Priprave na 29. državno razstavo Dobrote slovenskih kmetij

Foto: Spodnje Podravje

Objavili razpis in pravilnike o ocenjevanju izdelkov na letošnji razstavi.

V teh dneh se na Ptuju največ govori o pustnem dogajanju, vendar je v ospredju še ena ptujska tema, prav tako povezana s tradicijo in to je državna razstava Dobrote slovenskih kmetij. Letošnja bo že devetindvajseta zapovrstjo in na Ptuju so se te dni že pričele priprave na osrednji slovenski kulinarični dogodek, ki bo od 18. do 20. maja v Minoritskem samostanu na Ptuju.

Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj zelo odmevno in dobro obiskano razstavo pripravlja v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije in preostalimi kmetijsko-gozdarskimi zavodi po Sloveniji ter ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP). Tako kot v preteklih letih bodo tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije in podeljena bodo priznanja za kakovost in znaki kakovosti. Ocenjujejo se: izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sokovi in nektarji, žgane pijače, suho sadje, vina, sadjevci, domače marmelade in džemi, kompoti, konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki, med ter čaji.

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