V največji slovenskem rastlinjaku pričenjajo z obiranjem jagod

V Beltincih je lani Skupina Panvita postavila največji rastlinjak v Sloveniji za gojenje jagod in različnih vrst zelišč. V rastlinjaku, ki se sicer razteza na 20 tisoč kvadratnih metrih, je skoraj 30 kilometrov gojitvenih kanalov za jagode. V tem tednu bodo pričeli z obiranjem, do junija pa pričakujejo okoli 130 ton obranega pridelka.

Način pridelave jagod v rastlinjaku je okolju prijazen, omogoča nižjo porabo vode, hranil in fitofarmacevtskih sredstev, kar zagotavlja optimalen razvoj pridelka. V rastlinjaku so optimalni pogoji, ki Panviti omogočajo sveže in visoko kakovostne jagode spomladi in jeseni.

Usmerjeni v samooskrbo
Panvita kot prva in največja vertikalno integrirana veriga podjetij v živilsko predelovalni industriji želi prispevati k dvigu prehranske varnosti in samooskrbe v Sloveniji, zato velik poudarek namenja kakovostno pridelani lokalni hrani in ozaveščanju o pomenu uživanja izdelkov. Peter Polanič, direktor Skupine Panvita, ob tem dodaja: “Stremimo k temu, da na trgu ponudimo le najbolj kakovostne izdelke domače pridelave. Naša prizadevanja opazijo tudi potrošniki, ki vse pogosteje posegajo po izdelkih slovenskih proizvajalcev in se veliko raje odločajo za nakup domačih jagod, ki so bolj sveže in okusne od tistih, ki imajo za sabo dolge transportne poti.”

Andrej Žitnik