fbpx

Štiriintrideset ilegalnih migrantov v belgijskem tovornjaku prispelo v osrčje države, ustavila jih je slovenska policija!

Slika je simbolična

V poročilu Policijske uprave Celje navajajo, da je v včerajšnjem skupnem poostrenem nadzoru Finančnega urada Celje in policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje, ekipa Finančnega urada Celje na avtocestnem počivališču Lopata, smer Maribor – Ljubljana, kontrolirala 34-letnega belgijskega voznika kombiniranega vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da je belgijski voznik v tovornem delu vozila prevažal 34 ilegalnih migrantov, državljanov Iraka, Irana in Turčije. 34-letnemu vozniku so odvzeli prostost  in ga pridržali. Kazensko ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja  državne  meje  ali ozemlja države.  Za 34-ilegalnih prebežnikov poteka postopek vrnitve hrvaškim  varnostnim organom, vozniku pa grozi do 15 let zaporne kazni.

Kaj reči o tem? “Več sreče prihodnjič” ali “kako je to mogoče”. Ne eno, ne drugo. Meja, še posebno prehodi iz nešengenske v šengensko državo, mora pomeniti dosledno pregledovanje tudi z vsem potrebnim dodatnim inštrumentarijem, in ne samo z ležernim “šlatanjem” ponjav, preizkusom pnevmatik ter uradnim in ležernim prikimavanjem. Profesionalnost ves čas, ne glede na letni čas in okoliščine. Nič od pričakovanega ni preveč, temveč ravno prav, da bi ustavili “horizontalni” transport teh novih “evropejcev” in dodatnih stroškov, ki jih imamo z njimi po vseh obstoječih mednarodnih konvencijah in “humanim” vračanjem v državo, od koder so prišli.

Bo šlo?

Demokracija