomočnik direktorja za področje znanosti Ruske jedrske agencije “Rosatom” piše v svoji knjigi “Teorija nenasilnega razvoja”, da so pri računalniških simulacijah “možnih materialnih stvarnosti” ob upoštevanju vseh lastnosti podatomskih delcev brez dvoma dokazali, da takšna sestava materije, ki omogoči materialni obstoj življenja, v nobenem primeru ne more nastati slučajno ampak je lahko samo proizvod zavednega načrtovanja. Morali se bomo pripraviti na to, da nas bodo v naši ateistični pozi izdali tudi najbolj zadrgnjeni materialisti in bomo ostali sami! To, kar govoriš o ljudeh, kot “navadnih živalih”, je seveda res in neogibno. Edina razlika med nami in ostalim živalskim svetom je samo v tem, da SE TEGA ZAVEDAMO in da se zavedamo tudi, da na tem živalskem nivoju ta problem enostavno ni rešljiv. Brez zavedanja o obstoju višje stvarnosti nas to dejstvo, da smo navadne živali, niti ne bi motilo in bi sami s seboj zlahka shajali. Švicarski paraznanstvenik Erich Daniken raztegne ta problem v čas in govori, da…..” za človeka ni ničesar bolj frustrirajočega, kot so spomini na prihodnost!”

     • BonLavdon27

      Po mojem vedenju je človek bistveno bolj kompleksno bitje in misel, kot energija NI PROIZVOD ENEGA SAMEGA ORGANA, temveč celote. Veliki misleci in znanstveniki in filozofi odkrito priznajo, da sploh v zrelosti lahko govorijo in razmišljajo o stvareh, ki jih niso nikoli slišali, nikoli prebrali, nikoli vedeli, govorijo o “kolektivnem nezavednem”. S tem “Vesoljnim Računalnikom” se človek ne poveže z možgani, ampak s srcem, pri čemer ni mišljen organ, ki potiska kri po žilah, čeprav njuni poziciji skoraj sovpadata in določeno število celic srčne mišice pri tem neposredno sodeluje. Celice niso nujno vedno ene in iste. Meseno srce je v ta namen povezano z možgani (centralnim živčnim sistemom) s tankimi žilicami, ki prevajajo elektrokemične impulze in med drugim ustvarjajo srčni takt. Dokler je človek živ in pri zavesti in izoliran od “Enega”, so njegove racionalne misli (kot “tanka” energija), proizvod elektrokemičnih procesov v njegovem živčnem sistemu, pri čemer so možgani brez dvoma poglavitni del. Višji miselni procesi, kot so globoka čustva, vizije, pa zahtevajo neposredno uporabo neprimerno močnejšega “kvantnega procesorja”, “nematerialnih možganov” – srca in zopet, ni mišljeno meseno srce, čeprav je z njim tesno povezano. Še to: “izum boga” – neposrečena, sicer pa točna primerjava je sinhroni električni motor, ki ga moraš spraviti na obrate vrtilnega električnega polja, da lahko “zajaha val” in vleče. V ta namen imajo veliki sinhroni motorji na isti osi asinhroni zagonski motor. Če si človek prej ne “izumi” Boga in izdela predstave o njem, se z njim, kot izvorom “vsevednosti” ne more povezati brez strahovite škode za svojo integriteto. “Jaz sem mogočen ogenj in kdor ni sam ogenj, se mi ne more približati in živeti!”, nas opozarja. Ruski znanstvenik Igor Nikolajevič Ostrecov, prof. dr., jedrski fizik, donedavni pomočnik direktorja za področje znanosti Ruske jedrske agencije “Rosatom” piše v svoji knjigi “Teorija nenasilnega razvoja”, da so pri računalniških simulacijah “možnih materialnih stvarnosti” ob upoštevanju vseh lastnosti podatomskih delcev brez dvoma dokazali, da takšna sestava materije, ki omogoči materialni obstoj življenja, v nobenem primeru ne more nastati slučajno ampak je lahko samo proizvod zavednega načrtovanja. Morali se bomo pripraviti na to, da nas bodo v naši ateistični pozi izdali tudi najbolj zadrgnjeni materialisti in bomo ostali sami! To, kar govoriš o ljudeh, kot “navadnih živalih”, je seveda res in neogibno. Edina razlika med nami in ostalim živalskim svetom je samo v tem, da SE TEGA ZAVEDAMO in da se zavedamo tudi, da na tem živalskem nivoju ta problem enostavno ni rešljiv. Brez zavedanja o obstoju višje stvarnosti nas to dejstvo, da smo navadne živali, niti ne bi motilo in bi sami s seboj zlahka shajali. Švicarski paraznanstvenik Erich Daniken raztegne ta problem v čas in govori, da…..” za človeka ni ničesar bolj frustrirajočega, kot so spomini na prihodnost!”

