fbpx

Število okužb z novim koronavirusom v Sloveniji narašča! Največje število okužb zabeležili v prestolnici!

Foto: epa

Število okužb z novim koronavirusom v Sloveniji narašča. Vlada RS je sporočila, da so v ponedeljek, 17. avgusta, zabeležili kar 27 novih okužb in na srečo nobene smrtne žrtve. 16 okuženih bolnikov potrebuje bolnišnično oskrbo, od tega trije na intenzivni negi. Trije bolniki so bili odpuščeni iz bolnišnice. 

Največ primerov okužb so zabeležili v Ljubljani in sicer tri. V Celju, Grosupljem, Novem mestu in Kidričevem beležijo po dve okužbi, po eno okužbo pa v Ajdovščini, Postojni, Velikih Laščah, Kranju, Rečici ob Savinji, Slovenj Gradcu, Polzeli, Šmarjeških Toplicah, Mariboru, Slovenski Bistrici, Trebnjem, Ptuju, Pesnici, Lendavi in Kuzmi.

Image

Aktivno okuženih je trenutno 266 oseb. Med oskrbovanci ali zaposlenimi v domovih za starejše občane ni bilo potrjenih okužb poroča STA, potrdili pa so en primer okužbe pri enem izmed zdravstvenih delavcev. V Sloveniji skupno beležimo 2456 primerov okužb z novim koronavirusom, okužbi pa je do sedaj podleglo 129 oseb.

Foto: Covid Sledilnik Printscreen

Glede na to, da se na sosednjem Hrvaškem, ki predstavlja priljubljeno počitniško destinacijo Slovencev, število okužb z novim koronavirusom narašča, ne čudi, da je minister za zdravje Tomaž Gantar vse, ki trenutno tam dopustujejo, pozval, da naj se čimprej vrnejo nazaj v Slovenijo, da se izognejo gneči na meji. Ob tem je vsem povratnikom še svetoval, da naj se nekaj dni od prihodu domov izolirajo. V kratkem naj bi bile znane bolj natančne informacije okrog uvrstitve Hrvaške na rdeči seznam držav.

Nina Žoher