V Beltincih že 17. rekrutacija vojaških obveznikov

Danes dopoldan bo na grajskem dvorišču beltinskega gradu potekala že tradicionalna 17. rekrutacija oziroma seznanitev vojaških obveznikov letnika rojstva 2005 z vojaško dolžnostjo, ki jo organizirata Uprava za obrambo Maribor in Občina Beltinci.

Beltinski župan Marko Virag je na predstavitvi povedal, da je slovesnost ob seznanitvi vojaških obveznikov s pravicami in dolžnostmi v Prekmurju že tradicija, ki se po ukinitvi obveznega služenja vojaškega roka ni prekinila. Ohranjanje tovrstne dediščine je pomemben pokazatelj domoljubja, zato je prav, da se ta tradicija nadaljuje.

Prireditev se bo uradno začela z dvigom zastave in slovensko himno, sledila bosta nagovor župana Viraga in slavnostni govor ministra za obrambo Marjana Šarca. Po uradni seznanitvi z vojaškimi dolžnostmi bodo v Kulturnem domu Beltinci morebitnim nabornikom predstavili tudi možnosti vključevanja v SV v okviru zaposlitve ali prostovoljnega služenja vojaškega roka, predstavljena bo tudi možnost pridobitve štipendije.

Po predstavitvi se bo program nadaljeval na grajskem dvorišču, kjer bo Slovenska vojska pripravila predstavitev sodobne oborožitve in opreme, predstavili se bodo tudi uspešni vrhunski športniki, zaposleni v SV.

Pomurske novice