fbpx

S pomočjo evropskih sredstev obnavljajo muzejsko hišo v Semiču

Foto: belakrajina.si

V Semiču obnavljajo muzejsko hišo, vrednost obnove je dobrih 884 tisoč evrov, od tega bo 320 tisoč evrov evropskega denarja, preostalih 564 tisoč evrov bo občina pokrila z lastnimi sredstvi.

Investicijo izvajajo v okviru projekta Misterion, ki je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014-2020. Obnovljena muzejska hiša bo z novo opremo po obnovi, ki mora biti po pogodbi končana do konca septembra letos, ustrezna za nove vsebine razstav, tudi interaktivne, in prilagojena ranljivim skupinam.

Za dobrih 884 tisoč evrov (z davkom na dodano vrednost, brez davka pa 724 tisoč evrov) bodo obnovili stavbo v celoti in ob objektu zgradili nov prizidek. To pomeni, da bodo na obstoječem objektu v celoti zamenjali ostrešje, stavbno pohištvo, prenovili bodo fasado, rekonstruirali medetažne konstrukcije, predvidena je tudi statična utrditev objekta. V prizidku bodo prostori Turistično-informacijskega centra (TIC), vgrajeno bo dvigalo, sanitarije in podobno. Objekt bo protipotresno saniran, na novo bodo zasnovane strojne in elektro inštalacije, vgrajena bo nova oprema.

Celoten članek si lahko ogledate na portalu moja-dolenjska.si.