     • BonLavdon27

      Po mojem vedenju je človek bistveno bolj kompleksno bitje in misel, kot energija NI PROIZVOD ENEGA SAMEGA ORGANA, temveč celote. Veliki misleci in znanstveniki in filozofi odkrito priznajo, da sploh v zrelosti lahko govorijo in razmišljajo o stvareh, ki jih niso nikoli slišali, nikoli prebrali, nikoli vedeli, govorijo o “kolektivnem nezavednem”. S tem “Vesoljnim Računalnikom” se človek ne poveže z možgani, ampak s srcem, pri čemer ni mišljen organ, ki potiska kri po žilah, čeprav njuni poziciji skoraj sovpadata in določeno število celic srčne mišice pri tem neposredno sodeluje. Celice niso nujno vedno ene in iste. Meseno srce je v ta namen povezano z možgani (centralnim živčnim sistemom) s tankimi žilicami, ki prevajajo elektrokemične impulze in med drugim ustvarjajo srčni takt. Dokler je človek živ in pri zavesti in izoliran od “Enega”, so njegove racionalne misli (kot “tanka” energija), proizvod elektrokemičnih procesov v njegovem živčnem sistemu, pri čemer so možgani brez dvoma poglavitni del. Višji miselni procesi, kot so globoka čustva, vizije, pa zahtevajo neposredno uporabo neprimerno močnejšega “kvantnega procesorja”, “nematerialnih možganov” – srca in zopet, ni mišljeno meseno srce, čeprav je z njim tesno povezano. Še to: “izum boga” – neposrečena, sicer pa točna primerjava je sinhroni električni motor, ki ga moraš spraviti na obrate vrtilnega električnega polja, da lahko “zajaha val” in vleče. V ta namen imajo veliki sinhroni motorji na isti osi asinhroni zagonski motor. Če si človek prej ne “izumi” Boga in izdela predstave o njem, se z njim, kot izvorom “vsevednosti” ne more povezati brez strahovite škode za svojo integriteto. “Jaz sem mogočen ogenj in kdor ni sam ogenj, se mi ne more približati in živeti!”, nas opozarja. Ruski znanstvenik Igor Nikolajevič Ostrecov, prof. dr., jedrski fizik, donedavni pomočnik direktorja za področje znanosti Ruske jedrske agencije “Rosatom” piše v svoji knjigi “Teorija nenasilnega razvoja”, da so pri računalniških simulacijah “možnih materialnih stvarnosti” ob upoštevanju vseh lastnosti podatomskih delcev brez dvoma dokazali, da takšna sestava materije, ki omogoči materialni obstoj življenja, v nobenem primeru ne more nastati slučajno ampak je lahko samo proizvod zavednega načrtovanja. Morali se bomo pripraviti na to, da nas bodo v naši ateistični pozi izdali tudi najbolj zadrgnjeni materialisti in bomo ostali sami! To, kar govoriš o ljudeh, kot “navadnih živalih”, je seveda res in neogibno. Edina razlika med nami in ostalim živalskim svetom je samo v tem, da SE TEGA ZAVEDAMO in da se zavedamo tudi, da na tem živalskem nivoju ta problem enostavno ni rešljiv. Brez zavedanja o obstoju višje stvarnosti nas to dejstvo, da smo navadne živali, niti ne bi motilo in bi sami s seboj zlahka shajali. Švicarski paraznanstvenik Erich Daniken raztegne ta problem v čas in govori, da…..” za človeka ni ničesar bolj frustrirajočega, kot so spomini na prihodnost!”

     • BonLavdon27

      Žal mi je, vendar se mi zdi, da sem postreljal vse argumente. Mogoče še dve opazki: Ko govorimo o “energiji”, ponavadi mislimo na energije, ki so v našem “vidnem spektru”. Vendar so tudi misli neuničljiva energija in tudi “Aura”,očem nevidno energijsko telo ali “Duh Živčevja”, kot so jo imenovali po starem je zagotovo energija. Najbrž, da gre za eno samo “energijo”, ki se na različnih nivojih Stvarjenja izraža na različne načine, na nizkih nivojih, kot kinetična, toplotna energija, na višjih nivojih kot svetlobno in ionizirajoče sevanje, električna in magnetna polja, na še višjih nivojih, kot “čudežno” vplivanje na materijo in njeno ustvarjanje. Spomnim se, da mi je enkrat uspelo (resda v hipnozi) med prsti zakriviti vilico iz inox materiala, ki je na koncu razpadla na dva dela. nobene toplote, nobene dovedene energije v obliki surove fizične sile, samo misel. Kdo je razrahljal silne medatomske vezi na mestu, kjer sta dva prsta držala vilico????? Vakuum NI prazen prostor, vakuum je polje visokih, finih energij, to je Nikola Tesla vedel zelo natančno! Še o razmerju med “Stvarnikom” in “ustvarjenim “: Islam razmišlja podobno, kot ti; Allah se je privlekel od nekod iz puščave za Mohammadovim hrbtom, zdaj je tam nekje zgoraj, izredno močan in zahteva suženjsko podrejenost in ubogljivost od svojih vernikov, oni pa so tu, torej izven njega, neskončno ločeni, kot je ločeno nebo in zemlja, o kakšnem “Božjem Sinu” nočejo niti slišati, da bi se pa poistovetili s svojim Stvarnikom pa jim ne pride niti na misel!. Allah je tam, mi pa smo tu in konec debate!!!! . Jezus Kristus je prinesel ljudem diametralno drugačno prispodobo razmerja med Bogom in Človekom, prispodobo Očeta in Sina. Vsak resnični oče (ne tisti, ki sejejo svoj naraščaj okoli, kot živinski osemenjevalci), torej vsak oče čuti vez s svojimi otroci, kot nekaj trajnega, neuničljivega in vsa veselja in bolečine njegovih otrok so na veke tudi njegova veselja in njegove bolečine. Ob zavedanju, da so za zmeraj del njega, se vsak pravi oče zaveda tudi nujnosti, da ti otroci odrastejo v samostojna, ločena in od očeta neodvisna bitja in tudi še v njihovi zrelosti stori vse za njihov blagor, pa če se tega hočejo zavedati, ali pa ne. Če pa bi prenehal “misliti o njih”, bi preprosto prenehali obstajati in to bi bila Sodba, duhovna, resnična smrt, ob kateri bi biološka smrt telesa izgledala, kot resnično prerojenje! Tu imaš torej pravo in popolno analogijo odnosa Stvarnika do ustvarjenega bitja. Jaz ti drugega ne morem ponuditi, vzemi ali pusti! Mogoče še dve besedi o “pravilih obnašanja”. Judovska “Stara zaveza”, ki je del tudi naše tradicije je bila en sam “MORAŠ”. Ko je enkrat postalo jasno, da noben živ človek ne bo uspel zadostiti vsem rigoroznim zahtevam, ki so vse v direktnem nasprotju z vsakršnim poželenjem ljudi, je Večni poslal v svet Svojega Sina, da bi ljudem utrdil in pokazal pot in da bi preko Njega neznosni “MORAŠ” spremenil v mehkejši in prijaznejši “MORAL BI”, torej nasvet namesto ukaza. S tem je tudi uzakonil notranjo svobodo v človeku, ki edina lahko pripelje človeka k duhovni odličnosti in z njo zamenjal živalsko, suženjsko starozavezno podrejenost, tako značilno za Islam. Da bi pa kazen za greh, ki neogibno sledi iz svetosti Večnega Reda odvrnil od grešnih ljudi in jih s tem obranil pred Sodbo, je sam prevzel na svoja ramena križ kazni.

