Priznanje Združenja domoljubnih novinarjev Slovenije za novinarske dosežke prejel urednik Nova24TV Aleksander Rant

Voditelj in odgovorni urednik informativnega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Priznanje Združenja domoljubnih novinarjev Slovenije za novinarske dosežke je prejel voditelj ter urednik informativnega programa Nova24TV Aleksander Rant.

Združenje domoljubnih novinarjev Slovenije (ZSDN) je v ponedeljek organiziralo okroglo mizo z naslovom Svoboda, ali jo še poznamo?, ki je potekala v Medijskem centru Andreja Slavka Uršiča v Ljubljani.

Na okrogli mizi so sodelovali Peter Jančič, novinar in urednik; Jan Zobec, pravnik, vrhovni sodnik in nekdanji ustavni sodnik, ter Vasko Simoniti, zgodovinar in nekdanji minister za kulturo. Pogovor je povezoval glavni in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak. Po pogovornem večeru je bilo podeljeno tudi priznanje za novinarske dosežke v letu 2019, ki ga je prejel urednik in novinar Nova24TV, Aleksander Rant.

Za dosežke v letu 2018 je častno plaketo Andreja Slavka Uršiča prejela novinarka Demokracije Petra Janša, ki se je angažirala z raziskovalnim novinarstvom v zvezi s krivično obsodbo dr. Milka Noviča in z dogajanjem na Kemijskem inštitutu. Medijski center Andreja Slavka Uršiča, ki je bil odprt letos spomladi, nosi ime po novinarju, uredniku in disidentu Andreju Slavko Uršiču, rojenem v Kobaridu. Večji del kariere je preživel kot urednik in časnikar v Trstu, kjer je urejal tudi glasilo Demokracija. Po drugi svetovni vojni so ga ugrabili in umorili udbovci.

Foto: Polona Avanzo

Demokracija

 • Sarah Asenaar

  Luštkan je in primerno ambiciozen. Odlična izbira

  • RATATA

   Zanategnt

   • WISKY 1000

    Ratata topli

    • RATATA

     Makaki. HOT!

 • šmentanamuha

  Men se tud zdi kr v redu tale Aleksander. Tko da čestitke in uspešno še naprej. Mislim, da res ni lahko biti dober novinar.

  • jan Gedli

   Dober je in v še boljšega se bo razvil.

   • šmentanamuha

    Kul, take potrebujemo.

 • Vera

  Iskrene čestitke Aleksandru, saj si je priznanje zaslužil . Vsi,ki ustvarjate TV program in spletno stran ste odlični,saj drugi mediji poročajo površno ali nam pa marsikaj zamolčijo.Le tako naprej .Upam, da nam boste vi na NOVA 24 TV v bodoče ob nedeljskih večerih pripravili še kakšno zabavno oddajo ali pa predvajali kakšen dober slovenski film , katere smo pred desetletji zelo radi gledali.

 • Celcar Mojca

  Bravo!!

 • freedomfighter

  Zdruzenje domoljubnih novinarjev…to pove vse…kaj ima novinarstvo z domoljubjem…novinarstvo naj bi bilo objektivno porocanje o dogodkih in obcitki kot so domoljubje le skodijo objektivnosti…to je kot da starsa vprasas po objektivnem mnenju o tem ali ima pametne ali neumne otroke…stars na tako vprasanje nemora odgovoriti objektivno…isto velja za novinarje ki socustveno navezani na temo o kateri govorijo

 • samotoje

  Mladi mož je razgledan in inteligenten, kar je zelo redka vrlina pri slovenskih novinarjih. Nagrada gre v prave roke.

 • Sylvester Zbregovnik

  Levim medijem pa podarimo…. Prvo nagrado za izdajo domovine!! Čestike Aleksanru..