Slovenska mladina na vrhu verujočih med članicami EU

Foto: Stična

Med vsemi državami članicami EU se le še v šestih mladi med 16. in 19. letom identificirajo kot kristjani. Na prvem mestu je Poljska s 83 % mladih. Sledijo ji: Litva s 73 %, Irska in Slovenija z 59 % ter Portugalska s 57 % in Avstrija z 52 % mladih. Študijo so opravili na St Mary’s University v Twickenhamu in na Institutu Catholique de Paris.

Evropske krščanske vrednote, ki so temelj moderne in demokratične družbe, počasi, a zanesljivo izginjajo iz življenja Evropejcev. Zato smo lahko toliko bolj ponosni na mlade Slovenke in Slovence, ki odkrito povedo, da so kristjani. Ta podatek nas navdaja z upanjem, da le ni vse izgubljeno v deželi pod Alpami. Navkljub trudu slovenske skrajne levice, da bi se vse, kar je krščanskega v Sloveniji, enostavno prepovedalo. Za slovenske levičarje je namreč največji greh biti vernik, biti kristjan. Z drugimi verami nimajo takih težav. Še več: odkrito jih podpirajo in zagovarjajo.

A le pogumno. Slovenska katoliška tradicija ima močne korenine in veliko mladih poganjkov, ki bodo poskrbeli, da slovenski rod ne bo umrl.

Več si lahko ogledate na portalu utrip-ljubljane.si.

 • Anton

  Ker sem večni pesimist vidim samo tiste mlade ki se Slovenskemu krščanstvu le nasmihajo in posmehujejo. Pravjo da je to ful kr neki.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Saj, to je tvoj probem, da si namreč večni pesimist.

  • Cucurbita Pepo

   Prav nič ni narobe s posmehovanjem neumnih idej

 • DJURO SUMAR

  Zakaj torej venomer poslušam, da državo vodijo komunisti? Očitno jo vodijo Katoliki. Tito je rad dejal takole: Državi, ki ima takšno mladino, se ni treba bati bodočnosti.

  • Borut Stari

   Evropske krščanske vrednote, ki so temelj moderne in demokratične družbe, počasi, a zanesljivo izginjajo iz življenja Evropejcev. Zato smo lahko toliko bolj ponosni na mlade Slovenke in Slovence, ki odkrito povedo, da so kristjani. Posebej zaradi 73 letne ultra levičarske in multi kulti politike.

   • DJURO SUMAR

    Mene kar razganja od ponosa.

    • Borut Stari

     Pazi, da te ne raznese.

   • Vera

    LGTB se razvija zadnjih par let po zaslugi SMC-ja in stranke ” levica ” Meščeve , Violetine itd. – Žal !

    • Borut Stari

     Zatiranje sindroma dolgoletnega pranja možganov je in bo težavno zaradi stalne obnove verstva v komunistično ideologijo. Ideologijo, ki je uničila stotine milijonov ljudi. Nenehno se producirajo njeni novi in novi “duhovniki”. Zločinska vzhodna Evropa. SSSR, SFRJ, Kambodja-rdeči Kmeri. in večina tretjega sveta.V imenu komunistične ideologije je bilo v miru pomorjenih več nedolžnih ljudi kot v vseh vojnah v zgodovini.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Država je propadla, ker je bila proti
   – krščanska. Kaj še nisi dojel da je sfrj propadla. Piše se leto 2018.

   • DJURO SUMAR

    Bumbar, govorimo o državi Sloveniji. Tisto, kar je dejal Tito, velja sedaj za Slovenijo, saj je to slovenska mladina.
    Jugoslavija pa ni propadla, temveč so jo uničili zahodni imperialisti.

    • Capi

     Ajejej, kakšne nebuloze……

 • Janez

  Pol pa ni problema ane.