     • Zgornji

      Fata morgana . Hja, vedno do sedaj je bilo v Zgodovini Človeštva tako : vzpon , višek, in Padec. Torej smo zdaj na Višku, in sledi Isto kot Vedno – Padec. In tega nisi zmogel pogruntati ? Hja, pač nisi dovolj izobražen. Žal.

     • freedomfighter

      Ja pa od kristusa naprej smo imeli ze kar nekaj vzponov in padce svet gre pa kar naprej kljub vsem prerokbam in strasenju z neumnostmi…pa kdo pravi da smo danes na visku…to je spet fatalizem…vprasaj kogarkoli izven evrope ce si misli da je na vrhuncu…to mislite samo evropski fatalisti ki gledate v preteklost namesto prihodnost…pa tvoje ideje nimajo nic z izobrazbo ampak neumnimi verskimi zgodbicami…clovek ovbstaja miljon let dinozavri so vladali 200 miljonov let…zakaj mislis da so oni s svojimi majhnimi mozgani vladali svetu roliko casa mi smo pa komaj zaceli pa bomo koncali…zakaj? Ker je kristus tako rekel? Daj zbudi se ze enkrat pa prevzami odgovornost za svoje zivljenje in svojo prihodnost…tudi ce obstaja bog fatalizma in obupvanja sigurno nebi cenil

     • Zgornji

      TI SI PA TOOOOOOOLK ZA CAJTOM, DA TE JE ČAS POVOZIL TAKO, KOT ONO CERKVENJANKO-ZDJANKO O KATERI SI RAZLAGAL !!! ! !!!
      Mar nič ne gledaš poročil na YT ?
      No, vprašaj malo Ameriške brate tam gor, pa ti bodo razložili na katerem “Višku” Smo pred Katerim Padcem , da boš vsaj malo poučen in izobražen , ne pa tako neveden kot do sedaj.
      Lp do tedaj .

     • freedomfighter

      Ja the end is near…tako kot ze celo zgodovino…a ni zanimivo da samo neuspesni ljudje trdijo da he konec blizu…in pa seveda tisti ki sluzijo od fake newsa in prodajanja buc

     • Zgornji

      A ni zanimivo, da Samo duhovno slepi ljudje vidijo nekatere ljudi za “neuspešne” ? ;-)
      Še dobro, da jaz Ne služim Ničesar od nekih prodajanj buč, ali celo od fake news , kajti meni omogoča zaslužek Stvarnik-Bog preko dela svojih rok z Energijo katero dovaja Celotnemu Njegovemu Vesolju !!! ! !!! :-)

     • freedomfighter

      Tebi omogocajo zasluzek ljudje ki ustvarjajo podjetja in drzava ki ti zagotavlja okolje v katerem lahko opravljas svoje delo…ne eni.ne drugi nimajo nic z bogom…uspesnost in neuspesnost nekoga v druzbi pa nima nic z duhovnostjo ampak z dosezki posameznika…ti si lahko duhovno bogat kakor hoces ampak ce zivis na cesti pomeni da si neuspesen ker nic ne doprineses druzbi…pa ne pravim da ti zivis na cesti samo kot primer sem dal da ne bos.mislil da sem tebe oznacil za brez domca

     • Zgornji

      Tudi jaz sem nekoč imel tako zadovoljstvo življenja na tem planetu v tej inkarnaciji kot it zdaj.
      Kmalu sem Spoznal kako Zelo sem bil v Zmoti .
      Tudi materialno bogat človek se že jutri lahko znajde na cesti – brez vsega premoženja, kajti lažna sodišča in Lažne obsodbe so na tem planetu že precej razpašene in razraščene .
      Duhovno Bogat človek pa ne bo Nikoli brezdomec !!! ! !!! Zastopš’ to ?

     • freedomfighter

      No vidis torej moja teza drzi da vero potrebujejo ne uspesni in revni ljudje…torej je vera le nadomestilo za neizpovnjene zelje na tem svetu…nimas boljse stvari za nadzorovati druzbo…tudi ce ljudje zivijo v bedi jim ponudis raj v naslednjem zivljenju

     • Zgornji

      Glej, naivnež nesposoben : Ko je meni šlo v življenju Najbolje, sem imel tudi Vero Večjo !!! ! !!! Pa razumi zdaj to, če zmoreš !!! ! !!! No, žal verjetno tudi to neboš zmogel , ker si pač premalo poučen, oziroma narobe poučen. Amennn.

     • freedomfighter

      No meni gre ze cel zivljenje dobro ce odmislimo nekaj smrti v druzini ki pa je tudi naravna…konec koncev mora vsak otrok pokopati starse…jaz sem vedno dobro zivel pa se nikoli nisem ukvarjal z bogom in duhovnostjo…povej ce si ti nasel sreco z bogom oz vero jaz pa brez…kdo ima prav oz zakaj se nebi dogovorila da ljudje kot ti pustite meni ziveti kakor hocem ljudje kot jaz pa pustimo take kot ti da zivite po svoje…ce sem jaz srecen brez boga ti pa z njim pomeni da sva obadva dosegla bistvo…ziviva srecno in moje mnenje je da druzba ki omogoca dvema tako razlicnima clovekoma da uspevava in ziviva polno zivljenje dalec najboljsa druzba kar sem kdaj slisal za njo…upam da se vsaj tu strinjava

     • Zgornji

      Hja, jaz sem doživel Daleč največjo Srečo Ravno z Stvarnikom-Bogom !!! ! !!! Pa saj ti nisem nikjer prepovedoval, da živi brez Boga. Potemtakem tudi ti meni pusti , da živim z Stvarnikom-Bogom , ki oskrbuje Celotno Vesolje z Energijo za Ohranjanje materije .

