fbpx

Priznanje Združenja domoljubnih novinarjev Slovenije za novinarske dosežke prejel urednik Nova24TV Aleksander Rant

Voditelj in odgovorni urednik informativnega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Priznanje Združenja domoljubnih novinarjev Slovenije za novinarske dosežke je prejel voditelj ter urednik informativnega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Združenje domoljubnih novinarjev Slovenije (ZSDN) je v ponedeljek organiziralo okroglo mizo z naslovom Svoboda, ali jo še poznamo?, ki je potekala v Medijskem centru Andreja Slavka Uršiča v Ljubljani.

Na okrogli mizi so sodelovali Peter Jančič, novinar in urednik; Jan Zobec, pravnik, vrhovni sodnik in nekdanji ustavni sodnik, ter Vasko Simoniti, zgodovinar in nekdanji minister za kulturo. Pogovor je povezoval glavni in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak. Po pogovornem večeru je bilo podeljeno tudi priznanje za novinarske dosežke v letu 2019, ki ga je prejel urednik in novinar Nova24TV, Aleksander Rant.

Za dosežke v letu 2018 je častno plaketo Andreja Slavka Uršiča prejela novinarka Demokracije Petra Janša, ki se je angažirala z raziskovalnim novinarstvom v zvezi s krivično obsodbo dr. Milka Noviča in z dogajanjem na Kemijskem inštitutu. Medijski center Andreja Slavka Uršiča, ki je bil odprt letos spomladi, nosi ime po novinarju, uredniku in disidentu Andreju Slavko Uršiču, rojenem v Kobaridu. Večji del kariere je preživel kot urednik in časnikar v Trstu, kjer je urejal tudi glasilo Demokracija. Po drugi svetovni vojni so ga ugrabili in umorili udbovci.

Foto: Polona Avanzo

Demokracija