fbpx

Se je zgodil primorski upor stranke DeSUS?

Predsednik DeSUS Karl Erjavec (foto: STA)

Vse kaže na to, da se po neuspeli kandidaturi z mandatarstvom Karla Erjavca v primorskem delu stranke DeSUS nakazuje upor. Izvršni odbor DeSUS Izola je končal razpravo o tem, kako bi moral delovati DeSUS po neuspeli konstruktivni nezaupnici.

Kakšne sklepe so sprejeli predsednik DeSUS Izola, poslanec Branko Simonovič javno ni želel predstaviti, jih bo pa v torek predstavil vodstvu stranke. Eden od sklepov odbora je namreč bil, da o stališčih ne razpravljajo v medijih, je Simonovič pojasnil za STA.

Poslanec Simonovič je glede na dejstvo, da imata s predsednikom stranke Karlom Erjavcem različna stališča, na izolskem izvršnem odboru predlagal razpravo o tem kakšen naj bo prihodnji status DeSUS v parlamentu.

Simonovič ne bo glasoval po navodilih opozicije

Vodstvo Desus je sicer v četrtek sklenilo predsedniku DZ Igorju Zorčiču sporočiti, da je stranka v opoziciji, Erjavec pa je napovedal pogovor s poslancema stranke Simonovičem in Ivanom Hršakom, ki naj bi imela o tem nekoliko drugačna stališča. Simonovič je med drugim dejal, da bo v DZ težko glasoval proti predlogom, tudi vladnim, ki sledijo ključnim točkam programa Desus, ter da ne more pristati na to, da bo glasoval po navodilih opozicije, piše Žurnal24.

Erjavec jih bo klical kot šolarčke?

Erjavec je za torek predlagal pogovor s strankarskimi poslanci. Simonovič je sicer v petek napoved prvaka DeSUS Erjavca, da se bo o razmerah posamično pogovoril s poslanci DeSUS, tudi z njim, označil za nedemokratične metode sodelovanja. Kot je dejal, se zavzema za to, da bi se pogovorili skupaj, saj se mu zdi način posamičnih pogovorov nekoliko nenavaden.

Utrip Ljubljane