     • freedomfighter

      Absolutno…mene prav nic ne motite ljudje ki vrjamete v boga…edino kar hocem je da meni in mojim otrokom ni potrebno imeti stika z katerokoli vero…edina skrb ki jo imam jaz glede ljudi kot si ti je da ce bi imeli dovolj veliko podporo bi vero zdruzili z drzavo in bi bil najbrz verouk obvezen ze v vrtcu…no ampak predvidevam da imas ti podobno skrb glede agnostikov in ateistov da bi tebi prepovedali verovanje…samo se to bom dodal stvarnik ne oskrbuje vesolha z energijo kerje vvesolju vedno ista kolicina energije ki pa spreminja obliko…vsa energija nasega vesolja obstaja od trenutka nastanka naprej ker energija se ne da izniciti ampak se le pretvori

     • Zgornji

      Ja, tudi jaz sem še do nekaj let nazaj tako mislil , Vendar sem spoznal, da sem se Motil . Namreč, materialne Energije se resda ne da uničiti , temveč samo pretvoriti, Ampak, navkljub temu, je potrebno dovajati Duhovno Energijo, za to, da se Ohranja-Vzdržuje stabilnost atomov in medplanetarnih sil-vezi !!! ! !!! In , vidiš, ravno To Energijo dovaja Samo Praenergija , ki pa je Ustvarila Vso materijo iz odpadne energije . That’s it .

     • freedomfighter

      Oh clovek bozji zakaj je pri tebi potrebno vsako znanstveno stvar spremeniti v versko…v vesolju je ves cas ista kolicina energije in nihce je ne dovaja ali kar koli ze hoces povedati s tem

     • Zgornji

      Zato ker je znanost brez Vere Slepa !!! ! !!! Zato ker je Bistvo tuzemske Inkarnacije deloma Tudi Vera . In, da, količina nižje , deloma še merljive Energije je v Materialnem delu Vesolja Vedno Enaka , četudi se materialni del Vesolja Vseskozi transformira po Eisteinovi Enačbi iz atomov nazaj v Prosto Energijo (Osvobojeno stanje) . Vendar pa je za Ohranitev tako Materialnega dela Vesolja kot tudi za ohranitev Energijskega Vsevesolja potrebno Vseskozi dovajati najsubtilnejšo , z našimi instrumenti zelo težko izmerljivo ( oziroma sploh Neizmerljivo ) Energijo , zato, da Atomi ne razpadejo na svoje prvinske Energije , in tudi da se Energijsko (Duhovno) Vsevesolje ne razpusti v Prvotni Kaos Energij , ki je obstajal pred Začetno Energijsko Ureditvijo . That’s it .

 • Common Sense

  A je Fajonka že kaj čivknila? Evo, ji napišem odziv, da ga copy/pasta: “Obžalujem neljube dogodke v zvezi z odpeljanim državljanom. To samo kaže na nečloveškost trenutnega sistema, ki ga moramo spremeniti, da bo preseljevanje bolj humano in kontrolirano”.

  • VERZIFIKATOR

   Daj no, ta samo tedaj začivka,
   ko ugrabi jo migrantek v sanjah,
   toda ta ne sanja pač o Tanjah,
   briga ga priletna pivopivka.

 • herman

  Marjance S. pa noče nobeden ugrabiti. Pa tako si jih želi spoznati iz oči v oči in še kam.

  • šmentanamuha

   To si predvsem želiš ti. Projekcija, dragi.

  • ZatonMesecnikov

   Marjanca zna poskrbeti zase, Jermanović. Prav bi pa prišli levičarskim feministkam, ki jih je Bog udaril z neestetsko pojavo. pa tudi kakšen LGBT levičarju bi prav prišli….

 • Skrajno Desni

  To drhal takoj pobit, čez en teden ne bo nobenega več ki bo ilegalno prestopal mejo.

  • VERZIFIKATOR

   Pri vojakih eden stran je gledal,
   ko ukaz bil v tarčo je zadeti,
   se kapetan nanj začel je dreti,
   skoraj bil zadet je, mu povedal.

   Takšna praksa je pri nas očitno,
   tarčo gleda, svojega zadane,
   kaj civilni družbi preostane?
   Saj se ve in to neizpodbitno.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • Vrhovni sodnik

  Kako varni smo v naši državi, slabo kar nam dobro kaže omenjeni primer. Policisti ne varujejo meje, temveč samo evidentirajo tiste emigrante na katere slučajno naletijo in potem jih razvozijo in to predstavlja 1/3, ostale 2/3 pa prosto po Prešernu.Omenjeni emigranti – kriminalci so vsaj 6h vozili po naši državi z ugrabljenim v avtu in celo mejo prečkali z ukradenim avtom, pa jih niso bili v stanju ujeti, zanimivo, italjanski karabinjerji so jih pa takoj. To je pokazatelj kako se meja varuje in kako vlada laže. Vojsko na meje in hermetično zaprt mejo in vsi na proteste, ker jutri lahko tebe ugrabijo.

  • Foglof Tunek

   Bravo, ++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

   • WISKY 1000

    TUNKO,TI PA V KLET ŠMARNICO DOZIRAT.

  • alojz

   Zamisli, da ti ženo ali hči tako ugrabijo.

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!!

