fbpx

Pohod za življenje

Vir: Zavod ŽIV!M

Skupina zagovornikov življenja, ki skušajo nosečnice prepričati, da ne naredijo splava in želijo dati podporo materam in dati pravico do žalovanja tem, ki so splav naredile, bodo v soboto organizirali Pohod za življenje. Zagovorniki življenja se bodo zbrali pred cerkvijo svetega Jakoba in se sprehodili do Prešernovega trga.

Pohod za življenje 2020 bo v soboto, 3. oktobra 2020, v Ljubljani in ga organizira Zavod za družino in kulturo življenja. Pohod bodo izvedli v skladu s predpisi, ki veljajo v času epidemije koronavirusa ter navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in bo varen za vse udeležence. Zagovorniki življenja se bodo zbrali pred cerkvijo svetega Jakoba in se sprehodili do Prešernovega trga. Že zdaj pa so začeli z akcijo molitev za nerojene otroke. Želijo si zmoliti 700 tisoč Zdravih Marij za 700 tisoč umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih.

Udeleženci želijo na omenjenih shodih opozoriti, da je nerojeni otrok človek in mu zato pripada pravica do življenja. Prav tako je potrebno tudi do matere, ki mora čez preizkušnjo smrti nerojenega otroka zaradi splava izraziti največje sočutje, država pa jim bi morala priznati pravico do žalovanja in bolniške odsotnosti. V Sloveniji nerojeni otroci nimajo pravice do življenja, razen če se njihova mati odloči, da jo imajo. Kot so še navedli v Zavodu v Sloveniji dejansko ne moremo priti do podatka, koliko otrok vsako leto izgubi življenje v postopkih splava.

https://twitter.com/mgajver/status/1311921255684202498?s=20

Medijska pozornost pritiče Paradi ponosa, o življenju nerojenih otrok pa ni še ničesar omenjenega
Slovenska tiskovna agencija je denimo prejšnjo soboto napovedala parado ponosa. Zavod za družino in kulturo življenja si želi prebiti medijsko pozornost in opozoriti na to, kako pomembno je človeško življenje. Matere, ki so imele splav se v veliko primerih srečujejo z duševnimi težavami po opravljanem posegu, govorjenje o tem pa je še vedno eden najbolj varovanih tabujev v družbi. Prišel je čas, da se v Sloveniji prebudijo posamezniki in organizacije, ter javno spregovorijo o osebnih stiskah številnih mater.

Na STA (državni Slovenski tiskovni agenciji) so se odločili, da morajo o tem ali bodo dali jutrišnji Pohod za življenje…

Gepostet von Aleš Primc am Freitag, 2. Oktober 2020

Več o projektu si lahko preberete TUKAJ.

Sara Kovač