V ponedeljek prihaja hladnejša fronta in izrazite padavine

Foto: Pixabay

Naslednji teden nas čaka vremensko pestro dogajanje. Nižje temperature, obilne padavine. Zaradi nevarnosti neurij je Arso za ponedeljek izdal oranžno opozorilo za vso državo. V razmeroma kratkem času bo namreč padel večji del padavin. 

Ciklonsko območje, ki bo nastalo ob prihodu občutno hladnega zraka, se bo hitro pomaknilo proti vzhodu oziroma jugovzhodu, vseeno pa bo situacija resna, kar se padavin tiče. Čeprav je situacija precej oddaljena, se lahko vseeno na nek način predvideva, da bo tudi naše kraje ob pomiku jedra zajelo močno deževje, ki lahko znova poskrbi za porast hudournikov ter sproži nove ali že načete zemeljske plazove. Zato previdnost ne bo odveč, izpostavljajo na strani Neurje.si.

Preberite tudi: Vroče bo

Foto: Tropicaltidbits/Neurje.si

Za nedeljo je Arso napovedal izjavo za medije o pričakovanih izrednih meteoroloških in hidroloških razmerah v Sloveniji in o njihovih možnih posledicah tudi na območjih, ki so jih prizadele poplave.

Po prehodu ciklona lahko računamo na stabilnejši prvi šolski dan, kakor tudi vikend, ki bo toplejši. O kaki vročini, ki smo ji priča sedaj, pa ne bo več govora. Tako bo precej bolj prijetno in vzdržno.

E-Maribor