  • Goran Hvala

   kako vojsko.. jamrate da se za copate nimajo pa bi jih na mejo posilja??!.. bose?… a ti ni nec mar svojih bratov?

  • Dada

   In ti pišeš bedastoče, da se še bogu smiliš.

 • Foglof Tunek

  26 Maja bomo odločali o emigrantih, če se vam zdi, da jih je premalo volite Fajonovo, Jovevo Violeto ali Šoltesa, če jih imamo zadosti pa Jelinčiča, Dom ali SDS, volitev se le udeležite, drugače podprete nasprotno stran.

  • alojz

   Ti imaš dvojno osebnost. Spet si me presenetil. Od tebe sem pričakoval, da je te migrante JJ najel in plačal, da ljudi strašijo pred volitvami.

   • Foglof Tunek

    Men je vse en, ker več plača, za tiste pišem, capiš.

   • Zgornji

    Ne, to je njegov dvojnik , kolikor smo zadnjič videli , pred nekaj dnevi.

  • Observer

   Jelinčiča…smeh. On eno govori, drugo pa dela.

  • Slovenka

   Tunek, kaj se pa tebi dogaja? Danes imaš take tehtne na zalogi, da se ti ne morem načuditi.

 • Foglof Tunek

  Rožletu ni jasno zakaj so starčka sabo vzel, 1. da jih ne izda, če bi jih slučajno ustavili, bi jim pokazali lastnika, tako, da avto ni bil ukraden

  • ZatonMesecnikov

   Policija bi jim vsekakor zaželela srečno pot naprej, ko bi jim pokazali zvezanega lastnika v prtljažniku. Češ da je nagnjen k razgrajanju.

 • VERZIFIKATOR

  Šarika Jarec

  NACIONALNA VARNOST

  Trije roparji nadvse brutalni
  v krajino so se podali belo,
  vrgli tam v sekundi se na delo,
  priča vnemi smo bili fatalni.

  Ugrabili v hipu so možaka,
  ga zvezali, daleč odpeljali,
  mu za vožnjo kajpak nič plačali,
  vse imeli skratka za bedaka.

  Nacionalna zdaj v soseski varnost
  maksimalno da je ogrožena,
  rekel sosed Janez je, nobena
  to ni nepomembna malomarnost.

  Zbral se svet soseskin bo in hišni,
  sosed v naglici je vsem oznanil,
  ve se, kdo naj bi sosesko branil,
  saj na točki skrajno smo prepišni.

  Pokazali so na psa čuvaja,
  ta bi moral prvi se zbuditi,
  kot doslej za vsako figo vpiti,
  toda tokrat psiček naš ne laja.

  Prejšnjič bevskal silno je in cvilil,
  ko menda je šlo le za prisluhe,
  slišal pes čuvaj brenčanje muhe
  je tedaj, da sebi se je smilil.

  Zdaj pa ni ga na spregled junaka,
  zadnjič bil je viden v serpentini,
  bojda zdaj bolezen kuža hlini,
  varnost zanj sistemska je napaka.

  Skril se bogve kam je, za omaro
  ali se potuhnil pod ograjo,
  mačke tam s čuvajem se igrajo,
  miši plešejo, trepeče Šaro.

  P. S.ssssst!

  Kje ščeneta tega smo dobili,
  vprašal se kot stokrat tudi danes
  prej omenjeni je sosed Janez.
  Kje le? Smo zastonj ga posvojili.

 • freedomfighter

  8 clankov o eni temi…vidim da ni ravno zanimiv dan

  • Zgornji

   Povsem Dovolj “zanimiv” dan je , če pa je tebi dolgčas, se pa KAKŠNEGA DELA PRIMI !!! ! !!!

   • freedomfighter

    Ja ce si ena novica zasluzi 8 clankov potem dvomim da je kaksna druga zanimiva novica ali pac?

  • Perkele

   In nobenega članka, ko je žena lokalne vaške legende oznanila, da bo prišla postrelit celo Ljubljano:

   https://www.youtube.com/watch?v=W5FDpR4tlMA

   Si težko predstavljam, v kakšnem stanju je danes.

   • freedomfighter

    Hahah ja to sem vceraj videl…kako so to bolani ljudje…ampak tako kot vedno recem bolj ko so glasni prej jih opazis in se jim lazje izognes…drugace pa cisto zmesana ta zenska…pa se zastavo unicuje…res glupa ko noc…

    • samotoje

     Ja, tudi taki se najdejo. Poglej Ceco Makarovič.

    • Perkele

     Sm vceraj poslal bratu, pa nism vedu, ce je se tebi pokazal. Še gospod zadaj se je raje pomaknil 2 koraka nazaj, tak zanos včasih dobijo te naše legende. Najbrz jih niti terapevtski psi jih ne pomirijo.

 • ZatonMesecnikov

  Pa kaj ljudje delajo paniko pri nas, si mislijo Levičarji. Saj so rabili samo prevoz, pa včasih rabijo kakšno obleko, pa kakšno vikend hišico, pa nekaj denarja. Nič takšnega.

  pa če bodo rabili kakšno žensko kdaj, tudi ni problema.

  • Slovenka

   Levičarske aktivistke komaj čakajo.

 • Foglof Tunek

  Odprto pismo vrhovnemu poveljniku vojske Borutu Pahorju, da nemudoma izda ukaz vojski naj zasede in varuje mejo, ker vlada s policijo ni tega sposobna.

  • Observer

   Ja, zdaj so res v dilemi. Ker imajo iz ozadja 100% ukaz, da morajo meje pustiti odprte in gledati stran, na drugi strani pa vedno bolj jezen narod.

  • Zgornji

   Dvomim, da se je Vogalni Tonček toliko poboljšal, da je takole pri pameti da bi kaj takega napisal . Ti si sigurno njegov drugi – Boljši “jaz” .

