Prenova Glavnega trga se še ni niti začela, pa se že zapleta?

Foto: e-Maribor

Župan Arsenovič se očitno zapleta s prenovo “njegove” drage Koroške ceste. Kje se je začel zaplet? Pri izbiri tlakovcev. Z zavoda za varstvo kulturne dediščine sporočajo, da izbira materiala za tlakovce za prenovo Glavnega trga in Koroške ceste ni njihova naloga, se pa bodo ogleda testnih polj udeležili; a ob tem vztrajajo pri uporabi pohorskega granodiorita.

Začetek prenove Glavnega trga ni odvisen od soglasja zavoda za varstvo kulturne dediščine, saj je ta kulturnovarstveno soglasje k projektni dokumentaciji izdal že leta 2012, novelacijo pa leta 2018. Ustreznost materialov in skladnost s projektno dokumentacijo namreč ugotavlja avtor projekta in v fazi izvedbe gradbeni nadzornik. ZVKDS bo pri izvedbi prenove opravljal le konservatorski nadzor nad deli.

“Pri javnih naročilih ne moremo preferirati samo enega ponudnika. Na občini si želimo predvsem, da bi zavod dal zeleno luč za nabavo materiala, preden bi ga Nigrad kot izvajalec nabavil. Da prevzamejo odgovornost in pred začetkom del povedo, ali je določen material primeren ali ne. Z drugimi besedami, želimo, da novi videz Glavnega trga potrdijo, preden Nigrad Glavni trg razkoplje,” pa odgovarja podžupan Samo Peter Medved.

Kako se bo zaplet, preden se je prenova sploh začela, tudi končal, pa bomo videli kmalu!

Več si oglejte na portalu e-maribor.si

 • Aton

  Arsenović po poti Jankovića. Dvajset let zamude… Dokaz, kako zaostali so Mariborćani.

  • Steiermark

   Mariborčani? Ali morda misliš tisti, ki si jih je ludožerec sposodil od solatjeka in so za Mariborčane, oni izbrali pokveko, ki bo dokončno srbizirala in uničila štajersi Maribor!

 • Andrej

  Da ne bo pozneje nepotrebnih stroškov naj ob robu pustijo en kup kock. Bodo prav prišle.

 • Novo Jutro

  Če bi na tak način gradil svojo hišo je ne bi nikoli imel. ONI si pač to lahko privoščijo saj jih vedno bolj čudaški Maribor podpira. JUTRI VSI NA SHOD !!!!!!!