 • Cucurbita Pepo

  “Evropske krščanske vrednote, ki so temelj moderne in demokratične družbe, počasi, a zanesljivo izginjajo iz življenja Evropejcev.” Temelj moderne in demokratične druźbe so sekularne vrednote! Ko je bila na oblasti cerkev je “objektivna” morala narekovala da kurijo ženske zaradi izvajanja črne magije! Da ubijejo soseda če ga opazijo delat v nedeljo! V bibliji so navodila kako pretepat sužnja! Kamenjanje homosexualcev!… z razlogom je v razvitih demokracijah cerkev ločena od države, z razlogom morale ne temeljimo na pravljicah! V Evropi je za razliko od bližnjega vzhoda prevladal razum!

  • Lustrator

   Nimaš pojma ne o krščanskih vrednotah, ne o Evropi, ne o sekularizaciji. Mrena komunistilnega agitpropa ti je zameglila oči in tako pišeš takšne bučke kakršne imaš v avatarju. Evropa je postala velesila šele ko se je poenotila v vrednotah in bo izgubila svojo ne le identiteto, ampak tudi posvetni položaj v svetu v trenutku ko bo dokončno moralno kapitulirala. Žal nismo daleč.

 • Lustrator

  Ta raziskava bi bila sicer vzpodbudna, če bi tudi zares držala, tako pa žal nimamo enega samega dokaza o manifestaciji te krščanske identitete v stvarnosti, ampak ravno nasprotno; večina jugoslovenceljske mladine ne le da ni konservativne in vzgojene v kakršnihkoli morelnih standardih, ampak ideološko pripada liberalistični, skrajno komunistični struji svetovnih nazorov. Kje so bili vsi ti samoidentificirani kristjani ko so jim v šole vsiljevali LGBT, OF in Jugo ideologijo? Kje so na vsakokratih volitvah? Kje ob državnih praznikih, kje ko je potrebno zaščititi vrednote samostojne Slovenije medtem ko zapirajo glavne osamosvojitelje? Kje so bili v času razprav in zborovanj o družinskem zakoniku, kje v primeru koroških dečkov- o krščanski mladini ne duha ne sluha. Ne rečem, da mladaine, ki hodi v cerkev v Sloveniji ni, jo je pa krepko premalo, pa še tisti, ki hodijo, neredko o sami biti krščanstva vedo zelo malo. A niso krivi sami, pač pa predvsem starši, šolstvo in mediji. Če bi bil vsak drug mlad Slovenec kristjan, ne bi v parlamentu imeli niti ene same rdeče vlade, tako pa je ravno nasprotno. Če bi bil vsak drugi mlad Slovenec kristjan, bi cerkve ob nedeljah pokale po šivih in bi bili v Evropi med vodilnimi po številu duhovnih poklicov, ne pa nasprotno. Nekaj je močno narobe s to našo zlagano moralo – imeti se za demokrate, še ne pomeni da si demokrat, imeti se za kristjana, še ne pomeni da si kristjan.

  • Sarkazem

   Bo kar držalo, lustrator in freedomfighter imata prav! Tezko bi kaj dodal.

 • freedomfighter

  Sej bi vrjel ce nebi pozabili omeniti hrvatov ki so dosti bolj verni od nas pa tudi da vec kot 50 posto mladih vrjame v bog mocno dvomim ker jih poznam veliko pa jih je zelo malo vernih pa se manj takih ki bi hodili v cerkev

 • Striker

  Zadevo lahko poenostavimo, vsi, ki se čutijo prpadnike RKC naj plačajo letno članarino, mladi do 18 let 12,00€. od 18-65 let 120,00€ in nad 65 let 24,00€. Potem se bo iz vplačil jasno videlo, koliko imajo članov. in ker članarina ni obdavčena, ni problema. Že sedaj se vidi iz podatkov FURS, da odstotek od dohodnine, ki ga lahko nameniš tudi cerkvi veno bolj upada.

 • Saj tudi za desnico je največji greh če si kristjan, vsaj če si kristjan druge veje, natančneje pravoslavne. Za njih je to hujše če si musliman ali ateist.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!