Šokantni podatki: Tega Slovenija ne bi zmogla več dolgo …

Foto: epa

To je bilanca nezakonitih prehodov državne meje v zadnjih nekaj letih. Številke kažejo, da se je število nezakonitih prehodov na slovenski južni meji v štirih letih povečalo za kar 14-krat. V letu 2019 pa se je skoraj podvojilo glede na leto 2018. Ob tem se v svetu ni zgodilo prav nič, s čimer bi lahko opravičevali te nezakonite prehode. Trend tudi pokaže, da se je število nezakonitih prehodov čez slovensko južno mejo izrazito povečal v času zadnje vlade pod vodstvom Marjana Šarca.

Nezakoniti prehodi po letih, povečanje kar 14-kratno:

Leto 2016 1.148
Leto 2017 1.930
Leto 2018 9.149
Leto 201916.099

Vir: Policija

V letih od 2016 do 2019 je slovenska policija skupno prijela in obravnavala 28.326 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Leta 2016 je slovensko južno mejo nezakonito prestopili 1148 tujcev, leta 2017 je bilo teh 1940, v letu 2018 se je to povečalo na 9149 in lani je bilo teh 16.099.

Povečanje v letu 2019 glede na leto 2016 je bilo kar 14-kratno. Število nezakonitih prehodov se je izrazito povečalo v letu 2018, v letu 2019 pa je dobesedno eksplodiralo.

Poročilo Policije za leto 2019
Policija je v petek objavila poročilo o prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo. V letu 2019 so prijeli 16.099 nezakonitih migrantov, kar je skoraj 74 odstotkov več kot leto pred tem. Med prijetimi se jih je največ izreklo za državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Izredno pa narašča število tistih, ki se izrečejo za državljane Maroka, Bangladeša in Turčije. Narašča tudi število tistih, ki navajajo, da so državljani ostalih tretjih držav. Število Sirijcev je le nekoliko višje kot leto pred tem, število Irancev je v upadu.

Migranti povsod, meja ni varovana
Največ nezakonitih prehodov so obravnavali policisti na območju policijskih uprav Koper in Novo mesto (približno po tretjino vseh), izredno narašča število nezakonitih prehodov tudi na območju PU Ljubljana, ki zajema tudi kočevsko-ribniško območje. Iz tabele pa je razvidno, da število prijetih narašča pravzaprav po vseh policijskih upravam. Celo na območju PU Kranj so jih lani prijeli 21. Vse to kaže, da nezakonite migrante primejo daleč stran od meje in da državna meja še zdaleč ni ustrezno varovana.

Približno tretjina policiste zelo obremenjevala
Nadalje podatki kažejo, da je v letu 2019 namero podaje prošnje za mednarodno zaščito (azil) podalo 4991 nezakonitih migrantov ali skoraj tretjina vseh. To pomeni, da so policisti s temi obravnavami imeli zelo veliko dela, izpolniti so morali okoli 25 različnih obrazcev, kjer obravnava traja dlje časa, navzoči so morali biti tolmači in podobno, nuditi so jim morali preskrbo (prehrano), nato pa jih odpeljati še v azilni dom. Vse to je, seveda, povezano tudi z visokimi stroški, ki gredo v breme vseh nas.

Med tistimi, ki so podali namero podaje prošnje za azil, se jih je največ izreklo za državljane Alžirije, sledili so državljani Maroka, Afganistana, Pakistana, Irana, Iraka, Bangladeša, Turčije, Sirije, Tunizije in ostali. Policija navaja, da se število ilegalnih migrantov, ki izrazijo namero podaje prošnje za azil povečuje. Po oskrbi in nastanitvi v azilnih domovih ti namreč pogosto izginejo. Odšli naj bi v svoje dejanske ciljne države. Med njimi je še vedno največ državljanov Alžirije.

Slovenski policisti so lani tujim varnostnim organom vrnili 11.149 migrantov, od tega največ na meji s Hrvaško (11.026). Največ so vrnili tistih, ki so se izrekli za državljane Pakistana. Tuji varnostni organi so v Slovenijo vrnili 643 oseb. Iz policijskega poročila je razvidno, da se je trend števila nezakonitih prehodov v letu 2019 glede na leto 2018 strmo povečal. Stvari so se nekoliko zmanjšale z oktobrom, kar pa je povezano z letnim časom, trend povečanja se pričakuje spomladi.

