fbpx

Sobotno zbiranje starih aparatov in nevarnih odpadkov v Trbovljah

Foto: epa

To soboto, 15. maja 2021 bo v trboveljski občini potekala dvojna zbiralna akcija. Zbirali se bodo nevarni odpadki iz gospodinjstev, primestne krajevne skupnosti pa bo obenem obiskala tudi mobilna zbiralnica starih aparatov (veliki gospodinjski aparati (pralni in pomivalni stroji, štedilniki), termoakumulacijske peči, hladilno zamrzovalni aparati, mali gospodinjski aparati (mešalniki, feni, telefonski aparati, vrtalni stroji ipd.), televizorji in računalniki, baterije in akumulatorji).

Točke zbiranja odpadkov na podeželju bodo pri gasilskem domu in sicer na Dobovcu se bo odpadke zbiralo med 8.00 in 9.30 uro, nadaljevalo v Čečah od 10.30 do 12.00, nazadnje pa bodo nevarne gospodinjske odpadke in stare aparate (delujoče in nedelujoče) odpeljali izpred gasilskega doma v Kleku in sicer od 12.30 in 14.00 ure.

Na zbiralnih točkah v mestu pa bodo zbirali le nevarne odpadke iz gospodinjstev (odpadna jedilna in motorna olja, akumulatorji in baterije, ostanki barv, lakov in topil, stara zdravila, pesticidi, druge nevarne kemikalije, neuporabni termometri, neuporabna kozmetika in čistila ter embalaža pod pritiskom)od 15.00 do 16.00 na dvorišču Toplarne Polaj (Opekarna 27a) od 16.00 do 17.00 na Sallauminesu na parkirišču za trgovino Mercator in od 17.00 do 18.00 pri vhodu na dvorišče Komunale Trbovlje (Savinjska cesta).

Nevarne odpadke iz gospodinjstev bo na vseh lokacijah možno oddati v zbiralnik družbe EKOL, za zbiranje starih aparatov pa bo nameščen mobilni zbiralnik družbe ZEOS.

Naše Zasavje