Tanja in njen populizem

Foto: STA

Na ljubljanski Fakulteti za družbene vede (FDV) je evroposlanka iz vrst SD, Tanja Fajon,  nagovorila dodiplomske in podiplomske študente z različnih koncev sveta, ki se ta teden udeležujejo poletne šole v okviru projekta Academia Aestiva Internationalis, s pomenljivim naslovom “Populizem”.

Znana zagovornica migrantov in ilegalnih prebežnikov je dejala, da je populizem temna senca demokracije. Nujne so drzne, v prihodnost usmerjene politike, da prenovimo demokratično Evropo po meri ljudi. Študentom poletne šole je povedala tudi, da so ključ do napredne Evrope enakopravnost, pravna država, spoštovanje človekovih pravic. Gospa Tanja je nagovorila le dobrih deset študentov, kar je pravzaprav presenetljivo, če vemo, da je prav FDV valilnica novih samozvanih socialistov. Očitno je, da se študentje požvižgajo na njeno mnenje o Evropi po meri ljudi. Kolikor mi je znano, smo Evropo tudi že imeli, politiki tipa Fajonova pa so jo pripeljali na rob civilizacijskega spopada.
Vir: Socialna omrežja

Gospa Fajon kar naprej širi politične floskule in straši naokoli z namišljenim populizmom in fašizacijo, orbanizacijo ipd. Slovenke in Slovenci so zanjo več kot očitno drugorazredna tema. To dokazuje vsakič znova. Nazadnje prav pred nekaj dnevi, ko je na slavnostni seji potekala otvoritev dvorane, poimenovane po velikem Slovencu in domoljubu, dr. Jožetu Pučniku. Seje se seveda ni udeležila. Drugorazredna tema, pač. Raje se je udeležila slavnostne kavice pri kolegu Luki Mescu.

Več si lahko ogledate na portalu Utrip-Ljubljane.