   • Vrhovni sodnik

    ITAQ

 • Foglof Tunek

  Modeli so prišli obiskat Fajonovo in Šoltesa, katerih fani so, sam so pot zgrešili.

 • Foglof Tunek

  Krive so nevladne organizacije, katere organizirajo in vodijo ilegalne prehode, ker jim niso tud avta priskrbel, ampak samo oblačila.

 • piko8

  In še kako prav nam bo prišla Šiškova štajerska VARDA!!

  • Zgornji

   AAAMEEENNN !!! ! !!!

  • Observer

   Psalm 127
   1 Salomonova stopniška pesem.
   Če GOSPOD ne zida hiše,
   se zaman trudijo z njo njeni graditelji;
   če GOSPOD ne varuje mesta,
   zaman bedi tisti, ki straži.

   Pregazili nas bodo, ko plitev potok, ko se začne 3. svetovna vojna.

 • Vrhovni sodnik

  Soroš se je odločil presenetiti naše sindikate, izplačal bo najvišji regres 10.500 EUR, svojim zaposlenim v RS, za njihov neumorni trud z uvažanjem emigrantov čez mejo, lewaki so res prvorazredni, Fajonovi se kar smeji.

  • Slovenka

   Še bolj pa bi se ji smejalo, če bi migranti njo ugrabili in se ji posvetili.

 • Vrhovni sodnik

  Danes je na RTV SLO1 , soočenje kandidatov za EU poslance, bomo vidli če se bo Hanzi TV upala postaviti vprašanje na to temo

  • Slovenka

   Ne bo.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Zver bi moral biti zver in poslati levico v p.m, tako je bil pa en navaden bla bla bla!

 • Vrhovni sodnik

  Zakaj je Cerar gradil predrago ograjo, katera ne služi svojemu namenu, naj jo zdaj sam plača

 • Rododvni Vrtičkar

  KAKERŠEN VRHOVNI POVELNIK, TAKŠNO VAROVANJE MEJE. ŠMRK ŠMRK!

 • Rododvni Vrtičkar

  ČE NE BO JUTRI VOJSKA NA MEJI, DAJTE PAHORJA NA ZDRAVLJENJE!

 • MOSTISCAR

  GOSPODU, KI JE PRETRPEL TO GROZO, JE IMEL VELIKO SREČE, DA SE JE TAKO KONČALO.RAJE NE POMISLIM KAJ BI MU LAHKO ŠE STORILI.
  SE PA NAJ ZAVEDA, KAKO JE NJEGOVA GROZNA ZGODBA, PADLA NA PLODNA TLA I.J.J. IN NJEGOVIH SATELITOV.

  • Common Sense

   Premisli o vzroku in posledici. Najprej so zapečeni “kirurgi” ugrabili tvojega sodržavljana, in šele potem se je oglasil vodja opozicije. Kaj pa naj? Naj bo tiho kot vlada? Ta se praska po jajcih, medtem ko je še pred nekaj dnevi notranji minister zatrjeval, da “obvladujemo razmere”. Jep, res jih. Kdo sedaj nabira kakšne točke in sadi kakšne bučke? Je kdo preprečeval vladi, da postavi kaj več od 5 policajev za 50 km meje? Je kdo preprečeval vladi, za vsaj zaklene vrata v ograji, če jo že imamo? Da pokrpa precvikano žico…? Ajde ajde. Mečemo denar za organsko hrano, njoke z rakci, LCD TV-je in ne vem kaj še za migrante, nimamo pa kao denarja za boljši nadzor meje. Kdo se tu zajebava?

  • milanček

   zakaj ponovno provokacije z JJ, stvar je hudičevo resna! Kaj bi naredil ti, če bi ob podstavljeni exploziji izgubi svojega člana družine! Vlada in predsednik države bi morala takoj zelo radikalno odreagirati, če ne oni, bo to slej ko prej naredil narod!

  • samotoje

   Zato pa se je človek dal zvezati in voziti okrog, da bi njegova odisejada “padla na plodna tla I.J.J.” Domnevam, da s tem misliš Janšo (boleči tur na riti tistih, ki imajo možgane na varnem v zmrzovalniku) in tega ne znaš napisati z malimi črkami. Ali se ti je caps lock zataknil? Tega se raje loti, stvari, ki pa jih ne razumeš, pa raje pusti pri miru.

 • Claudio Moro

  A SO IMELI VINJETO,PORKO DIO?!

 • boogin1

  dajte ga no srat, nič ni res, vse je samo družbeni eksperiment enako kot:
  https://www.dnevnik.si/1042875878
  Družbeni eksperiment s poslancem
  Družbeni eksperiment, ki ga je začel poslanec Liste Marjana Šarca Darij Krajčič, se nadaljuje. Gre seveda za njegovo krajo sendviča iz trgovine, ki ga je odnesla s položaja poslanca v državnem zboru, Sendvičarno pa navdihnila za posebno dobrodelno akcijo. Pod sloganom Naj sendvič tokrat pristane v pravih rokah so ustvarili poslanca, »prvi pravi ljudski sendvič s posebnim poslanstvom«, prvih 90 pa so brezplačno poslali v izbrano dobrodelno ustanovo. Naslednjih 90 poslancev bodo prodali po ceni, ki jo bodo kupci določili sami, zbrani znesek pa spet namenili v dobrodelne namene.

 • milanček

  Zavedni Slovenci-ke, ta skorumpirana, lopovska mafija s kućanom in F21 na čelu nas načrtno uničujejo kot narod ! Temu moramo narediti konec, upreti se moramo in z državljansko nepokorščino odstranit te uničevalce Slovenije in slov. naroda! dovolj si je vsa ta golazen nakradla našega imetja, dovolj so nas izkoriščali, udarimo po tej golazni!

 • Vrhovni sodnik

  Ob Kolpski turizem bo cvetel, lepo se zahvalite Fajonki in Šoltesu, 50.000 gostov prihaja.

