Slovenijo poleg posledic naravne katastrofe ogrožajo še migracije

Fotografija je simbolična. (Foto: AFP)

Policisti so na območju Brežic izsledili in prijeli 252 ilegalnih migrantov. Koprska policijska uprava poroča o 27 prijetih ilegalcih.

Slovenijo poleg posledic naravne katastrofe ogrožajo še ilegalne migracije, saj migranti množično vdirajo na ozemlje naše države.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Dolenjega Kamenja kontrolirali voznika osebnega avtomobila registrskih oznak Črne gore. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Turčije v avtomobilu prevaža pet državljanov Irana, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Turčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avto. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Irana še niso zaključeni.

252 nedovoljenih prehodov državne meje na območju Brežic
Policisti so na območju policijske postaje Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Prilipe, Mihalovec, Jesenice na Dolenjskem, Čatež ob Savi, Bukošek, Brežice) izsledili in prijeli 94 državljanov Afganistana, 67 državljanov Maroka, 36 državljanov Bangladeša, 22 državljanov Pakistana, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Turčije, tri državljane Kube, tri državljane Alžirije in državljana Indije. Skupno torej 252.

Mariborska policija je sporočila, da so nam avstrijski organi vrnili enega ilegalca, tega pa naj bi naši organi vrnili v Italijo, od koder je prišel.

Koprski policisti so jih v zadnjih 24 urah prijeli 27.

Andrej Žitnik