“Požar leta” je bil podtaknjen – Hrvaška policija v Šibeniku priprla 51-letno piromanko, ki se zdravi zaradi psihičnih težav

Požar v Šibeniku, največji v letošnjem letu na Hrvaškem, s katerim se je več kot 200 gasilcev borilo 24 ur, je bil podtaknjen.

Potem ko so hrabri hrvaški gasilci ob pomoči vojske in nekaj dežja tekom nedeljskega dne vendarle uspeli ukrotiti največji letošnji požar pri naših južnih sosedih, ki je izbruhnil v soboto nekaj pred 14. uro pri kraju Dubrava pri Šibeniku, zdaj na dan prihajajo podrobnosti o razlogih, zakaj je gorelo. Policija sumi, da je bil požar namerno izzvan, zanj pa naj bi bila odgovorna 51-letna domačinka, ki se po poročanju Šibeničkega portala zdravi za psihičnimi težavami. Žensko so zgodaj popoldne priprli, ker pa je trenutno kriminalistična preiskava še v teku, ministrstvo za notranje zadeve dodatnih pojasnil za javnost ni želelo dajati.

Kot je popoldne za hrvaške medije kratko pojasnil hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović, naj bi policija našla neposredne dokaze, da je bil požar v okolici Šibenika, zaradi katerega je zagorelo celo na avtocesti A1 in na cestninskih postajah, evakuirati pa so morali tudi več vasi, delo piromanke.

Kot piše Večernji list, gre za žensko, ki je osumljena, da je pred dvema letoma, med 18. in 23. julijem 2017, na področju Dubrave podtaknila sedem manjših požarov, ki pa so jih k sreči gasilci hitro obvladali. Vse požare je zanetila na območju gozdov ali smetišč pa tudi na parceli svojega soseda, kjer naj bi uporabila celo improvizirane bakle in vžigalnik. Požare je zanetila tako, da je z oljem polivala suhe kuhinjske krpe, star papir, suho travo in nizko rastje. Oškodovanci so žensko bremenili za več kot 200 tisoč kun škode. No, šibeniško okrožno sodišče je pred dvema letoma odločilo, da ženska ni kriva, saj ima hude psihične težave, a se je lahko pod nadzorom zdravila na prostosti.

Medtem pa je šef šibeniških gasilcev Slavko Tucaković za hrvaške medije potrdil, da so do nedelje zvečer požar popolnoma obvladali. Gasilska intervencija, ki je trajala polnih 28 ur, bo sicer državo stala blizu 5 milijonov kun (okrog 700 tisoč evrov), medtem ko skupna škoda še ni izračunana, je pa zgorelo 900 hektarjev površin. Poškodovani so bili tudi štirje gasilci, a nihče ni v življenjski nevarnosti.

Tibor Ferk

 • xtc

  Neuradno se je izvedelo ,daje članica SDP kar je v SLO identično SD ali ZKS pod poveljstvom MK.
  Psihični bolniki torej?
  Nevarni državi?

 • Viktorh

  Včasih so rvatj takšne zdravili z elektrošoki.

 • anzek

  No, novinar bi lahko dal kakšen podatek več. To sem izbrskal na spletu, seveda so to nepreverjene novice:

  Mara Junaković iz sela Dubrave kod Šibenika uposlenica HAC-a na naplatnoj kućici na čvoru. Sva zemljišta na kojima je Mara Junaković podmetnula požare u blizini su guste borove šume kojom je okružena Dubrava. Inače, u ovom naselju južne Dubrave nadomakmak Šibenika, u kojom žive obitelji Relje i Junakovići, brzo se pročulo u uhićenju i pritvaranja njihove sumještanke, koja ih je itekako uznemiravala i zabrinjavala proteklih sedam dana podmetanjem vatre tijekom noćnih sati. Mještani su ostali zatečeni i šokirani spoznajom, da je riječ o 51-godišnjoj Mariji Mari Junaković, skromnoj obiteljskoj ženi, majci dviju kćeri
  Sve ovo pod navodima je napisao novinar Ante Talijaš u nečemu što se zove “šibenski”.

 • GverilaStyle

  No tako se požig reši….z arestom odgovornega….pri nas v slovenistanu pa veselo deponije požigajo in nikome ništa!!!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!