Na dan 6. februar 2020 je bilo v Sloveniji 725 oseb s priznanim azilom in 298 prosilcev za azil. Skupno je to 1023 tujcev.

 • rubec

  Če človek križem gleda, so številke iz leta 2019 le navadne črke.

  • WISKY 1000

   Med očmi mu jih veliko pobegne,ima mrtvi kot.

 • samotoje

  Zlovenija veri gud for azil. Meni frends.

 • Artur

  Trend tudi pokaže, da se je število nezakonitih prehodov čez slovensko južno mejo izrazito povečal v času zadnje vlade pod vodstvom Marjana Šarca.
  Marjan Šarec pa kar na drugem mestu po anketah za podporo na naslednjih državnozborskih volitvah. Levim norcem še psihiatrija nebi pomagala, ker imajo že toliko skurjene možgane, da so vsi samo še za deportirat na samotni otok daleč od civilizacije, ker so zaradi tega možganskega stanja že nevarni tudi za ostalo kolikor toliko normalno populacijo.

  • WISKY 1000

   Še za v Venezuelo jih je škoda,bi še bolj obubožala kot je.

  • DOMOVINSKA LIGA

   Bi bilo treba mal Dachau obnovit za te levičarje.

  • Slovenec

   Pa tudi veliko jih je neopredeljenih pred volitvami, potem pa razumi kdor more.

 • tasilo

  Takole je policajskega ministra Kljukca opisal Milčinski:

  “V Butalah so imeli občinskega hlapca, ob delavnikih je goved pasel in lenobo, ob nedeljah in praznikih pa si je na glavo poveznil kapo, ta kapa je bila rdeče obšita, v roko je vzel helebardo ali sulico in je bil policaj, strah vseh tolovajev.”

  • Peter

   Kakšen žlahten jezik je gojil g. Milčinski. Velikokrat vzamem v roke Butalce in uživam.
   Pa tudi Blaž Ogorevc je izjemen stilist, no.

  • tomven

   V piko zadet opis križemgledega.

 • AGA

  Značilno za astrofizike da majo potoučene glave

 • hajduk

  Koper in Novo mesto, oba centra mejita na nekoč slovensko Istro, kamor je Tuđman po osamosvojitvi naselil svoje ustaše, ki jim je delil hiše in zemljo, kot nagrade za obrambo Hrvaške. Tako je izgnal hrvaške srbe in asimiliral hrvaške slovence ob enem, čez celo državo so razpeljali razvejane tihotapske žile, po kateri se je nekoč pretakalo orožje oziroma kriminal. In te kanale danes izkoriščajo trgovci z ljudmi, Nemčija ali nekdo drug zaposluje milijone teh norcev, ostali pa jih švercajo čez meje in s tem še malo napolnijo črne vojaško policijske fonde.
  To so Nato operacije, ki pokrivajo celo EU in bližnji vzhod, cel sever Afrike in vzhodno Evropo, zato je to mogoče, po mojem skromnem mnenju. Kam to pelje in zakaj to delajo pa lahko sklepam iz bosancev in albancev, ki se delijo v naše.kraje, kjer pravkar potekajo obsežna gradbena dela in se prenavljajo tudi železnice, mrgoli od čefurjev, nihče ne razume kje živijo, kdo jih plačuje in kakšne delovne vize imajo, ni pa nobenih drugih tujih migrantov, kar je najbolj čudno.

 • ljubinica

  Vemo, kdo unicuje evropske narode.
  In vemo zakaj. Iz mascevanja.
  Poslusam Izraelca, ki govori: “Izrael ni multikulturna drzava. Izrael je judovska drzava. Judovska nacionalna drzava” .
  Ko pa podobno trdi Orban za Madzarsko, ga globalno judovstvo zmerja s fasistom, populist om, rasistom, ksenofobom….
  Ni cudno, da “antisemitizem spet dviga svojo grdo glavo”

  • hajduk

   Brez britanske naveze, bi lahko bili židi edino tiho oziroma tam itak ne bi bilo več nobenega.

 • Edi Puc

  ahhh……na mejo je potrebno postaviti vlak in jih odpeljati v Nemčijo ali italijo oz. Francijo. Če jih zavrnejo pa nazaj v Koper in nazaj v Turčijo. Amen

  • ljubinica

   Zakaj bi jih mi kamorkoli vozili?
   Na meji jih je potrebo vrniti na Hrvasko.
   Ce jih pa Nemcija zeli, naj poslje ponje letalo..
   Ne pa da se brez dokumentov potikajo po 10ih drzava .. .

