V Grosupljem odprli nov nadvoz

Župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič

V Grosupljem so v ponedeljek odprli nov nadvoz Taborska. Ta je nadomestil lani porušen nadvoz Motvoz čez železniško progo, ki je predstavljal ozko grlo Taborske ceste v smeri proti Ponovi vasi. Po besedah župana Petra Verliča je nadvoz del širše prometne preureditve v mestu, s katero bodo povečali pretočnost prometa in prometno varnost.

Novi nadvoz je dolg 34 metrov in visok nekaj manj kot šest metrov, kar omogoča vožnjo najrazličnejšim vlakovnim kompozicijam. Je tudi širši od starega, s tem pa bolj varen in uporaben. Na njem so urejene površine za pešce in kolesarje. Skupaj z njim so izvedli tudi rekonstrukcijo križišča Industrijske ceste in uredili cesto proti Ponovi vasi.

Naložba je stala 2,1 milijona evrov, od česar je večji del prispevala direkcija za infrastrukturo, preostalo pa Občina Grosuplje.

Nov nadvoz je del celovite prenove železniške postaje Grosuplje, ki se bliža koncu, krati pa tudi del širše prometne preureditve v mestu. V okviru tega bodo v občini prenovili osrednjo cesto skozi Grosuplje, Adamičevo cesto, križišče Bambič spremenili v krožišče ter uredili cesto do Velikega Mlačevega. Ob tem bodo prenovili vozišča, uredili pločnike, kolesarske steze in avtobusna postajališča. “Po dveh letih, ko bo celoten projekt zaključen, bo središče mesta Grosuplje lepo prometno urejeno,” je za STA dejal župan Peter Verlič.

Ocenjena vrednost omenjenih treh projektov znaša 8,8 milijona evrov evrov, pri čemer bo po novembra 2020 podpisanem sporazumu med občino in ministrstvom za infrastrukturo približno polovico zagotovila občina, polovico pa ministrstvo.

Sara Kovač