fbpx

Policisti zasegli več kosov orožja, eksplozivov in kar 13 kilogramov prepovedane droge!

vir: Utrip Ljubljane

Policisti Policijske postaje Medvode so v začetku tega meseca po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 43-letnemu osumljencu na območju Medvod našli prirejen laboratorij za gojenje prepovedane droge konoplja.

Pri tem so zasegli okoli 13 kilogramov prepovedane droge konoplja in konopljine smole. Prav tako so bili najdeni in zaseženi pripomočki za gojenje. Pri osumljencu so našli tudi revolver, pištolo, teleskopsko palico in več streliva za različno orožje.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami ter zaradi nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.

vir: Utrip Ljubljane

Zasegli več kosov nelegalnega orožja in eksplozivov

V drugem primeru so Hrastniški policisti zbirali obvestila zaradi suma posedovanja nelegalnega orožja.

vir: Utrip Ljubljane

Na podlagi pisne odredbe so včeraj opravili hišno preiskavo pri 65-letnemu občanu Hrastnika. Pri hišni preiskavi je bilo zaseženih več kosov nelegalnega orožja in eksploziva.

vir: Utrip Ljubljane

Zaseženih je bilo pet lovskih pušk, revolver in več kosov streliva, eksploziv in več kosov petard. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zaradi suma kaznivega  dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Prav tako bo uveden postopek o prekršku zaradi kršitev določil Zakona o orožju in zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Utrip Ljubljane