   • Slovenec

    Točno.

    • Joc 52

     To tudi jaz podpiram…na racun merklove

   • sunday

    v vsakem primeru jih je potrebno pobijati !!!

 • WISKY 1000

  Mladino za 6 mes.v vojsko in na mejo poslat.

  • Rožle

   Na obuko .. kar takoj na mejo ..

   • Joc 52

    In Vardo za instruktorje, specialce pa da jim skornje cistijo

  • hajduk

   Točno tako, saj lahko grejo takoj na teren, pri nas ni nobene vojne, de bodo že sproti učili bojevat na terenu.

 • tramal

  Zadnji čas da je šipter šarec pobegnil iz vodstva vlade,drugače Slovenije čez eno leto nebi bilo več .

 • tramal

  Ja seveda je vedno več beguncev ,če pa miličniki raje lovijo domoljubno vardo ,kot pa njih.

  • francelj3

   Kakšni begunci? V Sloveniji ni od konca hrvaško-srbske vojne nobenega begunca, ker v nobeni sosednji državi ni vojne. S tem čvekanjem o beguncih samo podpirate veleizdajalce Slovenije.

   • hajduk

    Kakšna hrvaško srbska vojna, v Srbiji ni bilo nobene vojne do Clintonovega napada, na Hrvaškem že sto let divja državljanska vojna. Proti hrvaškim in slovenskim srbom.

    • Joc 52

     To je bila izkljucno srbska agresija, tako kot pri nas; veliko lojalnih srbov je stopilo v bran CRO

    • sunday

     ja res je – zanimivo dognanje in logično razmišljanje – srbi so problem, tako v ljubljani kot v zagrebu in celotnem bakanu – zaradi njih je balkan tudi vedno najebal !!!

   • Slovenec

    To so migranti, točno, ne pa begunci, saj ni vojn v Maroku, Pakistanu, Alžiriji, Libiji, itd.

  • Joc 52

   Seveda in to s specialci, ker vedo, da Varda ima plasticne pistolce….se upajo

 • Unikatna

  Sedaj pa poglejmo koliko od prijetih ilegalcev je ostalo v SLO in kam so jih namestili ( razen v azilne centre)? In še kar prihajajo….

 • skorpijon93

  Slovenija zgleduj in učit se od Češke republike ! Slovenija tranzicijski luzer, kučan še živi in dela nepopravljivo škodo,
  najnižji delež revščine v Evropski uniji ima Češka Republika 9,6 % po zadnjih podatkih eurostata 2018 leta ., povprečje EU27 znaša 17 %
  – po deležu kupne moči dosegajo 91 % povprečja EU, povprečje EU je 100
  – državni javni dolg znaša 32,7 % BDP po podatkih leta 2018 ( eden nižjih javnih dolgov v eu )
  – stopnja brezposelnosti znaša 2,2 % ( najnižja v EU )
  – niso sprejeli evra , raziskave kažejo , da 70 % Čehov nasprotuje uvedbi evra
  – na lestvici indeksa ekonomske svobode se uvrščajo na 23. mesto, Slovenija je na 64. mestu
  – ni sprejela migrantskih kvot vsiljenih s strani Nemško- bruseljske politike
  – ni sprejela evra, ni podpisala marakeškega sporazuma o migracijah.

  Delež priseljencev na Češkem znaša 4.4 % vendar gre tukaj za večinoma Ukrajince, Slovake, v Sloveniji pa imamo že po podatkih 2018 leta 12 % priseljencev večinoma iz Bosne. Vidite, tukaj je popolnoma zgrešena politika, svoje izganjamo, tuje vabimo. Češka se ne gre socialnega turizma, ne uvažajo muslimanov, nimajo visokih socialnih ugodnosti in tako je prav.

  • ljubinica

   Bistven podatek za Cesko je, da so skoraj brez Imigrantov. Sploh Balkancev.
   Ce Slovenija ne bi bila balkanizirana, bi bila prav gotovo del visegrajske skupine. Saj Slovenci geografsko, zgodovinsko in kulturno spadamo v Srednjo Evropo.
   Balkanci pa do Srednje Evrope ne cutijo nobene afinitete. Njih vlece na Balkan.

