fbpx

Slovesnost v Poljčah: “Ne uničujte vrednot slovenske osamosvojitve. To je temelj samostojne in neodvisne Slovenije.”

Slovesnost ob 32. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti ”POLJČE 1990-2022” (foto: Facebook)

“Ne uničujte vrednot slovenske osamosvojitve. To je temelj samostojne in neodvisne Slovenije,” se je jasno glasilo sporočilo sobotne slovesnosti ob 32. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti. Potekala je v dvorani v Poljčah, prisotne pa je nagovoril tudi nekdanji premier in predsednik SDS Janez Janša.

Sinoči  je v Poljčah potekala slovesnost ob 32. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti. Slovesnosti so se udeležili tudi predsednik SDS Janez Janša, podpredsednik stranke Aleš Hojs, poslanka Alenka Jeraj ter predsednik Slovenske demokratske mladine Dominik Štrakl.

V Poljčah na Gorenjskem je sinoči potekala slovesnost ob 32. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti, priredilo pa se je tudi srečanje članov in članic poslanskega kluba DEMOS. “Srečanje članov in članic poslanskega kluba DEMOS v Poljčah. Tu smo novembra 1990 sprejeli najusodnejšo politično odločitev v zgodovini slovenskega naroda ter omogočili, da si je narod na plebiscitu 23. decembra 1990 prvič resnično pisal sodbo sam. Njen sad je samostojna Slovenija,” je zapisal Janez Janša na Twitterju.

Dvorana v Poljčah je bila natrpana kot Okrogla dvorana Cankarjevega doma v času slovenske pomladi. Sporočilo je bilo jasno: “Ne uničujte vrednot slovenske osamosvojitve. To je temelj samostojne in neodvisne Slovenije.” Slovesnost je pripravilo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), nagovor pa je imel predsednik Združenja VSO Lojze Peterle. Uvodoma je dejal, da se je DEMOS novembra odločil za izvedbo plebiscita o samostojnosti Republike Slovenije. “Če ne bi bilo zmage Demosa, ne bi bilo Poljč.”

Slovesnost ob 32. obletnici odločitve o slovenski samostojnosti (foto: Facebook)

Janez Janša je v svojem govoru med drugim poudaril: “Združenje VSO je nastalo zato, ker so vse pristojne institucije za posredovanje vrednot osamosvojitve zatajile.”

Tanja Brkić