Policisti prijeli drzna tatova v Ljubljani

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Policisti  Policijske  postaje  Ljubljana  Center  so v torek, 15. 6. 2021, odvzeli  prostost 43- in 49-letnima državljanoma Romunije, ki sta osumljena, da  sta 9. in 10. junija 2021 v središču Ljubljane in v Mostah izvršila 3 tatvine na posebno predrzen način.

Ugotovljeno je bilo, da sta vse tri oškodovance opazovala  pri  dvigu  gotovine  v  banki, nato pa jim sledila in čakala na priložnost,  ko  bosta  oškodovancu  lahko  odtujila gotovino. V Mostah sta hodila  za  oškodovancem v trgovini,  nato  pa se je eden izmed njiju pri blagajni  zaletel v  oškodovanca, ter mu pri tem iz žepa odtujil nekaj čez 1000 evrov gotovine.

V drugem primeru sta oškodovanca zasledovala po središču Ljubljane, ga poskušala zamotiti z zemljevidom in spraševanjem o poti, pri tem pa je eden oškodovancu segel v jakno in mu poskušal odtujiti gotovino. Pri  tem  ga  je  oškodovanec  zalotil,  zato sta s kraja zbežala.

V tretjem primeru sta se v lokalu približala oškodovancu za pultom, z glasnim vpitjem naredila  zmedo,  med tem pa je eden od storilcev segel v torbo oškodovanca
in  mu  odtujil  nekaj  manj  kot  1000 evrov gotovine. Oba so včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ki jima je odredil pripor.

PU Ljubljana, Demokracija