  • Slovenka

   Kam jih bodo dali? Če bo hotelov, sob v kmečkem turizmu, šotorišč in drugih počitniških nastanitev premalo za intelektualno smetano, ki prihaja v goste, bodo spali pač pri drugih domačinih. Tudi če bodo koga vrgli iz njegove lastne hiše, nič za to, vse je, kot si slišal od Marjana, pod nadzorom. Lahko z zaupanjem gledaš v prihodnost.

 • Foglof Tunek

  Turistični delavci ob Kolpi si manejo roke, 50.000 turistov prihaja, pa za RENT a car poskrbite

  • Janez Kepic-Kern

   NIZKOTNEŻ
   OD
   F. TUNKA – te bo że BOG štrafal. Naj ugrabijo tebe – pa če te transformirajo v KEBAB ! Se strinjam-o.
   L. r. JANEZ K. Kern KOMENDA

 • Sonce

  Le zakaj bi policija ustavila avto ker se vozi 6 ur? Neumnost.
  Še posebej če niso kršili nobenih cestno prometnih predpisov.
  Tu policija ni naredila nič narobe,

  • Olga101

   Pa še pasož in vozniško dovoljenje so imeli…

   • Sonce

    Tega ne vemo. A za prazen nič, oz. ker se voziš kao 6 ur, te ne zaustavljajo.
    Mogoče rabimo zakon da te po 4 urah vožnje ustavijo ?

 • WISKY 1000

  rdeči levuharji so UNIČEVALCI Slovenije,samo SDS je rešitelj Slovenije.

 • WISKY 1000

  Škoda,ker ni fujonka delala v vinogradu

  • milanček

   ma ne, ta bi se sama vrgla v avto, seveda bi predhodno hitro slekla gate dol v upanju, da jo spolno zadovoljijo, vsaj nekdo-a ne fajonka!

 • Janez Kepic-Kern

  Vlada – se zdi – je zrela –
  ZA ODSTOP !
  Tudi
  MOLK “ żal ” predsednika B . PAHORJA
  je in “żal” premierja M. ŠARCA ( NISEM VOLIL ZANJU )
  JE SRAMOTEN !
  Drugič NAJ SE NAM, POŠTENIM VOLIL CEM – NE PONUJATA, NE VSILJUJETA – ker se ne zdita. dorasla
  javnim, političnim funkcijam.
  Tako je moje DRŻAVLJANSKO MNENJE, mnenje mene Janez Kepic-Kerna, nič kaznovanega, bealkoholika,
  s 40 let delovne dobe !
  L. r. Janez KEPIC- KERN KOMENDA

 • Povprečen Državljan

  Vsak dan se vozim z avtom. Policaji me niso ustavili že 4 leta.Očitno bi me morali vsak dan?

  • Sonce

   Seveda, še posebej če se voziš več kot 4 ure.

  • Lustrator

   Tudi voziš in izgledaš kot povprečen Alžirec ali Maročan, ki ga prevažaš naokoli na sovoznikovem sedežu? Če to drži, so šale o policistih še blage, če ne, pa bi bilo dobro začeti pisati šale o tebi podobnih butalskih branilcih teroristov.

 • Sonce

  “. . zvezanega so ga hoteli vreči v Kolpo”

  mhm, sigurno.

 • Artur

  Šarec je hkrati poudaril, da je tik pred evropskimi volitvami na dogajanje treba gledati v tej luči: “Vemo, da se nahajamo tik pred evropskimi volitvami, da nekatere stranke rade uporabljajo to tematiko in tudi za soboto so že sklicani neki shodi. Zadeve se odvijajo kar precej hitro, če me razumete.”??!!

  Ta ugrabitev je za njega samo ena tematika in za soboto so že sklicani neki shodi ????!!!

  To bodo za njega smo neki shodi ??????!!!!!!! Porkaduš pa to je hujše kot v Butalah so vsaj čeprav po svoje znali reči bobu bob tako pa ubi bože in bog se nas usmili pod takšnim predsednikom vlade.

 • JANEZ GUS

  Na volitvah obvezno volit samo SDS,Vse drugo hodi po nasvete v Murgle,skupaj z titofilom Jelenčičem.Spet se je pokazal kot velika PIZDA.Cerkveni tat.

  • Slovenka

   Dodaj še NSl, pa imaš komplet.

 • Goran Hvala

  hotli so ga vreci v kolpo??… a zato ker je sam pomislu da ga bodo so ga kar hoteli vreci v kolpo. al tolk na povrsno poslusate al pa zavajate.. tipu so ukradl avto njega pa zvezal zadaj… ce ga bi hoteli karkoli ga bi ze..ze vrabci civkajo zunaj da so hotl sam avto. oziroma prevoz.. pa je bla sansa.. en star dec pa 3je na njega.. kazn more bit… pa ne sam verbalna.. da si zapomnijo.. ne me pa filat tukaj kaj so oni hotl s tipom nrdit ker je vse larifari…

  • slosin

   aja, hotli so samo avto….no brihta, zakaj so pa dedca zvezal pa strpal v prtljažnik in ga peljali s sabo?

   • Rožle

    … najbrš za rezervne dele :)

 • Nata

  Vendar pa policija ” zelo natančno preiskuje, zaradi suma podkupovanja ” ????
  Ste to slišali ??

  • Slovenka

   Kaj?

   • Nata

    Pri poročilih se je od policije ( pa ne vem kdo, ker sem slišala, ne videla) malo čudno izrazil o nekem podkupovanju . Bom pozneje pogledala z zamikom.

   • Nata

    Sem pogledala. Ja, na Pop tv v glavnih poročilih je bilo rečeno ,da policija zelo natančno preiskuje. Ker dvomi v zgodbo.Da sumijo tudi na podkupovanje.
    Ne razumem ???