   • skorpijon93

    tudi hrvaška ima bistveno manj priseljencev kot slovenija, pa je gospodarsko na psu, na hrvaškem živi 1.4 % muslimanov, v sloveniji pa 3,7 % , hrvati so veliko bolj nacionalisti in narodno zavedni

    • Joc 52

     Udba jih je spravila na kolena

   • sunday

    bravo – točno tako – tu je tudi srž problema, to so balkanci, saj njim slovenija nikoli ni bila intimna opcija – žal neuki slovenci tega ne spregledajo – ti bedaki še vedno mislijo, da smo “bratje” pimat!!!

 • skorpijon93

  višegrajska četverica je na pravi in pravilno usmerjeni poti, zahod pa je v zatonu , enako kot starodavni rimski imperij, vsak narod je svoje usode krojač in sodbo si piše

 • Antonius

  Ja, pred njim leva Cerarjeva koalicija, za njim pa Šarčeva anti-Janša koalicija, sta se zares zelo potrudili, da Slovence na domačih tleh čimprej integrirajo s šverc šerijatarji. Seveda je za podkupnino svoj napor prispeval tudi ljubljanski Fukančić in v belo Ljubljano za Grabusove zrihtal še džamijo.
  Janša je edini garant, da se norost s šerijatarji zaustavi in pospravi. Podprite SDS na predčasnih volitvah, če bo do njih prišlo.

  • sunday

   res je, ali pa dobro premislite kje imate kakšno sorodstvo, da pobegnete pred musli podganjimi iztrebki, ker slovenija bo šla takoj za 1500 let nazaj in naj se to sliši ali razume še tako nemogoče se bo zgodilo – zaradi izdaje levistov!!!

 • Rožle

  Lohka bi mu Cmero tiste svoje znucane špegle šenku .. Se mi zdi, da jih ne nuca več ..
  Mogoče bi mu pa potem šla matematika kej bolš ..

 • Slovenec

  Mi tudi zaradi tega krvavo potrebujemo desno vlado.

 • Peter

  Učimo se torej o Siriji in Afganistanu, Eritreji in Iraku … Od tam prihajajo naši bodoči prijatelji, sošolci naših otrok, žene in možje, svaki in zeti, prva generacija bo še močno zaznamovana, druga pa bo predvsem skrbela, da čim manj »njihovega« utone v pozabo. Prihaja raznolikost, prihaja učenje za nas in zanje, skupni prazniki, enkrat njihovi, enkrat naši. A vseeno. Prihajajo nova hrana in čudovite restavracije pa literatura, glasba in seveda kakšna navada, ki se ji bomo čudili – oni naši, mi pa njihovi. Kar predstavljajte si, kako bodo debelo pogledali, ko bodo prvič videli na primer kurente.

  Pa brez panike ali pretiranega veselja: glede na obete se bo treba kar potruditi, da bodo med vašimi prijatelji. Dejansko govorimo le o vsakem 40., 30. državljanu, ki ga bo prinesel med nas tokratni eksodus.

  Dovolj torej teh razprav, v katerih smo danes. Ne moremo ustaviti sveta. Dobrodošli, novi sodržavljani.

  G. Repovž

  • Common Sense

   Ja. Tip je to dejansko napisal. Scary.

  • sunday

   nekaj takega lahko napiše ali izreče samo izdajalec ali nevedneš ali sovražnik lastnega naroda, kar ta stvor tudi je – no, da povem še to – njegov IQ je manj od 70 (preverjeno), kar pomeni manj kot ima šimpanz !!!

 • skorpijon93

  na hrvaškem živi 1.4 % muslimanov, v Sloveniji za primerjav0 3,7 %, še leta 1991 je bilo v sloveniji enako kot na danes na hrvaškem, hrvaška ni naklonjena priseljevanju

 • sunday

  edino zdravilo za te musli podganje agresorje je, kot za vsakega agresorja – metek – samo tako jih bomo ustavili !!!

 • Olga101

  Cerar in Šarec sta neposredno odgovorna za to stanje, zato sodita pred roko pravice in za zapahe!

 • Aton

  Namerno početje. Da bi prišlo do nemirov in revolucije. Še premal smo vas!

 • RATATA

  Tega Slovenija ne bi zmogla pa bo morala!!