Samo na območju PU Novo mesto ujetih preko 700 nezakonitih migrantov

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Novomeški policisti so od sobote do ponedeljka ujeli preko 700 nezakonitih migrantov. Vse obravnavali na območju Posavja. 

V soboto je bilo na območju PU Novo mesto ujetih in obravnavanih 216 tujih državljanov, v nedeljo pa 284 državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Včeraj so jih prijeli dodatnih 225.

Med drugim so bili ujeti štirje državljani Iraka, ki jih je v avtu prevažal 48-letni državljan Ukrajine z dovoljenjem za bivanje v Nemčiji. Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so jih ustavili na avtocestnem počivališču Grič. Ukrajincu so avto zasegli, njega pa privedli na okrožno sodišče v Krškem. Uradni postopki še niso zaključeni.

Podobno je bil na območju Kočevja ustavljen kombi, v katerem je 31-letni Poljak prevažal 17 državljanov Turčije. Vozniku je bila odvzeta prostost saj je osumljen storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje. Postopki s tujci še potekajo.

V Kopru, kjer je čez vikend prišlo do incidenta, v katerem so trije nezakoniti migranti pobegnili mešani hrvaško-slovenski policijski patrulji, pri tem pa huje poškodovali enega policista, so obravnavali 25 nezakonitih prehodov meje.

V Celju so v zadnjih 24 urah obravnavali 37 interventnih klicev, od tega tri klice s področja mejnih zadev in tujcev.

Ž. K.