 • Slovenka

  Na 6 ur dolgi vožnji jih ni niti enkrat ustavila slovenska policija!

  Dragi moji. V avtu s slovensko registracijo se vozijo zapečeni tipi z izrazitimi neevropskimi potezami, kar je čudno, čudno, čudno, policiji pa se ne zdi potrebno ustaviti avta in poklepetati z zanimivo druščino in odpreti prtljažnik, da bi preverili, ali tam morda ne prevažajo še katerega od intelektualcev, ki bodo pomladili starajočo se Evropo.

  Je to mogoče? Bomo res morali obrniti hrbet slovenski državi in si ustvarit vzporedne mehanizme, s katerimi bomo poskrbeli za svojo varnost? Seveda se naj neučinkovita država v tem primeru obriše za davke in prispevke.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Policija?? A to obstaja v naši državi?

  • Rožle

   To ne obstaja … sigurno pa obstaja milicija ..

  • sunday

   obstaja, obstaja, ko gre za kaznovanje slovencev – obstaja !!!

 • sunday

  da bi policija zatajila na celi črti, to pa že ne, saj pišejo kazni slovencem tudi, če ni nič zagrešil – bilo je kakšen dan nazaj. policija je samo še “balonsko-radarska” naveza proti državljanom slovenije in nobena varnost, k njim se ne moreš zateči in prositi pomoči – seveda je drugače, če si musli satanov iztrebek !!!

 • Janez Kepic-Kern

  IZTOK PUŠNIK=F.TUNEK, “RDEČI BALON”, “DUHEC” ITD.
  NISO
  IZRAZILI NOBENEGA SOČUTJA
  DO
  UGRABLJENEGA GOSPODA MORAVCA.
  ZATO
  TA SPODNJI ZAPIS

  RAZVESELJIVA, UPAJMO – RESNIČNA VEST.

  ŠALA

  RAZVESELJIVA, URADNO ŠE NE POTRJENA VEST !

  PO LJUBLJANI SE GOVORI,
  DA SO AFROISLAM MIGRANTI
  POSTALI
  POZORNI NA – “DUHCA”, NA “RDEČEGA BALONA” , NA IZTOKA PUŠNIKA=F. TUNKA ITD.
  IN DA SO
  JIH – UGRABILI
  NJIH
  TER
  TUDI NEKAJ – POLITIČNIH
  IN EX KP, ZK KOMENTATORSKIH – PODPORNIKOV – NEUREJENIH AFROISLAM MIGRACIJ !
  ZLASTI
  SE V NENAVADNEM POLOŽAJU – UGRABLJENCEV
  BAJE
  NAHAJAJO “ŽAL NAŠI” PROVOKATORČKI – S TEGA OK PORTALA NOVE 24 TV !
  NJIH
  AFROISLAM UGRABITELJI SO IZ NEKIH – SE ZDI – KANIBALSKIH
  PLEMEN AZIJE IN AFRIKE .
  UBOGE
  “RDEČEGA BALONA, IZTOKA PUŠNIKA=. TUNKA, DUHCA in ostale
  imajo baje – KANIBALSKI – afroislam migranti
  UJETE IN ZVEZANE
  NEKJE V KOČEVSKIH GOZDOVIH !
  Kanibalski afroislam migranti – KURIJO OGENJ !
  Gladijo se po trebuhih in cmakajo, se oblizujejo
  ter
  KAŽEJO
  NA RDEČEGA BALONA, NA IZTOKA PUŠNIKA, NA – DUHCA ITD.
  IN
  GOVORIJO : KEBAB, KEBAB, KEBAB – MLJASK !
  UH !
  Čuden konec življenja
  se obeta – se zdi
  RDEČEMU BALONU, F.TUNKU=IZTOK PUŠNIKU, DUHCU ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  bolj slabe “kanibalske” šale.

 • holzer

  Ta vlada se očitno igra z živlenji ljudi ob meji.Vidi se da nastali položaj z ilegalnimi migranti podcenjuje in hoče take in podobne incidente celo prikriti.
  Menda se bo resnosti takih problemov s temi ilegalnimi migranti zavedla šele takrat ko bodo kakšnemu sredi Ljubljane vrat prerezali.

 • Lustrator

  Poskusi biti za 1 teden aktiven kritičen državljan ali raziskovalni novinar, pa boš hitro spremenil mnenje glede policijske države. Ali pa tudi ne, saj udbovci ne nosijo uniform.

 • Adolf

  Nobeden več ne bi smel iti na volitve volit te barabe pokvarjene izdajalske – Slovenskega naroda!!!

 • Dada

  Jihaha. Dajmo SDS, zdaj lahko jezdite na ( DO SEDAJ) edinem primeru…ha,ha.ha. Zdaj lahko pišete dva meseca, kajti UGRABITEV AVTOBUSA v Ljubljani vam je spodletela in zdaj si lahko date duška.
  Vso srečo možakarju, nič se mu ni zgodilo. Očitno se je Grims grdo motil. Emigranti niso morilci in posiljevalci. Policija je ugotovila, da so rabili prevoz.
  Policija je dobila storilce, ovadila, pripeljal pred sodnika in sodnik jih je zaprl. BRAVO, KLASIČNO DOBRO OPRAVLJENO.

 • Nata

  Policija pa seveda zeloooooo natančno preiskuje in seje zmedo med državljane
  Kar so posejali, je že dalo rezultate.S takim ravnanjem zelo pomagajo komunjaram pri njihovem trudu za EU Parlament !!
  Torej, je ta dogodek bolj koristil NJIM, kot NAM !!
  Tole kroži na FB

  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/nakljucje-svetnica-sds-druzinsko-povezana-z-ugrabljenim-miroslavom-181669?fbclid=IwAR06Ayl58zlpad1T6VH1IXKgwyTl1TSb6gmrGwbDAi568xEkSOH9EDPvg68