fbpx

Tihotapci z avtodomi prevažali kar 46 ilegalcev, na Primorskem so jih ujeli 85

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali kar 85 ilegalnih prehodov državne meje. Tihotapci so se tokrat kar v dveh primerih posluževali avtodomov za masovno tihotapljenje migrantov.

Ob 23.45 so policisti pri Kubedu ustavljali kamper Ford magis 84 XT, češke registracije. Poleg  39-letnega voznika in 43-letne sopotnica, oba sta državljana Ukrajine, je bilo v vozilu še 24 tujcev, ki so prišli preko meje nelegalno. Kot predhodnico so ustavili še osebni avto Škoda, v katerem sta bila prav tako državljana Ukrajine, in sicer 20-letni voznik in 18-letna sopotnica.

Ob 0.34 so v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto francoske registracije, ki ga je peljal 34-letni državljan Kosova, z urejenim statusom v Franciji. V vozilu sta bila še dva državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno, starša voznika. Tujem so bile izrečene globe, moški in ženska bosta vrnjena na Hrvaško.

Danes ob 9.30 je bil v Movražu ustavljen voznik avtodoma Fiat ducato Levanto, češke registracije, ki ga je peljal 33-letni državljan Ukrajine. V vozilu je bilo še 22 državljanov Irana.

Sara Kovač