Poljčane: Znan izvajalec del urbanega medgeneracijskega parka

Datum:

Na ponovni javni razpis občine Poljčane za gradnjo Urbanega medgeneracijskega parka pri glasbeni šoli se je prijavilo le eno podjetje, in sicer podjetje KRT Gradbeništvo iz Slovenske Bistrice, ki je za izgradnjo ponudilo ceno 223.414 evrov. Razpis so ponovili, saj je bila na prvem ponujena cena višja od predvidenih in možnih zagotovljenih proračunskih sredstev.

Po navedbah portala Bistrican.si je poljčanski župan Stanislav Kovačič zdaj pojasnil, da je nova ponudba podjetja Krt Gradbeništvo sprejemljiva in bo sprejeta.

Občina Poljčane je za ureditev Medgeneracijskega parka pri Glasbeni šoli Poljčane že v začetku leta sprejela projektno dokumentacijo, pridobila je tudi gradbeno dovoljenje.

Lokacija predvidenega parka je trenutno travnata površina v središču naselja, južno od tržnice. Območje na severu omejuje potok Brežnica in nov podvoz ceste pod železnico, na vzhodu Bistriška cesta, na zahodu travnata brežina pod parkiriščem slovenskih železnic, na jugu pa objekt (glasbena šola) z manjšo zazelenitvijo.

Urbani medgeneracijski park v središču Poljčan bo namenjen vsem generacijam.

Moje Podravje

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...