V Občini Grosuplje bodo šolarji 1. septembra vstopili v povsem novo Podružnično osnovno šolo Polica

18. julija lani sta župan Občine Grosuplje dr. Peter Verlič in predsednik uprave CGP, d. d., Martin Gosenca podpisala pogodbo za gradnjo Podružnične osnovne šole Polica, še isti teden pa so se začela tudi gradbena dela. Šolarji Police v Občini Grosuplje bodo že s 1. septembrom zakorakali v povsem novo šolo.

Na lokaciji ob vstopu v kraj Polica iz smeri Grosuplja so tako začeli z izkopom gradbene jame, odstranitvijo vrhnjega sloja zemljine in drobljenjem spodaj ležeče kamnine. S prvim septembrom pa so že slovesno položili tudi temeljni kamen. Od tega dne dalje je bila šola vsak dan večja. Gradnjo nove šole so gotovo z največjim zanimanjem spremljali poliški učenci, ki so v tem letu obiskovali še staro šolo, in njihovi starši, veselijo pa se je tudi učitelji in vsi zaposleni v šoli. Gre za dolgoletno željo tamkajšnjih krajanov, pa tudi vodstva Občine.

Nova šola na Polici bo sicer sprejela 140 otrok od 1. do 5. razreda. Učilnice s pripadajočim kabinetom bodo umeščene v pritličju, prav tako tudi knjižnica z računalniško učilnico, kuhinja in jedilnica, garderoba z garderobnimi omaricami, upravni prostor in sanitarije. Telovadnica pa bo na severni strani osnovnega objekta na nivoju kletne etaže. V tem delu šole bodo tudi ločene garderobe z umivalnicami, sanitarije ter shramba športnih pripomočkov in športni kabinet.

Odprtje nove šole bo velik praznik za Polico in Občino Grosuplje
Na Polici bodo tako 1. septembra šolarke in šolarji vstopili v povsem novo šolo, prav ta dan, na prvi šolski dan, ob 17. uri, bodo šolo tudi slovesno predali svojemu namenu. Na slovesnosti bodo zbrane nagovorili vodja Podružnične osnovne šole Polica Marija Podvršič, ravnateljica Osnovne šole Brinje Grosuplje Natalija Kotar, predsednik Krajevne skupnosti Polica Mitja Gioahin, župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Janez Janša in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

 

Za bogat kulturni program pa bodo poskrbeli basbaritonist Marko Fink, Otroški pevski zbor šole Polica, Otroška gledališka skupina Polica ter učitelji, učenci in starši šole. Ta dan bo zagotovo velik praznik za kraj Polica, pa tudi za celotno Občino Grosuplje.

C. Š.

 • indijanka

  Prijetna novica.

 • RATATA

  Spet fifty : fifty.
  Grosupleljčani bodo volili Pahorja za predsednika, Janšo pa za v parlament. Ja kaj pa, če se družita.

 • MEFISTO

  Tako se dela v Grosupljem, kjer je pamet doma.

 • cosmosjasnovidec

  In za koga je sploh namenjena šola?
  Ziher za kamelotrajbarske musliče,ker je samo za domačine na novo ne bi odpirali.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!