V enem dnevu prijeli nad 100 ilegalcev

Foto: epa

V okolici Brežic so policisti prijeli 97 ilegalnih migrantov, na območju Grosuplja pa 13.

Danes ponoči so policisti na Obrežju ustavili BMW hrvaške registracije, ki ga je upravljal 35-letni hrvaški državljan. Med postopkom so odkrili, da v avtu prevaža tri ilegalne afganistanske migrante. Policisti so avtomobil zasegli, Hrvatu odvzeli prostost, postopki z ilegalci pa še potekajo.

Sicer pa so brežiški policisti včeraj in danes ponoči na območju Dobove, Rigoncev in Obrežja ujeli še 39 ilegalcev iz Maroka, 23 iz Afganistana, 18 iz Turčije, štiri iz Kube, tri iz Šrilanke, po dva iz Alžirije, Pakistana in Jamajke ter enega Egipčana. Postopki z ujetimi ilegalci še potekajo.

S policijske uprave Ljubljana pa sporočajo, da so včeraj, okoli 9.30, policisti na avtocesti na območju Grosuplja ustavili kombi in ugotovili, da 4 državljani Belgije v njem prevažajo 13 tujcev (drž. Turčije in Iraka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Vsi štirje osumljenci so bili pridržani in bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedeni k preiskovalnemu sodniku. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo.
Demokracija